RSS
 

Beresheet bara…

10 Ian

Beresheet…
Beresheet Bara Elohim et hashamayim ve’et ha’arets/La început, Dumnezeu a creat cerul și pământul.

In Biblie,in Tora este cuvantul care incepe prima carte pe care noi o numim GENEZA/FACEREA si evreii Bereshit.

Prima litera a cuvantului acesta este ” B” / bet care este a doua litera a alfabetului ebraic,se pronunta ca si in romana B cand e punctata cu un punct in mijlocul ei, inseamna casa si in cifre pe 2.

Suntem la a interpreta:

Suntem in doua directii ale Tora scris si Tora oral?
Sau suntem in prezenta Creatorului care dedublandu-si faptura isi schimba statutul;a cel etern dea pururi,da r la un ceas anume, la o clipa ceruta a dorit sa fie si cel Creator si a dat drumul Faceriis BERESHEET!!!

Bet reprezinta cea dintai dualitate a inceputului si aici avem a fi in numele Lui cu Dualul din EL, energia SA penduland intre doua esente opuse si ingemanate, fratesti.

Reactia emotionala a energiei eterne a dus la asezarea noii case a ORDINII UNIVERSALE, Noua Casa a devenirii TOTULUI in Lumea ce se vede.

Bet este si sugestia unui spatiu inchis care era noul inceput a ceva infinit care va fi UNIVERSUL, adica “cerurile si pamantul” din primul text.

Bet daruieste, da echilibru LUmii nevazute si celei vazute, el e mediere, tact, o anume diplomatie a lui A DARUI, adica de a face sa se simta bine pe oricine din viitorul program oferit gratis de Creator creatiilor LUi.

Bet este NOUL depozit al CUNOASTERII celor vazute si nevazute , din incep[ituri si pana astazi cu privira la innoirea fetei Creatorului.

Bet este si nevoia de partener, este prietenia data de ROSTUL cel tainic de a darui creatiilor sale. Este cooperare si Garantie reciproca cu ce va fi dat de catre EL catre creatia SA.

Bet genereaza intelepciune, da speranta, aduce spor in Eternul FIINTEI Celei Dea PURURI!!!

Bet fiind dual poate avea intransul si spiritul razboinic, de razbunare fata de cel care nu cuteaza a primi cele ce sunt inmiit daruite din casa!!

Nu intamplator se considera ca vechile scrieri au un caracter mai profrund decat pare la prima vedere.

Totusi, intelegerea simbolurilor este alta.

Este nevoie mai mult decat carte, mai mult decat inteligenta, intelect etc.

Cred ca avem nevoie de minte senzoriala, de minte intermediara pentru a patrunde dincolo de ceea ce stim cu mintea!

Adica, avem nevoie de imaginatie, de inspiratie , de intuitie.

Un limbaj al parabolelor, al viselor dinamice si iubitoare de divin, un mijlocitor catre cel Neprijanit.

Beresheet inseamna:

la inceput;
de la capul tuturor lucrurilor, avem radacina in interiorul acestui cuvant a lui ROSH, in ebraica fiind “cap”;
avem dualul B si cap, deci putem a vedea un UNUL cu doua intentii de a fi cel Etern si de a fi cel CREATOR in ceea ce este beresheet, NU?
Daca in loc de B avem Sh si cuvantul este Shoresh suntem in RADACINA !!

In cartea Beresheet avem 20.512 cuvinte si 78.064 de litere.!!!!

Cele sase zile ceresti incep cu aceasta magie: bereshhet, adica la inceput, dincolo de ceva care nu era, nu trebuia sa fie si care nu crea o energie a daruirii.

LA INCEPUT este principil DARUIRII, este daruirea in esenta sa, este LuMINA care este mugure si oglinda a PLANULUI MARET al Creatorului.

Este Momentul umplerii imensitatii de gol cu imensitatea de forta de a darui, este parasirea Necreatiei cu voluptatea noului Sculptor a toate care se vor ivi, este CHEIA a TOT, este deschiderea spre TOASTE, este punctul central al noului soft pe care il creeaza EL si il experimenteaza spre INNOIREa LUI.

Beresheet este Sfant si Tainic, secret si ascuns, este inca de nepatruns de mintea celui plamadit in a sasea “zi”.

Beresheet este deblocarea planului, este inceputul revelatiei si ascunderii primirii.

El este cheia dorintei de a primii Lumina si Planul LUI.

Este CUVANTUL REVELAT, totul este ascuns in interiorul acestui cuvant.

Este inchiderea si deschiderea a TOT si a TOATE, a absentei si a prezentei.
Al doilea cuvant este “barah” CARE DERIVA DIN bar CARE INSEANMA DINCOLO, IN CELALALT TARAM, IN CEALALTA DIMENSIUNE, IN NECREATUL ABSENT.

LA INCEPUT A CREAT DUMNEZEU …adica a supus drumului celor sase zile marea sa zidire, marele sau soft, programul creat spre DARUIRE si IMPLINIRE.

Indraznesc a cuteza si a spune ca beresheet este de fapt incepul dar si implinire, este capat al ivirii si liman al desavarsirii, este lucrare si tipat, este tanguire si durere, este speranta si lacrima…

Este dat drumul la izvor si el curge ca la inceput pentru ca EL este INceputul si Sfarsitul.

Amin!

 

Leave a Reply