RSS
 

Politica minora. Iresponsabili

28 Iun

„Până acum Tsipras și-a făcut o imagine clară despre tipul de târg pe care l-ar putea realiza prin intermediul unor negocieri europene “ortodoxe”. În mod evident, el se teme că dacă ar prezenta acest lucru parlamentului, problema ar fi mult mai mare decât pierderea a 10-20 de deputați. Pericolul pentru el este că ar putea pierde majoritatea suporterilor SYRIZA și ar împinge clientela nehotărâtă în brațele partenerilor săi actuali, care ar dori să meargă pe calea lor.

Elitele europene și grecești au încercat să-l convingă că nici una dintre temerile sale va conta, că ar putea dezvolta un nou centru-stânga și că sprijinul pe care l-ar câștiga ar fi mai mare decât acea pierdere. Este dificil de să ceri unui om să plonjeze în ape necunoscute și să testeze noi parteneri, alianțe și tactici. Tsipras a fost incapabil să îmblânzească factorii extremiști și imprevizibili din jurul lui, ceva ce ar fi trebuit realizat mai devreme.

Există unii care cred că el nu a vrut, de fapt, să-i îmblânzească și alții că el nu a putut suporta să o facă. Oricare ar fi adevărul, mareea este aproape invincibilă și îl va conduce, împreună cu întreaga țară, în ape necunoscute.”

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite3_1_16/06/2015_551139#

http://www.contributors.ro/fara-categorie/grecia-referendumul-absurd/

 
No Comments

Posted in Politica

 

Leave a Reply