RSS
 

V.I.S.E.!!!

30 Noi

Ma gandesc la tot tumultul ultimelor luni, la toata neincrederea in noi si in toate, la rasturnarile de situatii si la haosul creat in jurul nostru de clasa politica.

Nimic nu este asezat spre stat de drept si spre performanta individului.

De ce?

Cred ca un posibil raspuns poate fi dat de V.I.S.E.!!!

Sa ma explic:

S-a pornit in decembrie 1989 prost si aproape tulburator de scenaristic.

Nu eram pregatiti sa ne asumam visul mare de schimbare pe care il doream.

Inghesuiala de proiecte si de utopii ne-a falimentat visul democratic si ne-a dat in mana celor pregatiti de schimbare cosmetizata : cei care erau aparatul/ cei care insumau TOTUL din regimul ce se dorea distrus.

Cred ca au stiut ce fac, cred ca au croit totul prost pentru a fi inutil dupa ani si ani de a aseza organismul social intro directie numita “calea cea dreapta”.

Suntem acum unde ei au dorit si noi ca niste mioritici am mers dupa ei.

Am cutezat a visa la altceva, am mers cu pasi mici spre Vest dar incalcirea lucrurilor ne primejduieste FIINTA.

O scapare avem daca am gasi in viitor o forta politica ce trebuie sa apara pentru a urni lucrurile spre
Valori,
Incredere,
Solidaritate si
Educatie.

Adica: V.I.S.E.!!!

FARA DE ELE SUNTEM PIERDUTI, FARA DE ELE MERGEM INAINTE DAR NU GASIM CALEA, FARA DE ELE AGONIZAM IN INTUNERICUL LASAT MOSTENIRE.

Avem forta de a schimba, avem tineretul care este dornic de a fi el insusi stapan in statul lor, avem tinerete in mii de suflete, avem tarie si putere dar…

Nu este organizare, nu este subiectul care sa innoiasca lucrurile, nu este LIDERUL care sa cuteze a-si asuma aceste directii si a crea parghiile necesare, de a nu negocia cu VISE-le noastre.

Suntem in seara Sfantului Andrei si poate avem taria de a ne asuma esecul unei constructii in care poporul nu este parte, in care el este din sarac mai infometat, din frica si teroare a ramas cu frici multiple de la a nu mai avea o perspectiva pana de a nu mai fi in stare sa-si asume viitorul propriu prin forte proprii.

Cred ca multi se simt straini in tara lor, cred ca multi vor o radicalizare a deciziei in favoarea celor care muncesc cinstit si responsabil.

Ajunge cu pomeni de pomeni, ajunge cu blestemul de a fi neputincios in crearea unui viitor, in a nu putea sa-ti croiesti un viitor prin munca corecta, prin educatie aleasa, prin angajare in cariera responsabila!!!

NU avem valori , nu avem o clara despartire a ceea ce e Bine de ceea ce este Raul absolut.
Nu se doreste?

Nu avem incredere unii in altii, nu ne simtim laolalta semeni in miscare sociala si economica deschisa.
De ce?

Din ce in ce mai mult vad ca se duce solidaritatea la nivelul identitar!
Nu poti cladi un stat solid fara solidaritate reala intre semeni!!

Si toate pe fondul unei batai de joc la adresa educatiei, la adresa educatorilor care in numele unei natiuni isi asuma viitorul statului.

Umilinta si supunere, injosire si meschinarie in statutul unui educator al secolui XXI, voite toate pentru ca unii stiu clar ca un neam il distrugi cand educatia lui este la pamant!!

Cat mai putem merge pe aceasta infundatura, cat mai pot rabda semenii un asemenea statut dat fiilor lor, cat mai poate fi umilit acest neam cu o debusolare totala a scolii si cu o crestere a inculturii, a unei pseudocalitati a scolii contemporane?

Timpul acesta va fi pierzania noastra si orice continuare va fi vai si amar la nivel general.

De aici se poate ajunge la ruperi si la dezastre care nu mai pot fi tinute in zagazul fiintei noastre.

Se pot intrezari fulgere si forte centrifuge si politic si economic si nu avem solutii decat ineficiente si distrugatoare.

 

Leave a Reply