RSS
 

Un nou stat?

31 Aug

Crearea unui stat trebuie abordata in discutiile privind incheierea conflictului din estul Ucrainei, a declarat duminica presedintele rus Vladimir Putin, evocand pentru prima data un astfel de statut pentru regiunile unde fortele guvernamentale ucrainene se confrunta si rebelii prorusi, transmite AFP.

“Trebuie sa incepem imediat discutii substantiale (…) asupra unor chestiuni privind organizarea politica a societatii si crearea unui stat pentru sud-estul Ucrainei, pentru a proteja interesele legitime ale persoanelor care traiesc acolo”, a declarat presedintele Putin intr-o emisiune televizata, citat de presa rusa.

Pana acum, Rusia ceruse doar ca regiunile orientale ale Ucrainei, majoritar rusofone, sa beneficieze de autonomie intr-un sistem federal mia putin centralizat.

In cadrul emisiunii inregistrate vineri si difuzate duminica, Vladimir Putin nu s-a referit la amenintarile occidentale privind noi sanctiuni contra Rusiei, acuzata de interventie militara in Ucraina.

Reuniti sambata la Bruxelles, liderii UE au acordat Rusiei o saptamana pentru a-si schimba pozitia, amenintand cu sanctiuni extinse.

Liderul de la Kremlin a estimat insa ca Occidentul este responsabil pentru criza ucraineana pentru ca a sustinut miscarea de conteztare care a dus, in februarie, la “o lovitura de stat” contra presedintelui prorus de la acea vreme Viktor Ianukovich, fara sa se gandeasca ca va urma un conflict.

“Ar fi trebuit sa stie ca Rusia nu poate sa stea deoparte cand oamenii sunt omorati”,a precizat Putin, adaugand ca nu vorbeste de “statul rus, ci de poporul rus”.

Moscova a negat pana acum ca ar fi trimis soldati in Ucraina pentru a sustine rebeliuunea prorusa din sud-estul tarii.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-18006828-vladimir-putin-vorbeste-premiera-crearea-unui-stat-estul-ucrainei.htm

Avem a ne teme?
DA.
Monstruozitatea nu este din a cere ci din a nu face mai nimic sa nu dai cutezanta unora pentru asemenea dorinta stalinista!!

Unde sunt aparatorii ordinii mondiale?
Unde este ONU?
Unde sunt principiile si drepturile popoarelor independente?
Unde este dreptatea?
desigur la cei care au puterea, NU?

 

Leave a Reply