RSS
 

DOAMNA ANGELA NOUR+20.02.2015

20 Feb

A plecat dintre noi, fulgerător, una dintre cele mai iubite profesoare din Cantemir-Doamna Angela Nour.

A trudit treizeci de ani (1967-1997) la şlefuirea generaţiilor de cantemirişti, pe care i-a iniţiat şi format, cu răbdare şi înţelepciune, în tainele fizicii.

Cei care au cunoscut-o au avut şansa oferită de destin de a trăi în apropierea unui OM de excepţie, unei personalităţi de o imensă valoare morală, spirituală şi profesională. Toate aceste calităţi au înscris-o pentru totdeauna în galeria Făuritorilor de seamă ai spiritului cantemirist.

Cadrele militare, profesorii şi elevii din Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” aduc un ultim omagiu distinsei doamne profesoare.

În faţa acestei triste despărţiri, exprimăm sincere condoleanţe familiei şi un gând de mângâiere şi alinare.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Pe data de 22 februarie, de la 13.50 la 16.15 a avut loc, in Duminica Lasata secului pentru sfintele Pasti, inmormantarea.
La biserica sf.Nicolae, am tinut acest material in fata multor oameni adunati pentru cinstirea memoriei unui OM ales.

Profesor Angela NOUR – In memoriam !

O veste trista loveşte din nou învaţământul preuniversitar brezean şi pe cel militar.
Astazi, ne luăm rămas bun de la un intelectual strălucit a cărui dăruire, eleganţă şi generozitate ne-au încălzit sufletele.
La 20 februarie 2015 a trecut în veşnicie doamna profesor Angela NOUR , un spirit stapânit de nelinistea creatoare a oamenilor inzestrati intelectual si afectiv, cu har în plămădirea caracterelor autentice.

Născută la 26 septembrie 1941, în localitatea Breaza, a absolvit cursurile primare, gimnaziale si liceale in Breaza si , apoi, studiile superioare la Facultatea de matematică-mecanică, secţia matematică-fizică a Universităţii ” Babeş-Bolyai” din Cluj—Napoca, între anii 1961 si 1965.

La absolvirea facultăţii a fost repartizată la Şcoala Generală nr.1 din Cornu unde a funcţionat până la 15 septembrie 1966.

În perioada 15.IX.1966-12.X.1967 a fost profesoară la Liceul Aurel Vlaicu.

Din 12 octombrie 1967 şi până în 31 august 1997 şi-a desfăşurat activitatea la Liceul Militar Dimitrie Cantemir, timp de 30 de ani. Definitivatul l-a obţinut în anul 1968. Activitatea didactica a fost încununată cu obţinerea gradului didactic I în anul 1986.

Doamna profesor Angela NOUR a fost unul dintre marii dascali ai institutiei noastre.
Munca plina de dăruire a doamnei profesor a determinat decisiv rezultatele de exceptie obtinute de scoala de fizica din Colegiul National Militar.
Domnia Sa a contribuit la formarea si pregatirea a numeroase generatii de absolventi foarte buni. A fost unul dintre cei mai apreciati dascăli la disciplina Fizică.

Cadru didactic de vocatie, a fost un spirit ales, generos, altruist, elegant, modest. Toate împreună formau OMUL Angela NOUR.

Din bogăţia sa spirituală a împărtăşit căldură sufletească, inteligenţă şi umor, respect faţă de om şi o nestinsă curiozitate intelectuală, marcând destinele multor generaţii ale şcolii.

Dimensiunea pedagogică a fost o expresie a stării de bine pe care o dăruia permanent elevilor săi, colegilor profesori, tuturor. La catedra a fost un profesor corect, clar in exprimare, informat, receptiv la doleanţele elevilor, exigent.

Principalele valori asumate de doamna profesor în calitate de dirigintă pentru multe promotii cantemiriste au fost responsabilitatea, dăruirea, sacrificiul, dragostea si intelegerea profunda a vârstei juvenile.
Îşi proiecta orizontul asteptărilor profesionale şi sociale intr-o relatie osmotică profesor – elev.

A putut să se împartă, cu generozitate, în sufletele tuturor şi, la rându-i, i-a zidit pe fiecare în deosebit de încăpătoarea sa inimă.
Cu toţii am pierdut un suflet ales, un erudit al Cetăţii, un om devotat Şcolii.

Sunt unul dintre norocoşii care s-au bucurat de o prietenie adevărată din partea unui asemenea dascăl şi om.

Căsătorită timp de peste 50 de ani cu distinsul colonel Ioan NOUR au format un cuplu model, o pereche mereu indragostită unul de celălalt. Erau pentru noi exemplu de relaţie între soti, de prietenie şi respect maxim între parteneri. Un singur băiat au, Dragos, care a urmat cariera militară, absolvind, în anul 1986, Cantemirul. Astăzi ofiter MapN. De la el o nepoată, studentă în Anglia.

Gândul nostru pios se indreaptă spre omagierea si recunoasterea personalităţii omului de la catedră, care a marcat un moment important in istoria Colegiului National Militar, contribuind la cristalizarea prestigiului scolii de fizica din aceasta institutie.

La intrebarea lui Ionel Teodoreanu “Cine are ragazul sa-si aminteasca de făcliile ce s-au consumat luminând minti si incalzind suflete?” vom raspunde că amintirea doamnei profesor ne onoreaza pe noi toti.

Colectivul Colegiului National Militar este profund indurerat pentru trecerea la cele vesnice a doamnei profesor, eminent dascal, om de aleasă distinctie si noblete sufleteasca.

Amintirea domniei sale va rămâne vie pentru toţi cei care am cunoscut-o şi preţuit-o.

Familiei indoliate,

Intreaga noastra compasiune.
Împărtăşim marea durere a domnului colonel Ioan NOUR, a fiul, Dragos, a norei, a nepoatei, în aceste clipe când se despart de cea care a fost soţie,mamă, soacră şi bunică.
Sincere condoleante !

ADIO, iubită doamnă profesor!.

Cantemirul vă dă, prin mine, ultimul onor!

Dumnezeu să vă aşeze sufletul în Împărăţia Cerului.

Dumnezeu sa vă odihneasca in pace şi să vă dea odihnă veşnică!!

Fie-i ţărâna uşoară!

 
1 Comment

Posted in Personale

 

Leave a Reply

 

 
 
  1. Dumitru RinciogNo Gravatar

    23/06/2017 at 5:49 PM

    Am aflat, intamplator, abia astazi, 23.06.2017, aceasta veste trista pentru toti elevii pe care i-a indrumat distinsa doamna profesoara Nour Angela. Nu am uitat-o si nu o vom uita! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!