RSS
 

70 de ani – primul guvern cu majoritate PCR(dr.Petru GROZA)

06 Mar

La 6 martie 2015 se împlinesc 70 de ani de la instalarea guvernului condus de dr. Petru Groza, primul guvern din istoria României cu majoritatea formată din membri ai PCR.

Petru Groza s-a născut la Băcia, pe 7 decembrie 1884, tatăl său fiind preot. Cu studii finalizate peste hotare, fiind doctor în științe juridice, Petru Groza devine membru al Partidului Național Român, condus de Iuliu Maniu, fiind ales deputat din partea acestei formațiuni politice. Apoi trece în Partidul Poporului, condus de Alexandru Averescu, fiind, între 1921 și 1927, ministru fără portofoliu, în două rânduri, dar și ministru al Lucrărilor Publice. În 1933 formează Frontul Plugarilor, această formațiune fiind sub aripa protectoare al Partidului Comunist Român. În 20 iunie 1944, Groza a susținut formarea Blocului Național Democratic, compus din Partidul Național Țărănesc, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat și Partidul Comunist. Dr. Petru Groza ajunge, din nou, în Guvernul Constantin Sănătescu, în octombrie 1944, ca vicepremier, funcție pe care o va păstra și în următorul executiv, condus de Nicolae Rădescu. La 2 martie 1945, la presiunile Moscovei și pe fondul unor vremuri extrem de tulburi, Regele Mihai I îl însărcinează pe Petru Groza să formeze un nou guvern, care își va intra în atribuțiuni patru zile mai târziu. A urmat, apoi, simulacrul de alegeri din noiembrie 1946, trecerea țării sub control sovietic și eliminarea partidelor istorice, cu Groza ca premier. Acesta a avut un rol primordial și în abdicarea Regelui Mihai, pe 30 decembrie 1947, zi în care a fost proclamată Republica Populară Română. Petru Groza a fost prim ministru al României până pe 2 iunie 1952, după care a fost numit președinte al prezidiului Marii Adunări Naționale, funcție asimilată cu cea de șef al statului, post pe care a stat până la data decesului, la 7 ianuarie 1958.

O pacoste pentru Romania!

A fost instaurat prin vointa straina!
NIMENI NU A PROTESTAT!

toti au jucat teatrul cel mai prost si in primul rand regele MihaiI.

Bine, putem spune ca URSS/rusii aveau totul, tara, avutia Roamaniei etc.
Si ce ?

Atitudinea noastra lasa de dorit.
din ce in ce mai mult am cedat, am cedat si am ajuns gubernie sovietica sub papucul celei mai odioase dictaturi.
Nu puteam face mare lucru cand totul era hotarat dar puteam sa fie drepti, corecti si iubitori de Neam si sa LUPTAM dintrun in ceput contra acestei plagi rosii cu regele nostru, cu partidele democratice, cu intelectualii mareti ai tarii.
Unde au fost toti?
Unii pot spune ca ne nimiceau,
Poate!
Dar aveam onoare, demnitate nationala, verticalitate!
E de retinut!

Altii or sa spuna ca astfel ne omorau pe toti!
Si…si nu au facut-o!
Nu in 1945, ci din 1945 in 1989!!!

Un RAU absolut s-a instaurat cu forta sovietica si cu toate cozile de topor romanesti.
Incepea o drama de cinzeci de ani de teroare, de spaima si multiple frici intelectuale la adresa romanismului.

Cu acest moment putem spune ca ainceput distrugerea noastra programatica si sistematica.
Cu acest act istoric negativ s-a sters posibilitatea noastra de a fi de partea democratiei.
cu aceasta clipa nefasta libertatea omului incepe sa se micsoreze si apoi sa dispara definitiv .
cu acest inceput se incepe, mai mult decat in epoca noastra moderna, sa incetam descatusarea de fortele Raului. De la TUDOR pana aici am realizat Desteptarea Romaniei si acum am trecut la bolsevizarea Romaniei.

 

Leave a Reply