RSS
 

Archive for ianuarie, 2015

SABR 2015

14 Ian

Desfăşurat la finalul anului trecut pe un număr de 56 de bloguri reprezentând 12 categorii tematice, studiul a fost alcătuit pe baza răspunsurilor oferite de 8.804 de cititori. Deci vorbim de o statistică destul de exactă şi reprezentativă pentru comportamentul cititorilor de bloguri din România.

Câteva cifre:

67,19% din cititori cumpără produse şi servicii la recomandarea blogurilor pe care le citesc (anul trecut – 63,1%);
77,64% din cititori îşi schimbă sau îşi întâresc cel puţin o dată părerea despre un produs/serviciu/companie/orice în urma citirii unor păreri ale bloggerilor despre acestea (anul trecut – 70,6%);
75% din cititorii de bloguri au sub 40 de ani, 83,5% au studii superioare, iar 55,4% câştigă peste 2.000 lei/lună;
Cititorii aduc în discuţie în grupurile lor de prieteni subiecte despre care au citit pe bloguri;
91% din cititori accesează blogurile preferate cel puţin o dată pe săptămână.

La prima citire a acestor cifre, e natural ca orice blogger să simtă nevoia să se bată cu pumnii în piept, pe bună dreptate, că e influent şi că ceea ce scrie are impact şi că îi face pe cititori să acţioneze într-un anumit sens. Foarte bine, căci şi pe mine mă încearcă sentimentul asta. Totuşi, mai simt ceva: responsabilitate. Dacă 3/4 persoane care mă citesc chiar iau în serios ce văd pe aici, în sensul că dau crezare lucrurilor pe care le scriu, mă simt obligat ca ceea ce scriu să fie corect.

S-a format în societate o impresie greşită, zic eu, despre bloggeri, cum că datul cu părerea e obiectul lor principal de activitate. Da, poate că ne dăm cu părerea, însă eu, unul, o fac pe baza unor informaţii clare şi verificate pe care adesea eu le procur. Ţin ca în fiecare articol să aduc informaţii noi, conţinut nou. Argumentele sunt obligatorii. N-am să zic niciodată despre o persoană sau despre o organizaţie, comercială sau nu, că e tâmpită fără să ofer argumente şi, desigur, drept la replică. În plus, trebuie ştiut faptul bloggerii au proiecte şi iniţiative în diverse domenii de activitate.

Ceea ce tocmai am afirmat e cu atât mai valabil având în vedere că eu nu fac un blogging de produs, urmărind să mă plimb şi să atrag cât mai multe campanii publicitare, ci practic jurnalismul cetăţenesc, încercând să repar sau cel puţin să arăt cu degetul probleme din societate. Desigur, nu ezit să promovez sau critic produse/servicii atunci când am ceva punctual de spus, căci fără ele viaţa noastră e pustiu.

http://www.kristofer.ro/cititori-seama-scriu-bloggerii/

de acord cu cele afirmate.
multumim

 

spaţiul Schengen- de acord cu opinia

13 Ian

Luni seară, în plenul Parlamentului European întrunit la Strasbourg, eurodeputatul PNL de Cluj, Daniel Buda, a susţinut o declaraţie politică referitoare la amânarea aderării României la spaţiul Schengen:

“Doresc să atrag atenţia asupra unei situații inacceptabile pentru România, care este tratată ca o ţară de mâna a doua. În anul 2007 aderam la Uniunea Europeană, ca o recunoaștere a eforturilor şi progreselor făcute în mai toate domeniile. Intrarea în spațiul Schengen a fost însă amânată în vederea îndeplinirii unor condiții tehnice de securitate specială. Astăzi, frontierele României îndeplinesc toate condiţiile tehnice asumate, lucru recunoscut de toţi responsabilii de resort, fiind în acelaşi timp un furnizor de securitate şi stabilitate, atât pentru regiune, cât şi pentru întreaga Uniune. Cu toate acestea, în mod nejustificat, ne este refuzat accesul în spaţiul Schengen sub pretexte inacceptabile pentru o Europă care se doreşte a fi respectabilă. Acest lucru creează concurenţă neloială între firmele româneşti şi cele străine, fiind grav afectată circulaţia mărfurilor şi viaţa cetăţenilor români. De aceea, trebuie să o spunem clar şi răspicat: România trebuie să fie tratată în mod egal cu celelalte state membre ale UE! România trebuie să se bucure de toate drepturile depline iar aderarea la spațiul Schengen nu constituie doar un drept al României, ci şi o obligație a Uniunii Europene!”, a spus Buda.

http://www.napocanews.ro/2015/01/daniel-buda-critica-amanarea-aderarii-romaniei-la-spatiul-schengen.html

 
 

Terorism la Paris-o opinie!

12 Ian

dupa cele care s-au intamplat la paris mai zilele trecute poate nu ar fi rau sa vedem si partea care afirma ca cel care omoara un semen este criminal si trebuie condamnat ca atare.

actiunea terorista din paris are elemente care tin de psihiatrie, boli ale sufletului, intelegere tulbure a lumii etc si aici indiferent de religie, stare sociala, etnie etc. este afectat Om care are asemenea porniri criminale.

prea multe acuze spre zone sensibile, spre ideologii, spre religii, spre rase etc!!!!

ele nu ne pot conduce spre a construi si nici spre toleranta si nediscriminare.

multe scenarii, scenarite, conspiratii etc. care ne indreapta spre schizofrenie, minte bolnava, joc de umbre dintr-o lume apasata de perspective opuse, divergente, contradictorii!

un lucru e cert: crimele au fost comise, ele au avut autori oameni, semeni de ai nostri, cu visele lor, cu faptele lor, cu amaraciunile lor etc.

unde a fost comunitatea, comunicarea intre semeni, unde a fost descatusarea de Rau si trezirea individului revoltat la Bine???

unde??

angoasele zilei de astazi sunt si angoasele societatii deschise in care dorim sa traim de doua sute de ani, nu?

nu poti limita LIBERTATEA OMULUI pentru ca avem intre noi indivizi criminali.

nu poti aseza acuze pe civilizatii diverse pentru unii neasezati in spiritul lor, in constructia lor psihica.

nu poti tulbura o lume a tolerantei in situatii limita cu fapte abjecte.

nu se castiga incredere prin limitarea libertatilor umane .

solidaritatea nu se consolideaza decat prin comuniune de semeni, de vieti, de fapte spre apropiere si intelegere.

nu poti limita drepturile omului – de exprimare, de gandire, de opinie etc. pentru faptele unor criminali, indiferent cati de multi sunt si in ce scop au realizat crimele.

dupa nazism ce trebuia?
sa avem despotism si autoritarism privilegiat la unii care sa ne pazeasca de rele ??

nimicnicii trecatoare.

 
 

Lituania= zona euro-al 19-lea membru

01 Ian

Lituania a intrat in zona euro la 1 ianuarie, devenind al 19-lea membru al uniunii monetare cu speranta unei apropieri mai mari de vestul Europei, pe fondul tensiunilor cu Rusia si in pofida riscurilor de crestere a preturilor, scrie AFP, citat de Mediafax.

Finalizand adoptarea monedei unice europene de catre tarile baltice, dupa Estonia in 2011 si Letonia in 2014, Lituania se vede un simbol al integrarii economice si politice cu Occidentul, a declarat presedinta tarii, Dalia Grybauskaite.

“Aderarea marcheaza simbolic etapa finala a integrarii in Uniunea Europeana si reprezinta securitatea noastra, nu doar economica ci si politica”, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Evenimentul conincide cu afirmarea rolului mai important jucat de membrii mai recenti ai UE, cu ex-premierul polonez Donald Tusk ales recent presedinte al Consiliului European, in timp ce Letonia preia la 1 ianuarie presedintia semestriala a Uniunii.

Tarile baltice, care au pus capat ocupatiei sovietice in anii ¬90, dupa o jumatate de secol, au aderat la UE si NATO in 2004.

Potrivit unui sondaj publicat in noiembrie de banca centrala, 53% dintre cei 3 milioane de lituanieni sustin adoptarea euro si 39% sunt impotriva.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-18984562-lituania-intrat-zona-euro.htm

 
No Comments

Posted in Politica