RSS
 

Archive for februarie 1st, 2014

Noul Cod Penal

01 Feb

Noul Cod Penal a intrat în vigoare azi-noapte la ora 00:00. 400 de deţinuţi ar putea fi eliberaţi în baza noului Cod.

Noul cod de procedură penală prevede micşorarea drastică a unor pedepse.

Spre exemplu furtul şi înşelăciunea care, până acum erau pedepsite cu maximum 12 ani. Vor fi încadrate până la trei ani de închisoare. Pedeapsa pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave scade pentru cei găsiţi vinovaţi de la 20 de ani la o pedeapsă între 1 şi 5 ani.

Prin urmare, cei care acum sunt condamnaţi la peste maximum prevăzut de noua lege pentru astfel de fapte vor fi liberi printr-o simplă cerere către instanţa de judecată întocmită de comisii speciale din fiecare penitenciar.

Pedepsele cu executare vor avea alternative. Una dintre ele este renunţarea la pedeapsă. Ar mai fi suspendarea executării sub supraveghere. O alt noutate este noţiunea zilelor-amendă. Adică, dacă un condamnat primeşte o pedeapsă, NU din categoria faptelor grave şi foarte grave, poate să-şi plătească eliberarea.

Cuantumul unei zile amendă se stabileşte în funcţie de posibilităţile materiale ale condamnatului şi poate fi între 10 şi 500 de lei. Numărul acestor zile îl stabileşte magistratul. Ar mai fi arestul la domiciliu care va trebui să implice monitorizarea condamnatului cu o brăţară dotată cu cip.

Se introduce judecătorul de drepturi şi libertăţi. Mai exact, un magistrat care se va ocupa strict de măsurile preventive. Arestul preventiv, obligaţiile de a nu părăsi ţara ori localitatea şi altele care vor intra exclusiv în atribuţiile acestei funcţii.

Apare noţiunea de suspect care o înlocuieşte, practic, pe cea de învinuit. Adică odată cu începerea urmăririi penale în privinţa unei persoane aceasta devine suspect.

Audierile în cazurile suspecţilor ori a inculpaţilor se vor înregistra cu mijloace tehnice audio sau audiovideo. Dacă unele structuri de anchetă nu au astfel de echipamente vor fi obligate să consemneze în procesele verbale întocmite în cauză aceste aspecte.

Ceva mai drastică va fi legea în ceea ce îi priveşte pe recidivişti sau pe cei care comit fapte concurente, mai multe infracţiuni comise cu aproximaţie în acelaşi timp fără să fie condamnaţi cronologic. Mai exact, dacă o persoană este condamnată la trei fapte, spre exemplu, una de patru ani, celelalte de câte doi ani, va executa pedeapsa cea mai mare, de patru ani. Dar va mai primi un spor, obligatoriu, ce reprezintă o treime din suma matematică a faptelor neexacutate.

Pe de altă parte, vor fi incriminate, din nou, insulta şi calomnia, limitând astfel informaţiile ce vor putea fi publicate în presă.

Oricum, este un lucru bun ca de 25 de ani suntem intrun cod care apartine de bolsevism.
Faptul ca avem acum altceva, cu toate relele lui, este un pas inainte fata de o legiuire comunista !

 

Anul calului !

01 Feb

Urmând Anului Şarpelui, anul 2014 va fi plasat în Asia sub semnul Calului, un animal în spatele căruia nu trebuie să te afli: el este însoţit de lemn, ca element definitoriu.

Însă, alianţa dintre cal şi un material combustibil va face ca 2014 să fie un an extrem de volatil, previn specialiştii asiatici.

Anul lunar demarează în acest an pe 31 ianuarie.

Vineri, 31 ianuarie 2014, începe Anul Calului de Lemn. Potrivit calendarului chinezesc, Anul Calului de Lemn este Timpul victoriilor, al aventurilor neaşteptate, dar şi al romantismului!

Nativii care vor analiza rapid orice situaţie şi vor acţiona cu fermitate, cu siguranţă vor urca pe valul succesului!

Calea succesului în Anul Calului de Lemn

Calul este un animal înţelept, cu înfăţişare elegantă, apreciază acţiunea, faptele şi nu preţuieşte vorbele goale.

De aceea, în acest an, când vă ocupaţi de un nou proiect important, trebuie să aveţi în vedere aceste principii.

Pentru a fi siguri de reuşită, în orice demers, ţineţi seama că amănuntele sunt esenţiale.

În orice context, aveţi în vedere şi o alternativă, pentru situaţii neprevăzute.

Tandreaţea şi hrana foarte gustoasă sunt simboluri esenţiale în anul zodiacal patronat de Calul de Lemn, un animal pe cât de independent şi de nărăvaş, pe atât de comunicativ, de harnic, de optimist, fiind înzestrat şi cu un simţ original al umorului.

Din experienţa seculară, dacă în Anul Calului de Lemn pe masa nativilor din orice zodie vor sta la îndemână, din belşug, cereale, fructe şi legume, cu siguranţă, în acel cămin vor fi suverane bunăstarea şi succesul.

În acest an, experimentele bine gândite sunt deschizătoare de drumuri norocoase.Nativii acestei zodii vor fi preocupaţi de finalizarea activităţilor importante, de rezultatele globale, iar exemplul lor poate fi urmat de membrii anturajului.

Când este în funcţii de decizie, Calul de Lemn va lupta din toate puterile să corecteze greşelile înaintaşilor pe plan social, politic şi economic.

În acest an, vor fi promovaţi nativii foarte harnici, care ştiu să tragă din greu pentru o cauză comună.

De asemenea, trebuie să aveţi mai multă încredere în partenerii voştri de muncă şi de viaţă. Veniţi în ajutorul acestora în momentele lor de cumpănă: să fiţi siguri că şi ei vor muta chiar munţii din loc când le veţi cere ajutorul.

În zilele cu Lună Plină nu este de bun augur să demaraţi proiecte de anvergură. În acest interval, reuşitele nu vor fi la înălţimea aşteptărilor. Astrologii orientali spun că în aceste zile, chiar şi cel mai viguros cal va fi obosit şi nu va fi în formă.

În acest an, când munca susţinută se împleteşte cu momentele de relaxare, succesele vă stimulează şi vă inspiră.

Ce surprize plăcute ne întâmpină în Anul Calului de Lemn

Pentru consecvenţa şi conştiinciozitatea cotidiană, Calul se va bucura de numeroase bonusuri şi aprecieri din partea persoanelor de decizie. Pentru că Dragonul, Şarpele şi Porcul vor fi influenţaţi de emoţii, vor avea numeroase succese, dar eşecurile nu-i vor ocoli. Caprele şi Iepurii vor avea bucurii, de câte ori vor asculta ce le şopteşte vocea raţiunii.

Boul şi Maimuţa vor fi răsfăţaţi de zeiţa Fortuna şi nu vor pierde nicio şansă. Deseori, Cocoşul şi Şobolanul vor fi întâmplinaţi de Marea şansă pe plan financiar. Tigrii vor bifa reuşite, fără să depună eforturi prea mari; pentru ei schimbarea reşedinţei va fi un obiectiv major. Câinele va avea surprize plăcute în dragoste.

Şansele pentru fiecare zodie şi anii de naştere

Şobolanul : 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Este o etapă de adaptare rapidă la marile schimbări care vă aşteaptă. Dacă daţi dovadă de tact, rezolvările vor fi pe măsura speranţelor. Faceţi economii, chiar dacă veţi avea mai mult noroc în carieră şi veţi fi mai bine remuneraţi. Sume suplimentare puteţi obţine şi de la jocurile şansei.

Bivolul : 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Consecvenţa este cuvântul de ordine pentru voi. Vă aşteaptă un an cu numeroase schimbări pe mai multe planuri. Unele vă creează nemulţumiri, dar viaţa merge mai departe. În dragoste veţi avea mai multe satisfacţii şi astfel de stimulente vă motivează să depăşiţi eşecurile. Este important să aveţi grije de sănătate şi să vă luptaţi pentru stabilitate pe plan financiar şi social.

Tigrul: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Iniţiativele de conjunctură vă oferă o şansă deosebită pe plan profesional, unde se conturează cele mai importante schimbări. Noile oportunităţi vă determină să munciţi în plus, dar starea de sănătate trebuie protejată cu orice preţ. Norocul vă surâde în dragoste, când nu mai speraţi şi aveţi putere să răspundeţi provocărilor.

Iepurele: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999

Este un an în care vigoarea este la ordinea zilei. Vă implicaţi în viaţa socială şi vă bucuraţi de recunoaşterea meritelor. Acum veţi avea mai mulţi prieteni, iar relaţiile utile vă ajută să progresaţi în ceea ce v-aţi propus. Este posibil să reveniţi asupra unor decizii, iar intuiţia vă susţine în această privinţă. Multă atenţie în privinţa investiţiilor pe termen lung. În dragoste, celibatarii vor întâlni sufletul pereche.

Dragonul: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000

Provocările apar la fiecare pas! Numeroasele schimbări, situaţiile neaşteptate vă determină să fiţi foarte prevăzători. Răspundeţi invitaţiilor care se tot adună şi participaţi la numeroase petreceri, la aniversările prietenilor şi colegilor de muncă. Chiar dacă veţi fi obligaţi de împrejurări, vă reevaluaţi unele proiecte şi nu renunţaţi la priorităţi. Parcă vă preocupă şi stabilitatea pe plan sentimental şi vă propuneţi să vă întemeiaţi o familie.

Şarpele: 1941, 1953, 1965, 1977, 2001

Vă luptaţi cu efectele stresului pe mai multe planuri. O planificare atentă a proiectelor prioritare vă este de mare folos, pentru că aveţi marea şansă să le şi concretizaţi şi să fiţi mereu în grafic. Armonia în viaţa de familie şi în relaţiile interumane contează foarte mult pentru confortul vostru psihic. În astfel de situaţii, greutăţile nu vă mai apasă ca o piatră de moară.

Calul: 1942, 1954, 1966, 1978, 2002

Curajul, puterea de a risca şi intuiţia sunt coordonatele care vă asigură drumul spre succes pe plan financiar şi profesional.
În acest an, prietenii din anturaj vor fi alături de voi la greu, iar situaţiile neprevăzute nu vor fi obstacole de neînvins. Pentru a fi mereu pe fază, trebuie să aveţi o imunitate de fier: hrăniţi-vă la timp! În anul Calului de lemn, celibatarii vor avea curajul să spună .” Da!”, iar prietenii le vor ura, într-o manieră originală. „Casă de piatră!”

Capra (Oaia): 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003

Pentru voi, Anul Calului de Lemn merită menţionat în Cartea succeselor personale! Stabilitatea materială vă îndeamnă să vă răsfăţaţi, să plutiţi peste unele emoţii care apar îndeosebi în vară şi la sfârşitul anului. Tot acum, puteţi acoperi unele datorii pe care nu le-aţi achitat la sfârşitul anului trecut. Relaţiile amicale şi romantice cu nativii din zodiile Porc şi Iepure vă remontează sufleteşte.

Maimuţa : 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Acum vă concentraţi mai încet asupra priorităţilor. O serie de griji vă distrag atenţia de la problemele majore, iar sănătatea merită o atenţie sporită. Experienţa de viaţă va juca un rol esenţial în momentele dificile; de aceea, evenimentele neplăcute vor fi depăşite fără urmări nedorite.

Cocoşul : 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Sunteţi mai norocoşi decât speraţi! Norocul vă însoţeşte şi în carieră, şi pe plan financiar. Acum, exericţiile de voinţă vă revigorează calităţile de luptători, dar şi dinamismul. Pe parcursul anului, obţineţi calificativul „Foarte bine!” la capitolul Diplomaţie şi ţineţi sub control puterea de decizie şi tactica. În privinţa sănătăţii, planul de alimentaţie trebuie revizuit, pentru a evita creşterea în greutate şi problemele respiratorii.

Câinele: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Şi pentru voi , Anul Calului de Lemn este o etapă de succes. Trebuie să profitaţi de reuşitele din ultima vreme, de priorităţile rezolvate în avans, dar şi de aprecierile la scenă deschisă venite din anturajul vostru. Veţi avea bani şi pentru momente de răsfăţ, iar şansele de a fi promovaţi vor fi prezente pe parcursul anului. Dorinţa de a avea un cămin liniştit, alături de un partener înţelegător se poate concretiza în prima parte a anului.

Porcul: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Provocările profesionale vor fi la ordinea zilei. Munca susţinută, însoţită de realizări vă stimulează dorinţa de a persevera. În acest an, veţi călători mai mult decât în alţi ani; desigur, consecvenţa va fi un atuu cu urmări deosebite pe toate planurile. Sufletul pereche poate fi întâlnit în situaţii deosebite.
AICI SUNT SI EU!!!!!

Arta feng shui – care semnifică vânt şi apă – îşi păstrează o mare influenţă în mai multe ţări din Asia, ale căror locuitori respectă principiile sale pentru a-şi decora locuinţele şi birourile şi pentru a lua o serie de decizii, sperând să îşi maximizeze reuşitele, norocul şi averea.