RSS
 

Archive for martie, 2016

Ion Ficior-20 de ani de inchisoare

30 Mar

Fost comandant al Coloniei de munca de la Periprava, Tulcea, Ion Ficior este acuzat de infractiuni contra umanitatii.

El este acuzat ca, in perioada 1958-1963, cand a condus Colonia de munca Periprava, a introdus si coordonat un regim de detentie represiv, abuziv, inuman si discretionar impotriva detinutilor politici.

Anchetatorii au mai stabilit ca detinutii erau supusi unui tratament inuman caracterizat printr-o izolare completa de familii si de orice alte persoane, conditii de cazare mizerabile, frigul insuportabil din baraci, sanctiunile fizice pentru abateri minore, hrana deficitara, detinutii fiind in permanenta infometati si insetati, avand dureri pe care nu le puteau ameliora din cauza lipsei medicamentelor si, nu in ultimul rand, conditiile de munca inumane la care erau supusi acestia.

 
 

LA MULTI ANI !!!

29 Mar

I.
pentru ANCA pe 29 care are 29 ani!
Sa fii sanatoasa si increzatoare in fortele si destinul tau!

II.

pentru ca aceasta postare are numarul 1000 !
acum, am

Privire de ansamblu

Vizitatori 36.296
Vizualizări 760.728

este un record, NU?

 
 

Aberatie- infiintati institutii de educatie!!

28 Mar

O institutie in care sunt traumatizati copii continua sa functioneze in Bucuresti pentru ca nu este avizata legal, asa ca autoritatile n-au ce-i face, din moment ce… nu exista.

Scandalul a fost declansat in urma cu cateva zile, cand doamna director de la Gradinita “Flipper Garden” din Bucuresti a fost filmata in timp ce brusca si lovea mai multi copii. Autoritatile ridica nepuncioase din umeri, iar micutii sunt in continuare adusi de parintii lor la gradinita.

Imaginile inregistrate de camerele de supraveghere sunt mai mult decat elocvente, fiind difuzate in mod repetat de televiziunile de stiri. Astfel, cu toate ca stia de existenta camerelor, asa-zisa doamna director nu s-a ferit deloc, impingandu-i pe copiii cu varste de pana in 5 ani in toate partile, tragand de ei sau jignindu-i.

Copii batuti la o gradinita ilegala dintr-un cartier de lux din Bucuresti

Conform jurnalistilor de la Adevarul, dupa declansarea scandalului public si audierile realizate de Politie, plangerile depuse de parinti impotriva educatoarei batause Ioana Neagu s-au inmultit si totusi institutia privata continua sa isi desfasoare activitatea.

Cum e posibil asa ceva? Simplu. Traim in Romania.

Astfel, Ministerul Educatiei se spala pe maini explicand ca unitatea functioneaza sub denumirea de gradinita (inducand astfel in eroare parintii), insa ea nu este acreditata. “Nefiind acreditata sau autorizata de Ministerul Educatiei, nu putem sa o inchidem, nu avem parghiile legale pentru a face acest lucru”, au declarat oficiali din Ministerul Educatiei, pentru sursa citata.

Mai mult, institutia respectiva nici nu poate fi controlata, dupa cum explica Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), la care gradinita a solicitat in 2015 acreditare, dar nu a obtinut, din cauza documentatiei intocmite gresit.

“Noi nu putem inchide o gradinita care nu exista. Din punctul nostru de vedere, Politia trebuie sa o inchida”, a declarat o reprezentanta a ARACIP.

Oare de ce se poate acest lucru????

Daca nu avem reglemantari ele trebuie urgent realizati de parlament.

Nu pot crede ca in secolul XXI o individa, o asociatie etc.poate face o gradinita, o scola, si societatea prin reprezentantii ei sa se faca ca nu stie, ca nu poate , ca nu o intereseaza?!:

Ce poate fi mai daunator decat o institutie in care se face ceva care seamana cu educatia si nimeni nu spune nimic, nu poate lua nici o masura, nu poate influenta pozitiv si calitativ lucrurile!

Este amenintator de adevarat si de prostesc dar …EXISTA cazul , situatia …si chicotim, ne impaunam ca altii sunt de vina, ca altii trebuie sa faca fata etc.!!!!

Aberatie- infiintati institutii de educatie ca nimeni nu va controleaza si nimeni nu raspunde????

Oare ??!!

Cred ca premisele sunt gresite dar rau de tot!!!

Parlamentari, aparati natiunea de impostori si neaveniti pentru copiii vostri sau nepotii vostri etc.