RSS
 

TORTIONAR- al IV-lea!

11 Feb

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a facut public, marti, numele celui de-al patrulea tortionar al Romaniei.

Este vorba despre capitanul in rezerva de 87 de ani Florian Cormos, in prezent pensionar, care a condus Colonia de munca de la Cernavoda intre decembrie 1952 si aprilie 1953. IICCMER a solicitat Parchetului inceperea urmaririi penale pe numele acestuia pentru crime impotriva umanitatii.

“Unicitatea acestui caz este data de numarul mare de decese. Concret, regimul pus in aplicare de el a dus la moartea unui numar impresionant de peste 100 de detinuti, dar a provocat si un mare numar de infirmitati permanente.

Regimul sau a dus la 115 decese, in medie un deces in fiecare zi a mandatului sau, 30 de decese pe luna. Exista dovezi ale suprimarii vietii in mod direct”, a declarat Andrei Muraru, directorul IICCMER, intr-o conferinta de presa.

Basescu: Tortionarii sa fie lasati fara pensie si judecati. Umilinta si chinul a fost treaba lor

Totodata, acesta a precizat ca cel mai mare numar de decese s-a inregistrat in luna martie 1953, cand 37 de oameni au murit din cauza regimului Cormos.

Andrei Muraru mai spus si ca exista indicii ca pe unii dintre cei 115 detinuti Florian Cormos i-ar fi executat personal.

Deconspirarea tortionarilor care au marcat perioada comunista prin faptele ingrozitoare pe care le-au comis a inceput vara trecuta, in urma unei ample investigatii realizate de IICCMER.

http://www.ziare.com/stiri/stiri-juridice/al-patrulea-tortionar-a-fost-deconspirat-omora-cate-un-om-pe-zi-1282149

Ce am facut 25 de ani?
Oricum, e bine si acum ca se face ceva!
Asteptam trezirea celor de la IICCMER si sa inceapa sa spuna despre balene, rechini si nu prezentarea unei plevuste!!!

Unde sunt cei care au construit, realizat si infaptuit, zi de zi , sistemul, osatura bolsevismului in Romania???
Ei sunt apreciati si au “moralitate”!!!
Sa fim seriosi!!
Suntem in zori de zi!!!!

 

Leave a Reply