RSS
 

Archive for iulie, 2014

Papa Francisc – 10 sfaturi

31 Iul

Iata cele 10 sfaturi pe care Papa Francisc le ofera celor care vor o viata mai fericita.

1. “Traieste si lasa si pe altii sa traiasca”. Fiecare om ar trebui sa urmeze acest principiu, spune Papa.

2. “Daruieste-te pe tine celorlalti”. Oamenii trebuie sa fie deschisi si generosi cu ceilalti, a spus Francisc, “pentru ca daca te retragi in tine, risti sa devii egoist. Iar apa care balteste, se strica”.

3. “In viata trebuie sa ramai calm”. Papa, care a fost profesor de literatura si a predat in licee, folosea o imagine dintr-un roman al scriitorului argentinian Ricardo Guiraldes, in care protagonistul, gaucho-ul Don Segundo Sombra, isi rememoreaza felul in care si-a trait viata.

4. “Un sentiment sanatos al odihnei”. “Consumerismul ne-a adus anxietate in viata”, spune Papa, si i-a sfatuit pe parinti sa isi pastreze timp pentru a se juca cu copiii lor si sa inchida televizoarele atunci cand se aseaza la masa in familie.

5. Duminicile ar trebui sa ramana zile de repaos. Muncitorii ar trebui sa tina de duminici, pentru ca “duminica este pentru familie”, a spus Papa.

6. Trebuie gasite cai noi de a crea locuri de munca demne pentru tineri. “Trebui sa fim creativi in ceea ce-i priveste pe tineri. Daca nu au oportunitati, vor ajunge sa se drogheze” si vor fi mult mai vulnerabili, fiind tentati uneori sa se sinucida, a spus Papa.

7. Natura trebuie respectata si protejata. Degradarea mediului “este una dintre cele mai mari provocari din viata noastra”, a spus Inaltul Pontif. “Cred ca una din intrebarile pe care nu ni le punem este: nu cumva se sinucide omenirea cu aceasta folosire fara discriminare si tiranica a naturii?”.

8. Sa nu fim negativisti. “Nevoia de a vorbi de rau alti oameni indica pretuirea de sine foarte scazuta”. Asta inseamna ca “ma simt atat de neinsemnat incat, in loc sa ma inalt eu, trebuie sa ii cobor pe altii”, a spus Papa. “E foarte sanatos sa scapi de toate sentimentele negative”.

9. Nu face prozelitism, respecta credinta altora. “Ii putem inspira pe cei care ne privesc comunicand cu ei. Dar cel mai rau lucru dintre toate este prozelitismul religios, care paralizeaza: ‘Vorbesc cu tine pentru ca vreau sa te conving’. Nu. Fiecare persoana dialogheaza, si in primul rand isi ofera propria identitate. Biserica creste prin atragere, nu prin prozelitism”, a spus Papa.

10. Lucreaza pentru pace. “Traim intr-o perioada de mari razboaie, iar nevoia de pace trebuie strigata. Uneori, pacea da impresia ca e tacuta, dar nu e niciodata tacuta, pacea e ceva ce trebuie sa se impuna si sa fie dinamica”, a mai spus Papa Francisc.

http://www.ziare.com/international/papa/cele-10-sfaturi-date-de-papa-francisc-pentru-o-viata-mai-fericita-1314126

 

RO-UE

30 Iul

Romania a primit de la bugetul Uniunii Europene 24,67 miliarde euro, dupa aderarea in 2007 si pana la finalul primului semestru din 2014, si a platit in aceasta perioada catre UE 10,2 miliarde euro.

Soldul fluxurilor este in favoarea Romaniei cu 14,46 miliarde euro, potrivit Raportului privind situatia economica si bugetara pe primele sase luni ale anului 2014 al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Dupa aderare, in 2007, Romania a primit de la UE fonduri pre-aderare de 2,66 miliarde euro si fonduri post-aderare de 22,01 miliarde euro, din care fonduri structurale si de coeziune – 9,07 miliarde euro, fonduri pentru dezvoltare rurala si pescuit – 5,644 miliarde euro, plati din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA) pentru fermieri – 5,936 miliarde euro, alte fonduri post-aderare – 1,35 miliarde euro.

Bugetul UE a primit, in sfarsit, unda verde – cum se impart banii pana in 2020

In primul semestru din 2014, Romania a primit de la bugetul UE 3,58 miliarde euro si a platit 1,005 miliarde euro, soldul fluxurilor fiind favorabil Romaniei cu 2,58 miliarde euro.

In prima jumatate a anului in curs, Romania a primit fonduri structurale si de coeziune de 1,74 miliarde euro, fonduri pentru dezvoltare rurala si pescuit – 521,35 milioane euro si platile FEGA pentru fermieri – 1,29 miliarde euro.

Programul autoritatile romane prevede atragerea de la UE a 7,86 miliarde euro in 2014.

http://www.ziare.com/economie/ministerul-finantelor-publice/cati-bani-a-primit-romania-dupa-aderare-de-la-bugetul-ue-1313922

 

Nud de tara

27 Iul

Majoritatea romanilor nu are acces la retelele de canalizare, jumatate dintre familii nu au niciun membru salariat, iar majoritatea localitatilor isi deverseaza apele uzate direct in rauri, in lipsa statiilor de epurare. Acesta este tabloul Romaniei primitive din secolul XXI, membra a Uniunii Europene, potrivit celor mai recente masuratori nationale si europene. Toate acestea in conditiile in care 13,9 miliarde de euro a pompat Uniunea Europeana in dezvoltarea Romaniei in perioada 2007-31 martie 2014, ca sold pozitiv dupa scaderea contributiei tarii la bugetul UE. Si: cel mai iubit presedinte – Ceausescu.

Cel mai sarac popor din UE, dupa bulgari

Dintre cele 28 de tari ale Uniunii Europene, Romania avea in anul 2011 cea mai mare pondere a populatiei aflate in intervalul veniturilor cele mai reduse, potrivit celui de-al Saselea raport asupra coeziunii economice, sociale si teritoriale, emis, miercuri, de Comisia Europeana.

Dintre cele 8 regiuni de dezvoltare in care este impartita Romania, 6 erau in zona produsului intern brut pe cap de locuitor ca putere de cumparare sub 50% din media UE. Singura cu PIB pe locuitor ca putere de cumparare situat intre 50% si 75% din media UE era Regiunea Vest (cu judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara). De asemenea, regiunea Bucuresti-Ilfov era singura regiune romaneasca peste media europeana ca PIB pe cap de locuitor.

Conform celor mai recente date Eurostat, romanii au in medie o putere de cumparare de 54% din media europeana, penultima din UE, doar inaintea Bulgariei (47% din PIB-ul pe cap de locuitor ca putere de cumparare al UE).

Potrivit sursei citate, regiunea de dezvoltare Nord-Est din Romania si regiunea Severozapaden din Bulgaria au cel mai mic PIB pe cap de locuitor ca putere de cumparare, 7.200 de euro pe an, reprezentand doar 29% din media europeana (25.100 de euro pe an). Regiunea romaneasca Nord-Est cuprinde judetele moldovenesti Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

In perioada cea mai severa a crizei economice, 2008-2011, Romania a fost lovita cel mai greu de recesiune, dupa Grecia, dintre tarile UE. Toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii au fost in recesiune, iar 3 dintre ele (Centru, Nord-Est si Nord-Vest) au avut o scadere a PIB mai adanca de -3%, potrivit raportului european citat.

Intr-un contrast total fata de restul tarii, regiunea Bucuresti-Ilfov a cunoscut o crestere a puterii de cumparare pe cap de locuitor de la mai putin de 50% din media UE in anul 1995 la circa 120% din media UE in 2011.

La nivelul Uniunii Europene, din cauza crizei economice, in perioada 2009-2012 procentul persoanelor aflate in stare de saracie severa a crescut de la 8% la 11%. In Romania, in anul 2011, 30% din populatie era in stare de saracie severa, doar in Bulgaria procentul fiind mai mare – 44%, conform raportului european citat.

Ca o particularitate, in Romania si in general in tarile foste comuniste populatia saraca este grupata mai degraba in mediul rural si in orasele mici, in timp ce in vestul Europei persoanele sarace se afla mai degraba in marile metropole.

Din acest punct de vedere, gradul redus de urbanizare din Romania este sinonim cu saracia si subdezvoltarea socio-economica a populatiei tarii: numai zona Bucurestiului si Ilfovului are statut predominant urban, 16 judete sunt intermediare, iar 24 sunt predominant rurale.

Munca la romani – una din doua familii nu are niciun salariat

Aproape una din doua familii din Romania nu are niciun membru salariat, potrivit datelor Institutului National de Statistica, prezentate pe blogul ziaristului Dan Popa. Din totalul de 7,4 milioane de familii de romani, 3,6 milioane sunt familii fara niciun membru salariat/angajat. De asemenea, 2,1 milioane de familii au un singur membru salariat/angajat.

In aprilie 2014, in Romania erau 4,4 milioane de salariati, dintre care un sfert lucrau in sectorul bugetar, potrivit datelor de la Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor.

Conform raportului Comisiei Europene privind dezvoltarea regionala, Romania sta mai bine la ocuparea fortei de munca decat alte state membre, dar sufera scaderi ale productivitatii muncii.

“Toate statele-membre mai putin dezvoltate au cunoscut scaderi in ocuparea fortei de munca, intre anii 2008 si 2012, si cresteri in productivitate, cu exceptia Romaniei si Ungariei, care sunt in cazul opus”, arata Comisia.

In perioada mentionata, Romania a cunoscut stagnarea ratei de ocupare a fortei de munca, iar productivitatea muncii a scazut cu 1,1%. Ungaria a avut o scadere a productivitatii muncii mai mare, -1,4%, insa maghiarii au avut o crestere a ratei de ocupare cu 0,3%. Doar Luxemburgul a mai avut o scadere mai abrupta a productivitatii muncii decat Romania si Bulgaria (-2,5%), iar rata sa de ocupare a avut o scadere de 0,5%. Desigur, Luxemburg, care are cel mai ridicat PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeana (66.700 de euro pe an, adica 266% din media UE), are de unde sa scada si la productivitatea muncii.

Conform Eurostat, in Romania rata de ocupare a fortei de munca pentru grupa de varsta 20-64 de ani a stagnat la 63,8% in perioada 2005-2012, in conditiile in care obiectivul tarii este de 70%.

Educatia – putina si ineficienta

Strans legata de piata muncii este educatia. Circa 22% din populatia cu varste de 25-64 de ani a Romaniei are doar educatie scazuta, tara situandu-se undeva la mijlocul clasamentului european in aceasta privinta. Spre comparatie, in Portugalia ponderea celor cu educatie scazuta este de 60%, in Bulgaria este de circa 18%, in Ungaria, de circa 17%. In schimb, in Letonia, Cehia si Slovacia, ponderea acestei categorii de populatie este de circa 5-8%.

In privinta adultilor cu studii superioare, Romania are cea mai mica pondere a acestei categorii in randul persoanelor cu varste intre 25 si 64 de ani: circa 15% la nivel national, in anul 2013.

De asemenea, in perioada 2011-2013, abandonul scolar a depasit 16% la categoria de varsta 18-24 de ani, in 4 dintre cele 8 regiuni ale Romaniei. Doar Portugalia si Spania au mai multe regiuni cu nivelul maxim al abandonului scolar.

Nici la scoala, insa, tinerii romani nu deprind abilitati pe care sa le poata utiliza ca adulti. La testele PISA, care masoara capacitatea practica in scriere, matematica si stiinte, peste 30% dintre elevii romani de 15 ani s-au clasat sub nivelul al doilea din sase. Rezultate atat de slabe au mai fost in Bulgaria si Cipru, dintre statele membre UE.

Jumatate din populatie, fara acces la canalizare

In secolul XXI, mare parte din populatia Romaniei merge la ceea ce eronat se numeste WC-ul din curte (WC inseamna water-closet, closetul cu apa).

Potrivit unui buletin INS din 18 iulie 2014, in anul 2013, in Romania 9.342.026 locuitori aveau locuintele conectate la sistemele de canalizare, acestia reprezentand 46,8% din populatia tarii.

Restul de 53,2% nu au, asadar, acces la un sistem de canalizare, insa din statitistici nu este clar daca intre acestia intra si cei cu closete cu apa de la hidrofor, care au evacuarea in fose septice sapate in curte.

Tot datele INS ne dau indicii suplimentare: “populatia cu locuintele conectate la sistemele de canalizare prevazute cu statii de epurare, in anul 2013, a fost de 8.883.583 persoane, reprezentand 44,5% din populatia tarii”. Asadar 2,1% din populatie dispune de locuinte cu acces la canalizare, dar fara statie de epurare. Abia aici ar putea sa fie cuprinsi cei cu fose septice, dar nu este foarte limpede. Insa, in tot cazul, datele statistice ne indica o pondere foarte mare dintre romani care merg la “WC” in curte si in secolul XXI.

In mediul urban, 82,9% dintre romani aveau acces la canalizare, insa la tara procentul era de numai 4,7% in anul 2013.
In privinta apelor uzate, statisticile europene plaseaza Romania in cea mai grava situatie din Uniune. In anul 2010, in 4 dintre cele 8 euroregiuni romanesti apele uzate ramaneau necolectate in proprorie de peste 50% din volumul generat.

In 7 regiuni ale Romaniei, apele uzate care totusi erau colectate erau supuse unui tratament riguros doar in proportie de 10-25%. Apele uzate netratate sunt o provocare ecologica, mare parte dintre acestea ajungand in rauri.

Drumuri proaste, economie izolata

“Viteza pe drumurile de legatura intre localitati ramane scazuta, in comparatie cu restul statelor UE in Polonia Tarile Baltice, Romania si Bulgaria”, se arata in cel de-al Saselea raport asupra coeziunii economice, sociale si teritoriale, emis, miercuri, de Comisia Europeana.

Din punct de vedere al densitatii autostrazilor, Romania, cu 1,5 km autostrada/1000 km2, se situeaza cu mult sub media europeana de 35 km/1000 km2, pe pozitia 27 din 31 de tari europene analizate, si, respectiv, mult sub media est-europeana de 12,3 km/1000 km2, pe ultima pozitie, din 9 tari est-europene analizate, indica un raport al Consiliului Concurentei din august 2013.

Romanii au numai 550 km de autostrada in exploatare, la o suprafata totala a tarii de aproape 239.000 km patrati. Spre comparatie, bulgarii au deja in exploatare 562 km de autostrada, la o suprafata totala a tarii de nici 111.000 km patrati.

Lipsa conexiunilor rapide cu restul Uniunii Europene adancesc starea de subdezvoltare a tarii, prin izolarea de Piata Unica. “O Piata Unica pe deplin integrata nu este posibila fara conexiuni bune intre diversele parti. Conexiunile care traverseaza granitele nationale lipsesc in multe cazuri, in special in statele membre central si est-europene, despartind centrul UE de periferie si ingreunand dezvoltarea comertului intra-UE”, avertizeaza raportul DG Regio.

Statul de drept – foarte slab, calitatea guvernarii – si mai slaba

Perceptia asupra guvernarii si statului de drept
Perceptia asupra guvernarii si statului de drept
Foto: Hotnews
In anul 2012, Romania era penultima in Uniunea Europeana, inaintea Bulgariei, in privinta perceptiei populatiei asupra statului de drept, conform unui studiu al Bancii Mondiale, citat de raportul european. Indicatorul statului de drept masoara perceptia publica asupra modului in care legile sunt aplicate.

In privinta perceptiei populatiei asupra eficientei guvernarii, Romania era chiar ultima in UE. Eficienta guvernarii masoara capacitatea statului de a asigura servicii publice la standarde inalte, eficienta si independenta serviciilor publice si abilitatea de a crea si aplica politici publice.

Ceausescu – cel mai iubit presedinte

In privinta preferintelor politice, romanii considera ca cel mai bun presedinte al tarii a fost dictatorul Nicolae Ceausescu.

Potrivit unui barometru INSCOP facut public in 17 iulie 2014, Nicolae Ceausescu ocupa primul loc in top, 24,7% dintre romani considerandu-l cel mai potrivit presedinte pe care l-a avut Romania, relateaza Agerpres.

Pe locul al doilea in acest clasament se situeaza Ion Iliescu, cu 19,1% din optiunile publicului, Traian Basescu ¬ pe locul al treilea, cu 14,2%, iar Emil Constantinescu ¬ pe patru, cu 9,7%.

Potrivit sociologilor, romanii au uitat lipsurile din perioada comunista si isi doresc un stat care sa le ordoneze viata cotidiana.

“In realitate, vorbim despre o falsa pozitivare a unui Nicolae Ceausescu care este asociat cu o perioada perceputa ca mai ordonata din punct de vedere al vietii cotidiene, dar ale carei lipsuri s-au mai uitat. Pozitivarea relativa a lui Ceausescu vine si in scopul evidentierii imaginii totusi defavorabile pe care publicul o are cam despre toti presedintii postdecembristi ai Romaniei”, explica sociologul Darie Cristea.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17738993-romania-primitiva-din-rapoarte-europene-nationale-cei-mai-multi-cetateni-fundul-curtii-lipsa-autostrazilor-izoleaza-europa-jumatate-dintre-familii-nu-nici-salariat.htm

Este un studiu in care ne vedem adevarata fata a realitatii.
Suntem ceea ce este si nu ceea ce ne inchipuim ca suntem.
Avem a vedea o cliopa fata realitatii si daca ne trezim putem lua masurile care se impun.

 

Mlastina mentala

26 Iul

dictatura administrativa si mediatica dirijata politic

aceasta „perfecta dirijare externa “ se transforma intr-o dictatura pe care cei mai multi nici nu o percep ca atare, caci au renuntat demult sa fie curiosi sau sa-si mai puna intrebari, prea ocupati fiind cu palavrageala pe net, continua verificare a mesajelor, e-mailurilor si a banalitatilor postate pe platformele de socializare.
Manipulare, dezinformare, trucare, minciuni si minciuni vandute ca adevar multimilor.

Intrun cuvant se vinde prostimii paine si circ si se mimeaza o democratie de doi bani!!!

Nimeni nu doreste ca EDUCATIA sa innobileze fiinta umana, ca societatea sa aduca mai multe foloase implinirii umane individuale!!

Toti vor sa ne tina ocupati cu prostii de adormit mintea si gandirea umana.

Am avea programat spre daruirea sufleteasca si implinire o anume responsabilitate individuala, unde a gandi singur sa nu fie o dificultate, unde a te indoi sa fie atuul persoanei, unde a simti pe cont propriu ar fi solutia spre satisfactie.

A trage propriile concluzii din ceea ce vezi, admiri, detesti, vrei, ceri etc. te-ar face sa nu mai fi manipulat permanent, sa cutezi a te dezvolta dupa abilitatile tale, dupa dorintele si asteptarile proprii.

Cei mai multi dintre contemporanii mei au mari probleme pentru ca totul se reduce la facebook, la email, la internet si nu au capacitatea de a sesiza adevarul, de a trage concluzii sau de a invata din greseli.

Traim intro mlastina mentala in care primii care au de profitat sunt politicienii, cei care prin prostirea cetatenilor incearca sa se mentina la putere.

Avem grave probleme de existenta individuala si sociala, avem obstacole istorice si inapoiere cat cuprinde si nu avem constientizarea lor la nivel politic si nu avem masuri globale in consecinta.

 

Al cincilea tortionar – Constantin Istrate

08 Iul

nstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a prezentat, luni, cazul unui alt tortionar – Constantin Istrate, anuntand, totodata, ca s-a cerut Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie inceperea urmaririi penale.

Istrate are acum 88 de ani si a fost, in perioada in care e acuzat ca a comis crimele impotriva umanitatii, loctiitor al comandantului de la Colonia de Munca Onesti si loctiitor al comandantului de la Penitenciarul Gherla.

Tortionarul Visinescu, trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii

“Istrate Constantin, din punct de vedere biografic, se incadreaza in categoria sociala defavorizata oarecum. A fost un om simplu, nu a beneficiat de posibilitati materiale foarte bune si din aceasta cauza a avut potential racolabil in sistemul penitenciar. S-a nascut in judetul Suceava, a implinit anul acesta 88 de ani si este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuti si cruzi ofiteri din sistemul penitenciar comunist. Acesta a recurs la torturi si pedepse brutale, fiind responsabil si de aplicarea unui regim de detentie care a dus la decesul a peste 200 de detinuti politici”, a declarat Cosmin Budeanca, director general al Institutului, intr-o conferinta de presa.

Care este stadiul dosarului tortionarilor si cand se vor finaliza investigatiile

Investigatiile desfasurate in ultimele luni de IICMER au scos la iveala o serie de probe care indica fapte groaznice pe care locotenent major (r) Constantin Istrate le-a savarsit in timpul in care a indeplinit functia de loctiitor al comandantului pentru paza si regim la Colonia de munca Onesti (decembrie 1953-mai 1954), respectiv la Penitenciarul Gherla (august 1957-noiembrie 1958, martie 1959-octombrie 19262) dar si in timpul in care a fost comandant al Penitenciarului Gherla (decembrie 1958 pana in martie 1959).

Potrivit IICCMER, Constantin Istrate a impus persoanelor aflate in executarea pedepsei un regim de detentie inuman care depasea ca duritate limitele prevazute de regulamentul de organizare si functionare a Directiei Generale a Penitenciarelor.

Al patrulea tortionar a fost deconspirat – omora cate un om pe zi

Acest tip de regim extrem de dur aplicat in cadrul celor doua unitati penitenciare poate fi calificat drept unul de exterminare prin raportare la conditiile inumane de detentie responsabile pentru decesul a numerosi detinuti, potrivit raportului prezentat de Mediafax.

Regimul de detentie a fost aplicat in mod intentionat si sustinut de catre Istrate Constantin si poate fi caracterizat prin lipsa hranei, a medicamentelor si ingrijirii medicale, abuzuri si nu in ultimul rand prin numarul mare de decese survenite.

Conform documentelor care atesta decesul detinutilor, identificate in Arhiva Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in intervalul decembrie 1953 – mai 1954, cand sublocotenentul Istrate Constantin a fost loctiitor al comandantului pentru paza si regim de la colonia de munca Onesti, a decedat un detinut imediat dupa transferul din Bacau.

Pedeapsa pentru tortionari – sa-ti petreci ultimii ani aratat cu degetul – Interviu

De asemenea, conform certificatelor oficiale de deces sau documentelor care atesta decesul detinutilor identificate in Arhiva Administratiei Nationale a Penitenciarelor, respectiv arhiva Penitenciarului Gherla, Arhiva Consiliului National pentru studierea Arhivelor Securitatii si la Primaria Municipiului Gherla, in perioada cuprinsa intre 1 august 1957 si 31 octombrie 1962, dar si in perioada in care Constantin Istrate a fost comandant al acestei unitati au decedat 216 detinuti, noua dintre acestia in cele trei luni in care el a fost comandant.

Lista celor 35 nu este corecta

In ce priveste celebra lista a celor 35 de tortionari facuta publica de vechea conducere a IICCMER, Dinu Zamfirescu, presedintele Consiliului stiintific, a explicat ca aceasta a fost intocmita fara verificari anterioare riguroase, motiv pentru care mai multe persoane care se regasesc pe ea au fost acuzate pe nedrept.

Tortionarul care a scapat de judecata. A lucrat la CEC, familia n-a stiut nimic, dar a facut mai multe victime decat Visinescu

“Incercam sa demontam un mit pe care presa l-a preluat cu placere, dar noi l-am cercetat si am constatat ca nu este adevarat. Cu ceva timp in urma s-a facut un anunt bomba ca exista 35 de tortionari care sigur vor fi trasi la raspundere ca urmare a incalcarilor drepturilor omului pe care le-au comis.

In momentul in care s-a facut acest anunt nu s-a facut o cercetare anterioara mai serioasa.

Eu, in calitate de presedinte al Consiliului stiintific, nu am fost anuntat ca se va face acest anunt oficial, asa ca am ramas si eu destul de mirat mai ales ca jurnalistii m-au cautat sa ma intrebe despre asta si eu nu eram la curent.

Ulterior, au inceput sa se faca cercetari pe aceasta tema despre aceasta categorie de persoane care au comis in exercitiul functiei lor o serie de incalcari ale drepturilor omului asupra detinutilor politici pe care ii aveau in administrare. De la acest anunt, din 35, astazi este al cincilea care e adus in atentia opiniei publice”, a povestit Dinu Zamfirescu, in conferinta de presa.

Lista altor 35 de tortionari din lotul Visinescu si Ficior

Acesta a dat si cateva exemple relevante pentru demontarea mitului celor 35.

“Cercetandu-se acesti potentiali infractori, sa le spunem, s-a constatat despre unul dintre ei, care a fost comandant la Targu Jiu, ca nu se semnaleaza ca s-ar fi produs decese in acel penitenciar cat a fost el comandat. Un altul nu putea fi comandant pentru ca, in momentul respectiv, la vremea aia, avea vreo 5 ani. Dumitru Pavel este numele lui.

Un alt exemplu este un colonel, Neamtu Mihai, de la Penitenciarul Botosani, care era loctiitor de comandant pentru spate, deci nu avea nicio legatura cu administrarea Penitenciarului Botosani.

Tortionarul Ficior: Sunt tapul ispasitor. Eu am facut comunismul in Romania?

Atunci cand s-a anuntat aceasta bomba nu s-a analizat prea serios, nu s-au intreprins cercetari anterioare si s-a lansat pur si simplu o lista, stiindu-se doar ca aceste persoane au fost comandanti ai diverselor locuri de detentie”, a conchis Zamfirescu.

Constantin Istrate este al patrulea tortionar pentru care IICCMER solicita Parchetului inceperea urmaririi penale pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii.

Anterior, IICCMER a mai solicitat procurorilor sa ii cerceteze pe tortionarii Alexandru Visinescu, Ioan Ficior si Florian Cormos, iar in cazul lui Iuliu Sebestyen, decedat in octombrie 2013, Institutul a prezentat rezultatul investigatiilor.

http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/comunism/al-cincilea-tortionar-cine-e-constantin-istrate-responsabil-pentru-moartea-a-peste-200-de-detinuti-1309911

 

20.000 de zile!

07 Iul

Multe, putine- atatea sunt pana acum, mie date, de la cel PreaInalt!@

Un motiv de sarbatoare in familie!!

Sunt mai mult decat bucuros ca am putut trece si la alt ciclu al vietii.

Avem a vedea ca toate ale noastre sunt daruite daca avem de darui in schimb!

Nu este alta mai de seama Lumina decat cea a Soarelui pe care avem bucuria de a o vedea in fiecare dimineata .

de 20.000 de ori am avut aceasta ocazie unica in felul ei!!!

Am primit O lumina a mea din marea LUMINA si prin perceptia mea asupra a TOT pot spune ca am adus un mic bob de nisip la plaja plina a Lumii.

La multe zile!!!