RSS
 

Archive for ianuarie 29th, 2014

Daruri prefăcute

29 Ian

Stau si ma gandesc daca se merita cu adevarat primit darul prefacut, viclean al semenului la semen aflat in nevoie??

Cred cu tarie ca acel dar care trebuie sa-l dam oamenilor saraci, aflati la nevoie este cel din dragoste si inseamna straduinta noastra de a oferi lor Binele pe termen lung: locuri de munca, trai decent, imbelsugat poate, stradanie de a fi in respectul unor valori acceptate unanim, incredere in cei de langa tine, dreptul de a fi cu o viata in tihna, fara de pricina, ancorata celor sufletesti decat in Hristos!!!

Unde sunt durerile dragostei muncii si implinirii prin ea?

Unde sunt tariile fortei ca prin tine poti fi, ca alaturi de binele tau cel al semenului este spendoarea vietii celei marete in respectul fiintei umane!!

Decat sa-i dau impresia ca ajutorul este la mine pentru cel necajit cand trebuie sa-l EDUC ca dreptul pentru toate si tot sta la el, in forta actiunii sale, la a-si face singur si o mamaliga si o paine si masa si casa daca MUNCESTE, MUNCESTE si binecuvanteaza folosul muncii si tainele de respect fata de munca, a lui si a celor de langa el.

Nu poti da mereu si mereu ajutoare, veni pana la casele lor amarate, de chirpici etc., cu freza, cu lopata, cu apa, cu painea, cu toate ….bani de incalzire…bani de etc….etc.pentru ca ceea ce trebuie este sa-i dai unealta pentru care el SINGUR sa simta bucuria de a fi OM, sa aiba satisfactia ca poate EL sa-si castige roadele traiului sau si pentru familia sa, sa poata el sa-si procure uneltele sofisticate pentru a-si face partie, drum, cale libera pentru LIBERTATEA sa!!!

NU?

Cred ca acesta este rostul STATULUI cetatenilor, al organismului care sa trezeasca la munca, la viata, la libertate semenii, in curajul jertfei onoarei de a fi OM, de a fi pe acest pamant binecuvantat de Dumnezeu!!

Darurile prefacute sunt cele in care interesul imediat al unuia sau al celuilant este satisfacut IMEDIAT prin o paine, prin o sticla de apa etc. si apoi …apoi…ce face cel ramas in nebogatia sa???

Da omului fericirea bunastarii sale, leapada-l de LENE, NESIMTIRE sufleteasca si trupeasca, cladeste in el respectul fata de MUNCA si rezultatul ei si asa tara, neamul se ridica , cuteaza de a fi, se inalta spre Hristos Domnul, mandru si in acelasi timp smerit ca toate ale LUI se intorc la EL cu jertfa fiecaruia indreptata spre lauda LUI !!!

Festivismul unei prezente la ceas de nevoie al oamenilor nu rezolva luminarea de Neam, nu rezolva starea de Bine a cetatenilor, nu rezolva satisfactia ca fiecare exista si vrea sa fie, sa traiasca si sa aduca multumire sincera pentru aceasta LUI!!!!

Spre MUNCA, zi de zi, ceas de ceas este inchinarea noastra spre mantuire, ca individ sau ca NEAN !!!

Doamne, ajuta!