RSS
 

Archive for mai, 2016

Deveselu-12 mai – zi istorica

12 Mai

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat joi în prezența mai multor oficiali români, NATO și SUA.

Acest sistem reprezintă un element-cheie al Etapei a II-a a componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă European Phased Adaptive Approach (EPAA).

„România a susținut de la început eforturile aliate pe linia apărării antirachetă, în baza principiilor indivizibilității securității și solidarității aliate. România sprijină acoperirea completă a teritoriului, populațiilor și forțelor aliate din Europa. Apărarea antirachetă presupune un efort colectiv, iar prin găzduirea Facilității de la Deveselu România își asumă concret un astfel de efort”, a afirmat premierul Dacian Cioloș într-un comunicat de presă.

Construcția facilității antirachetă a început în 2013, iar componentele sale sunt operaționale din decembrie 2015. Integrarea sistemului în capabilitatea NATO de apărare împotriva rachetelor balistice este în grafic, termenul prevăzut fiind legat de summitul NATO de la Varșovia, din luna iulie, menționează sursa citată.

 
No Comments

Posted in Politica