RSS
 

Archive for octombrie, 2015

’89 – au fost pusi de acord in prealabil

30 Oct

ce sa crezi?

acum vorbeste!

Si mai nu spune nimic!!

Ce pacat pentru ca putea, pana moare, sa dea poporului roman ceea ce a investit in Domnia Sa.
E fiu al acestui neam si cred ca meritam ADEVARUL domniei sale !

Sigur are vana de roman si macar o sa scrie pentru viitorime ceea ce e esential din cele care au fost in decembrie 1989!!

Putea sa faca multe, el putea sa dea un alt drum Neamului daca avea VANA si vedea pericolul in cei care au confiscat TOT.

Cred ca nu a vrut pentru ca sigur a inteles TOT!!!

Iulian Vlad, fostul sef al Securitatii in perioada regimului comunist, a participat joi la conferinta cu tema “1989 – Adevar si manipulare”, organizata de Universitatea “Constantin Brancusi” din Targu Jiu, ocazie cu care a facut primele declaratii publice despre evenimentele legate de inlaturarea de la putere a lui Nicolae Ceausescu.

“Dupa 26 de ani de tacere impusa sau autoimpusa, iau pentru prima oara cuvantul in public, in afara depozitiilor pe care le-am facut in propriile mele procese, trei la numar, in urma carora m-am ales cu o condamnare de 25 de ani de inchisoare, din care am executat neintrerupt patru ani, cei mai multi la inchisoarea Jilava”, a spus generalul in rezerva, in varsta de 84 de ani, citat de Adevarul.

Fostul sef al Securitatii a sustinut ca el nu a fost cooptat in Consiliul FSN pentru ca, alaturi de generalul Guse, nu faceau parte din noua grupare care a pus mana pe putere dupa Revolutie, grupare care a purtat diferite denumiri, printre care “Cupola” si “Conspiratie”.

Dosarul Revolutiei a fost clasat (Video)

“Generalul Guse era sef al Marelui Stat Major, deci comandantul executiv al Armatei, iar eu eram ministru secretar de stat, sef al Departamentului Securitatii Statului, cealalta forta armata a statului pe care o avea tara atunci. Puterea armata era in mainile noastre. Cei care au fost, mai apoi, beneficiarii puterii nu puteau sa ne asocieze si pe noi, pentru ca nu faceam parte din acelasi grup. Noi ne-am indeplinit misiunile si indatoririle functiilor pe care le aveam.

Pe cale informativa se intrevazuse posibilitatea unor provocari, care ar fi determinat o varsare de sange fara precedent si, apoi, stiti ce s-a dat la posturile de radio si la televiziune. Trebuia sa tinem in frau aceasta forta de aparare a statului (…). Nu puteam sa fiu cooptat in diferitele organisme care au vrut sa statueze forma de putere care a luat fiinta atunci, pentru ca noi nu faceam parte din aceeasi grupare. Cei care au beneficiat de putere, de la primul si pana la ultimul, au fost, intr-o forma sau alta, pusi de acord in prealabil”, a declarat public Iulian Vlad.

Acesta a mai sustinut ca ar fi existat planuri ca Armata sa se lupte cu Securitatea, caz in care varsarea de sange ar fi fost si mai mare.

“S-a intentionat si ar fi fost o crima fara precedent, cu urmari nebanuit de mari, cu varsare de sange ca niciodata, daca intre Armata si fortele Securitatii s-ar fi iscat un conflict, daca trageau unii impotriva altora.

Incercari s-au facut, iar unele au fost chiar reusite, cum ar fi cazul de la Otopeni, in care au murit zeci de copii, de tineri, abia incorporati, in luna noiembrie, in Armata. Au fost, pur si simplu, macelariti”, a declarat acesta.

In context, Iulian Vlad a afirmat ca, in centrul Bucurestiului si al evenimentelor, se aflau aproximativ 2.000 de securisti foarte bine inarmati, care, la ordin, ar fi putut deschide focul impotriva manifestantilor, insa el a dat ordin trupelor sa se retraga in unitati, iar manifestantii au avut calea deschisa pana la Piata Palatului.

Revolutionarii ii cer lui Iohannis sa medieze in dosarul Revolutiei: Ce raspuns au primit

Macovei, despre clasarea dosarului Revolutiei: Faptele de omor sunt imprescriptibile

Iulian Vlad a mai dezvaluit faptul ca, inainte de a se urca in elicopter, sotii Ceausescu au tipat la ofiterii de Securitate sa traga impotriva populatiei.

“Fuga lui Ceausescu de la Comitetul Central a fost facilitata de Stanculescu, care, peste capul Directiei de Securitate si Garda, a chemat un elicopter in care s-a imbarcat Ceausescu si alti doi membri ai Comitetului Central. (…) Din fata liftului in care s-au urcat pentru a ajunge pe platforma de deasupra Comitetului Central, pentru a se imbarca in elicopter, cu o voce necontrolata, Elena si Nicolae Ceausescu au tipat catre ofiterii de garda care-i insoteau sa se traga si sa nu se permita patrunderea in sediul Comitetului Central (….)

In sediul Comitetului Central, la acea ora erau pana la aproape cateva sute de ofiteri ai Directiei de Securitate, inarmati cu cele mai bune arme din dotarea infanteriei, pistolete, automate, pusti mitralitere s.a.m.d., dar usile s-au deschis tot la ordinul pe care l-am dat. Ce trebuia sa facem in momentul acela?

Sa fi pus pusca pe multime aceea, atunci ar fi cazut cum cad palele de grau in fata seceratorilor. Nu era posibil. Asa ceva nu as fi facut niciodata si nu am facut niciodata. Sunt si astazi guri care spun ca generalul Vlad a tradat. Eu nu am tradat. Eu am jurat credinta poporului roman si patriei mele. Era cel mai simplu lucru sa dau un ordin din doua cuvinte, ‘Ordon, trageti!’, si ar fi cazut ca spicele de grau”, a sustinut Iulian Vlad.

Parchetele Militare au decis saptamana trecuta sa claseze dosarul Revolutiei, insa Asociatia 21 Decembrie a anuntat ca va contesta in instanta aceasta decizie.

http://www.ziare.com/politica/revolutia/fostul-sef-al-securitatii-cei-care-au-beneficiat-de-putere-dupa-89-au-fost-pusi-de-acord-in-prealabil-1390600

 
No Comments

Posted in Politica

 

Rossoska-Primul cimitir militar romanesc din Rusia

26 Oct

in localitatea ruseasca Rossoska, din regiunea Volgograd (fosta Stalingrad), a fost inaugurat duminica, cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, Cimitirul de Onoare Romanesc, prima necropola de razboi construita pentru militarii romani cazuti in luptele de la Stalingrad.

In cadrul ceremoniei a fost dezvelit monumentul central si au fost depuse coroane de flori, a fost oficiata o slujba religioasa si au fost reinhumate osemintele militarilor romani inmormantati in localitatile Plodovitoe, Gromki si Izbusensk.

La manifestari au luat parte oficiali ai Ministerului Apararii Nationale, reprezentanti ai societatii civile din Romania si Federatia Rusa si o numeroasa asistenta apartinand comunitatii locale.

Ziua Armatei Romane: Iohannis sarbatoreste patriotismul, Ponta lauda masurile Guvernului

Romanii sarbatoresc duminica Ziua Armatei. Au loc evenimente inclusiv in Rusia

Realizarea Cimitirului de la Rossoska este “rodul stransei colaborari dintre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Externe, prin Secretariatul general – coordonator, Oficiul National pentru Cultul Eroilor, Directia domenii si infrastructuri, respectiv Ambasada Romaniei la Moscova”.

In cimitirul de la Rossoska au fost inhumate ramasitele pamantesti ale tuturor militarilor romani cazuti la datorie in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial intr-una dintre cele mai grele batalii ale secolului trecut, arata MApN.

Intrarea Romaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost pecetluita prin Decretul-lege nr. 1798/1941, care mobiliza armata romana de uscat, aer si marina, incepand cu zorii zilei de 22 iunie 1941.

In Campania din Est, derulata in intervalul iunie 1941 – martie 1944, armata romana a fost incadrata in planul de operatiuni al Wehrmacht-ului, pe flancul de Sud – Ucraina-Crimeea-Marea Azov-Don-Stalingrad-Caucaz.

In noiembrie 1942, trupele romanesti detineau pozitiile cele mai vulnerabile de pe linia Donului si in Stepa Kalmika, cu o slaba posibilitate de acoperire, o sumara inzestrare tehnica si aproape fara rezerve, iar contraofensiva sovietica a condus la grele pierderi in randul acestora, astfel ca, pentru intervalul 15 noiembrie 1942-15 martie 1943, estimarile indicau 15.566 morti, 67.183 raniti si 98.692 disparuti.

“Perpetuarea memoriei eroilor cazuti pentru tara, amenajarea si protejarea locurilor de inhumare si a monumentelor dedicate acestora reprezinta o datorie sacra a statului roman, ce deriva din tributul de sange platit de armata romana pe campul de lupta.

Marcarea locurilor de inhumare a eroilor romani in Federatia Rusa s-a concretizat, pana in prezent, prin ridicarea, in diferite regiuni, a 15 monumente in memoria militarilor romani morti in prizonierat”, aminteste MApN.

http://www.ziare.com/stiri/armata/primul-cimitir-militar-romanesc-din-rusia-dedicat-soldatilor-cazuti-la-stalingrad-foto-1389672

 
No Comments

Posted in Politica

 

Omagiu OSTIRII !

25 Oct

In asemenea zi , eroica, pentru Neamul Romanesc, este mai mult decat indreptatit sa spui:

Slava si glorie vesnica tuturor eroilor nostri care s-au jerftit pentru apararea, consolidarea si intarirea IDENTITATII Romanesti!

Glorie celor care au pus mai presup de clipele marunte ale existentei interesele cele mari ale Neamului!

Sfintenie pentru toate sufletele care s-au aprins pentru TARA si care s-au consumat pentru interesele ei!

La multi si fericiti ani pentru toti oamenii din aceasta TARA care au crezut, cred si vor crede ca avem un VIITOR, un DESTIN si Un Drum pentru viitorime!

La multi ani pentru cei care sub drapelul Romaniei slujesc ONOAREA acestui Neam abatut, batjocorit si distrus de …altii!!!!

Prin ei, cu ei, sa intarim, sa consolidam temeliile de IDENTITATE si sa speram ca altii nu ne mai pot distruge radacinile!

 

Of, of, of, biata TARA!

24 Oct

Cand citeam din Neculce vedeam durerea LUi sa slaba guvernare si intristarea ca nu suntem ai Vremii ci , marunti, ca raspundem clipei!

Cand eu astazi sunt sub vremi mi se pare ca vad cam aceleiasi lucruri si cred ca este trist!

Nimic nou nu este sub soare si asta am fost obisnuit sa cred ca ESTE!

Dar sa fim unde suntem, sa avem din toate directiile stavila si din interior pacoste la cladirea sentimentelor nationale nu credeam ca traiesc acum de inceput de mileniu!

Nu este nici un proiect de tara care sa consolideze Identitatea noastra nationala, care sa fructifice elanul tinerei generatii si care sa aduca Binele de obste al acestui popor!

De ce?

Din nepasare, rea credinta si din inceata mergere spre radacini ale celor care conduc si nu stiu ce misie au pentru directia noastra generala !!!

Sunt multi in cardasie, sunt multi in pericol de a distruge ceea ce este cladit si putini, de fapt foarte putini , cei care se straduiesc a face Binele pentru acest Neam!!

Avem a fi ceea ce dorim 1

AVEM A AVEA CEEA CE ACUMULAM!

Dar acest lucru nu pre se mai intampla!

Suntem in calea vremurilor dezbracati, dezradacinati si plini de griji si nevoi care nu sunt reale!

Sa credem ca putem sa ne ridicam, sa fim cu acele forte politice care tin cu acest popor asuprit si oropsit de TOATE, de increderea in sine si de putinta in Bine, de averea nevazuta a intinsului fir al necuprinsului romanesc este datoria clipeim si a elitelor romanesti, daca mai sunt si daca mai cred in NOI, cei dezgoliti de sansa si de fericire la nivel de grup!

 

Educatie: pala de vant!

23 Oct

Se tot incearca de ceva vreme sa se aseze in rost tainic ceea ce este trainic: educatia unui Neam!!

se greseste la tot pasul si se fac ca nu stiu cei care trebuie sa fie in fruntea rostului de schimbare!

ce este greu se framanta simplu si ce este simplu sa inhama greu la dus !

De ce asa?

Simplu!

Nimeni nu doreste sa aseze educatia la temelia consolidarii Natiunii, la fundamentul ridicarii sperantei de mai Bine, de mai Frumos in Natia noastra!

Toti sunt la MODELE exterioare si pierd din vedere latuta interioara a creatiei unei Natiuni si anume izvorul, cel mai sensibil aspect al unei probleme delicate: organicitatea unei fundatii, mersul unei clipe de un mileni al unei alte identitati care speram a fi creata pentru a ne mentine!

Fara de schimbare radicala in demersul nostru de REFORMA nu se face nimic consolidat, nimic trainic, nimic care sa conduca la rezultate dincolo de interese mici, meschine si fara de viitor.

Avem nevoie de o noua paradigma in care secolul al XXI-lea sa-si spuna cuvantul.

A aseza Tara in Istoria clipei si educatia in istoria tarii sunt directii care nu cred ca trebuie demonstrate.

A avea interes ca razi putregaiul, sa darami prostii seculare, sa distugi demersuri fara de iesire si iesiri far de Tara sunt liniile de tarie ale clipei prezente.

 
No Comments

Posted in Educatie