RSS
 

Archive for martie, 2015

70 de ani – primul guvern cu majoritate PCR(dr.Petru GROZA)

06 Mar

La 6 martie 2015 se împlinesc 70 de ani de la instalarea guvernului condus de dr. Petru Groza, primul guvern din istoria României cu majoritatea formată din membri ai PCR.

Petru Groza s-a născut la Băcia, pe 7 decembrie 1884, tatăl său fiind preot. Cu studii finalizate peste hotare, fiind doctor în științe juridice, Petru Groza devine membru al Partidului Național Român, condus de Iuliu Maniu, fiind ales deputat din partea acestei formațiuni politice. Apoi trece în Partidul Poporului, condus de Alexandru Averescu, fiind, între 1921 și 1927, ministru fără portofoliu, în două rânduri, dar și ministru al Lucrărilor Publice. În 1933 formează Frontul Plugarilor, această formațiune fiind sub aripa protectoare al Partidului Comunist Român. În 20 iunie 1944, Groza a susținut formarea Blocului Național Democratic, compus din Partidul Național Țărănesc, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat și Partidul Comunist. Dr. Petru Groza ajunge, din nou, în Guvernul Constantin Sănătescu, în octombrie 1944, ca vicepremier, funcție pe care o va păstra și în următorul executiv, condus de Nicolae Rădescu. La 2 martie 1945, la presiunile Moscovei și pe fondul unor vremuri extrem de tulburi, Regele Mihai I îl însărcinează pe Petru Groza să formeze un nou guvern, care își va intra în atribuțiuni patru zile mai târziu. A urmat, apoi, simulacrul de alegeri din noiembrie 1946, trecerea țării sub control sovietic și eliminarea partidelor istorice, cu Groza ca premier. Acesta a avut un rol primordial și în abdicarea Regelui Mihai, pe 30 decembrie 1947, zi în care a fost proclamată Republica Populară Română. Petru Groza a fost prim ministru al României până pe 2 iunie 1952, după care a fost numit președinte al prezidiului Marii Adunări Naționale, funcție asimilată cu cea de șef al statului, post pe care a stat până la data decesului, la 7 ianuarie 1958.

O pacoste pentru Romania!

A fost instaurat prin vointa straina!
NIMENI NU A PROTESTAT!

toti au jucat teatrul cel mai prost si in primul rand regele MihaiI.

Bine, putem spune ca URSS/rusii aveau totul, tara, avutia Roamaniei etc.
Si ce ?

Atitudinea noastra lasa de dorit.
din ce in ce mai mult am cedat, am cedat si am ajuns gubernie sovietica sub papucul celei mai odioase dictaturi.
Nu puteam face mare lucru cand totul era hotarat dar puteam sa fie drepti, corecti si iubitori de Neam si sa LUPTAM dintrun in ceput contra acestei plagi rosii cu regele nostru, cu partidele democratice, cu intelectualii mareti ai tarii.
Unde au fost toti?
Unii pot spune ca ne nimiceau,
Poate!
Dar aveam onoare, demnitate nationala, verticalitate!
E de retinut!

Altii or sa spuna ca astfel ne omorau pe toti!
Si…si nu au facut-o!
Nu in 1945, ci din 1945 in 1989!!!

Un RAU absolut s-a instaurat cu forta sovietica si cu toate cozile de topor romanesti.
Incepea o drama de cinzeci de ani de teroare, de spaima si multiple frici intelectuale la adresa romanismului.

Cu acest moment putem spune ca ainceput distrugerea noastra programatica si sistematica.
Cu acest act istoric negativ s-a sters posibilitatea noastra de a fi de partea democratiei.
cu aceasta clipa nefasta libertatea omului incepe sa se micsoreze si apoi sa dispara definitiv .
cu acest inceput se incepe, mai mult decat in epoca noastra moderna, sa incetam descatusarea de fortele Raului. De la TUDOR pana aici am realizat Desteptarea Romaniei si acum am trecut la bolsevizarea Romaniei.

 

Lumina-unda si particula simultan!

03 Mar

Cercetatorii de la Scoala Politehnica Federala de la Lausanne (EPFL) au facut prima fotografie in care lumina se comporta atat ca particula, cat si ca unda.

“Acest experiment demonstreaza ca, pentru prima data, putem filma mecanica cuantica – si natura sa paradoxala – direct”, a explicat intr-un comunicat Fabrizio Carbone, conducatorul echipei de cercetare care a creat tehnica de fotografiere, scrie Newsweek.

“Faptul ca am reusit sa infatisam si sa controlam fenomenul cuantic la scara nanometrica deschide calea unei noi cai catre calculul cuantic”, a subliniat acesta.

Mecanica cuantica a demonstrat ca lumina poate fi unda si particula simultan. Albert Einstein a teoretizat ca efectul “fotoelectric”, produs atunci cand o lumina ultravioleta atinge o suprafata metalica, provocand o emisie de electroni, inseamna ca lumina, despre care se credea pana atunci ca este o unda, este in acelasi timp si un val de particule.

Pana acum, niciun experiment nu a demonstrat natura duala a luminii.

Echipa a reusit sa faca fotografia istorica atunci cand a indreptat un puls de lumina laser catre o nano-sarma metalica, ceea ce a facut ca lumina sa calatoreasca in unde de-a lungul nano-sarmei.

Cercetatorii au indreptat apoi un val de electroni de-a lungul nano-sarmei. Undele de lumina de pe structura metalica sunt compuse din particule numite fotoni si, cand electronii s-au ciocnit de protoni, fie au incetinit fie au accelerat. Cu ajutorul unui microscop ultrarapid, cercetatorii au facut fotografia in care are loc schimbarea de viteza a electronilor, unde se observa lumina ca unda si particule.

“Schimbarea de viteza este ca un puls de energie care poate fi observat”, mai explica cercetatorul.

http://www.ziare.com/magazin/studii/premiera-istorica-lumina-fotografiata-ca-unda-si-particula-in-acelasi-timp-1350852

 
 

O eroina anti-comunista:Marina Chirca

02 Mar

Marina Chirca (n. 18 iulie 1915 – d. 13 septembrie 2013)[1] a fost o femeie din satul de munte Nucșoara, județul Argeș. Între anii 1949 și 1958, Marina Chirca a sprijinit grupul armat al partizanilor anticomuniști din Munții Făgăraș, conduși de Toma Arnăuțoiu. Prinsă în 1963, după ce se ascunsese cinci ani într-un pod, a fost anchetată, bătută cumplit și încarcerată. Averea i-a fost confiscată și distribuită consătenilor care colaboraseră cu Securitatea.

În decembrie 1963 Tribunalul Militar al Regiunii Militare București a condamnat-o la 15 ani muncă silnică și confiscarea totală a averii. A fost eliberată din detenție în 1964, odată cu soțul său, ce fusese arestat în 1949, și cu cei doi fii, arestați în 1958.

 
 

Martisor

01 Mar

De pe grinzile cerului Lumina lunii cade pe stele la miez de noapte in pragul trecerii la 1 martie!
Primul popas pe inima il face Primavara, rostuirea cea noua a noastra, a tuturor, Reinvierea luptei, a dragostei descatusate, a simturilor adormite de ger, viscol si nea.
Cascada de flori mici, gingase si plapande, de sub copacii dornici la o noua viata se dezlantuie.
Tot ce a fost inainte in adormire se trezeste, infloreste.
In timp ce omatul scade , florile cu alb si verde inunda Natura cu miresme care ne trezesc simturile si Mintea la Viata, la Iubire.
La ivirea florilor, iarna se ascunde.
Aroma si culoare!
Verde fraged!
Acum acele ceasornicului ne indica nemarginirea!
Toate acestea se transforma intrun sarut pe alta INIMA!
Femeia-minune truditoare, fantana cu inceputuri, delir sfintit de un inger, mugure si binecuvantare!
Sa fiti iubite!
Sanatate!