RSS
 

HOLOCAUST- comemorare

27 Ian

Sa nu uitam!!

Cred ca acesta trebuie sa fie mesajul acestei zile.
Avem datoria de oameni sa aparam viata si libertatea semenilor nostri, sa slujim cauza demnitatii umane sperand ca numai impreuna putem reusi sa fim OAMENI.

Sa atacam regimurile politice care impart oamenii in semeni de ai nostri si suboameni sau neoameni, in romani buni si romani rai, in unii care cred in ceva si altii care nu cred in nimic etc

Sa spunem raspicat si fara de teama despre grozaviile pe care unii de la noi si de aiurea le-au comis in numele asa zisei dreptati a rasei, a clasei, a marii Germanii, Ungarii, Romanii etc.

Am acuzat in plin secol XX ca unii oameni trebuie sa dea seama pentru tot raul social si politic existent intro zona, intro regiune, intro tara, intrun continet si in intreaga lume.

Ei nu puteau fi decat evreii si lor le-a fost dat , atunci, sa traiasca drama uciderii in masa pentru singura vina ca apartineu acestei etnii!! s-a intamplat cu stiinta si cu dorinta, s-a actionat cu rea credinta si cu multa indoctrinare si manipulare ingrozitoare si s-a reusit sa fie omorati milioane de semeni evrei.

NOI, cei de astazi, nu trebuie sa purtam stigmatul zilelor in care au fost aceste atrocitati realizate de ai nostri, ci sa recunoastem ca ele au avut loc, ca sunt parte a istoriei noastre, ca asemenea grozavii nu trebuie sa se mai intample si ca trebuie sa fim de garda la a preintampina orice actiune de subminare a demnitatii oamenilor, de rasism, de xenofobie, de antisemitism care se poate realiza in numele unei asa zise cauze nobile.

Aici trebuie sa avem instrumente legale pentru a bloca Raul in fasa si nu prea le simt ca sunt!!!

Mesajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, transmis cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis luni, 27 ianuarie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Vă prezentăm textul mesajului:

„Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, pentru noi toți, un prilej de a reflecta la semnificația pe care o au gesturile și atitudinile noastre în fața istoriei. Această zi ne oferă posibilitatea de a ne gândi la greșelile pe care le-am comis împotriva semenilor noștri. Condamnarea Holocaustului, alături de condamnarea regimurilor totalitate și a tuturor crimelor săvârșite împotriva umanității sunt pași necesari pe care statul român i-a făcut și continuă să îi facă din dorința de a putea, în deplină libertate și responsabilitate, să-și continue evoluția. Am convingerea că societatea românească este capabilă să ofere un exemplu de bună conviețuire care să cultive demnitatea fiecărui cetățean, indiferent de minoritatea etnică sau religioasă căreia îi aparține. Avem o tradiție care poate să ne ofere premisele reale ale unui dialog constructiv, dincolo de momentele care ne-au dovedit slăbiciunea în fața extremismului și a ideologiilor totalitare.

Am încrederea că, purtând permanent în conștiință responsabilitatea împărtășită față de trecutul istoric, vom putea să consolidăm o societate a solidarității și a dialogului, prin care să dovedim, mai ales pentru generațiile care vor veni, fermitatea noastră împotriva a tot ceea ce ne poate dezumaniza.

«Să ne amintim!» respectând memoria suferinței printr-o responsabilitate asumată zi de zi și cultivând, totodată, ca fundament al acțiunii noastre individuale și politice, vocația păcii și a reconcilierii.”

Departamentul de Comunicare Publică
27 Ianuarie 2014

 

Leave a Reply