RSS
 

Archive for octombrie, 2013

Ziua Armatei Romaniei

27 Oct

In emisiunea PRO PATRIA din data de 27 octombrie 2013 am participat la realizarea filmului
ZIUA ARMATEI ROMANIEI.

Iata adresa:

http://www.mapn.ro/armatatv/categoria_21_pe_2010.php

sau pe youtube.com

http://www.youtube.com/user/MApNRomania

Multumesc si aici doamnei maior MADALINA ILINCA pentru profesionalism si vocatie.

 

Încremenirea sobornicităţii!

20 Oct

“Sa ne iubim unul pe altul, ca intr-un gand sa marturisim”

“Am vazut Lumina cea adevarata! Am primit Duhul Cel ceresc! Am aflat credinta cea adevarata! Nedespartitei Sfintei Treimi inchinandu-ne, ca Aceasta ne-a mantuit pe noi” .

Texte din timpul sfintei liturghi ortodoxe, cântate de preot.

Înălţător, nu ?

Dumitru Stăniloae:

“In acest sens, sobornicitatea poate fi, de asemenea, exprimata ca si comuniune. Sobornicitatea nu e unitate pur si simplu; e un anumit fel de unitate. Este unitatea unui intreg in care partile constitutive nu sunt distincte, nu e o unitate a unui grup care e tinut impreuna printr-o comanda exterioara, sau formata dintr-o uniune de entitati uniforme existand una langa alta. Sobornicitatea nu e nimic din toate acestea. Este distincta de-o unire nediferentiata prin faptul ca e o unire de un anumit fel, o unitate a comuniunii… Unitatea comuniunii e singura unitate care e conforma cu demnitatea persoanelor cuprinse in uniune. E singura uniune care nu subordoneaza o persoana alteia sau in care institutia nu e conceputa ca ceva extern sau superior sau represiv pentru persoanele implicate in ea” .

http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/dogma/eclesiologie-euharistica-sobornicitate-deschisa-68974.html

Nevoia omului, reală şi cu putinţă de a fi satisfăcută, trebuie înţeleasă de Biserică, prin slujitorii ei, trebuie aflată prin spovedanie sau prin mărturisire şi trebuie căutată calea rezolvării ei imediate.

Suntem încremeniţi în proiect şi în dogme şi, cred, nu mai vedem oamenii reali, vii, cu durerile ducerii crucii proprii spre Înalt.

Solidaritatea între semeni este virtute înaltă şi pe cale de a nu o mai întâlni împrejurul nostru.

BOR nu ne dă exemplul yilnic de ajutorare a semenilor, de întovărăşire cu bolnavul, trupesc sau sufletesc, cu jertfa lui, cu umilintele lui, cu frământările lui.

Soborul de suflete devine inert, mort în proiect şi necesara povară de a fi OM alături de ceilalţi încetează de a ne întări, de a ne uni, de a ne consolida în rostul jertfirii noastre spre Întruparea Binelui general în societatea tuturor.

Ne demonizăm fără de răspuns uman, ne judecăm fara de lege sufletească, ne omorâm credinţa pentru meschine virtuţi administrative şi încetăm de a mai fi Duh, Flacără, Înalt!

Educaţia firii lasă de dorit şi exemplele cele îndestulătoare de fapte tind să devină rarităţi şi poate unicate de fapte bune.

 

Spania – Partidul X

11 Oct

Marti, 8 octombrie 2013, in Spania , a aparut un nou partid, al celor instrainati, nemultumiti de sistemul de partide, de ineficienta lui, de logoreea mult prea fara de rost a parlamentarismului sec – Partidul X.

Partidul X este o grupare politică spaniolă, care a apărut în urmă cu zece luni și descinde din Mișcarea 15 – M, platforma socială care s-a coagulat în jurul protestelor “indignaților” din primăvara lui 2011. Zilele trecute, membrii grupării au abandonat anonimatul și au organizat primul eveniment public, urmat de o conferință de presă, prezentându-se ca fiind alternativa politică ce va strica planurile electorale ale partidelor tradiționale, delimitându-se atât de stânga, cât și de dreapta politică spaniola.

Evenimentul care a fost finanțat printr-o campanie puternică de crowdfunding și care a avut loc consecutiv în mai multe orașe spaniole a creat o importantă expectativă, datorită anonimatului în care s-a constituit.

În afară de faptul că provine din mișcarea indignaților, din protestele rețelelor de socializare, din organizații care și-au sedimentat structura în mijlocul mișcărilor stradale, prea puțin se cunoștea până acum de partidul X, motiv pentru care s-a creat o importantă expectativa, iar ieșirea la rampă a fost întâmpinata cu o mulțime de întrebări justificate. De ce Partidul X? Când se va prezenta la alegeri? De ce consideră ca sunt o alternativă? Cine sunt liderii acestei mișcări politice?

Ei bine, acestei avalanșe de întrebări i s-au dat în cele din urmă răspunsuri care relevă într-adevăr faptul că această mișcare a indignaților a început să se maturizeze și să-și coaguleze doctrina în contextul crizei economice care a scos la iveală corupţia și incapacitatea actualului sistem politic de a face faţă provocărilor. Continuă să fie o mișcare antisistem, așa cum s-a definit încă din 2011, când protestau în Piața Puerta de Sol, dar spre deosebire de atunci, acum se prezintă cu idei clare, cu alternative și dispun de o importantă structură în teritoriu.

De unde vine numele noului partid?

De ce se numește partidul “X”? Datorită anonimatului în care s-a constituit și pe care vrea să și-l păstreze, “am vrut să fie clar că ceea ce contează aici sunt ideile, munca și nu persoanele” care-l compun, “evităm să lansăm figuri politice. Vrem să fie clar că suntem simpli cetățeni și vom încerca să continuam așa”, este răspunsul care s-a dat la această întrebare.

Programul său politic iese în evidență prin simplitatea devizei sub care se structurează: “democrație și punct” este ceea ce reprezentanții partidului au repetat până la sațietate. “O democrație participativă, la care să poată lua parte toți cetățenii”, a nuanțat alt reprezentant și sub această premisă a enumerat cei patru piloni pe care se structurează doctrina partidului: transparență, democrație participativă, referendumuri, ca formă de a legifera și un drept de vot real și permanent, pentru ca “cetățenii să poată vota întotdeauna cu privire la deciziile care îi afectează”, a detaliat alt reprezentant al mișcării. “Vă puteți imagina ce înseamnă să putem revoca oricând cecul în alb pe care îl primește un parlamentar atunci când este ales și nu-și îndeplinește angajamentele electorale”, își întreba retoric asistența Juan, un tânăr avocat din Sevilla. Pentru a face posibilă această nouă formă de participare cetățeneasca la actul democratic, noua mișcare politică propune reîmprospătarea instrumentelor democratice, adică legiferarea și guvernarea în timp real, prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a “impune voința cetățenească în actul democratic”.

O altă problemă, care își găsește locul în programul acestei mișcări cetățenești, după cum preferă să fie numită, este cea a șomajului și a unei noi forme de salarizare, care ar putea să-i facă faţă. Partidul ”X” propune un salariu minim pe economie, ceea ce nu este nici o noutate, dar în același timp mai propune și un salariu maxim pe economie, care poate să atingă un maxim de doar zece ori valoarea salariului minim.

Probabil, cea mai de actualitate propunere a mișcării este însă un “program pentru îndepărtarea celor care au provocat criza”. De fapt, combaterea corupției, relaționată cu criza economică, este unul dintre obiectivele majore ale Partidului ”X”, motiv pentru care deja s-a creat o “Comisie Cetățenească Anticorupție”.

În activitatea acestei comisii deja sunt angrenate câteva persoane al căror nume este relaționat cu deconspirarea câtorva răsunătoare cazuri de corupție, cum ar fi: Hervé Falciani, funcționarul bancar din Geneva responsabil pentru deconspirarea identităţii a peste 130 de mii de evazioniști fiscali care-și depozitaseră banii în băncile elvețiene, Raul Burillo, un inspector al administrației financiare care a dezvăluit scandalul de corupție în care este implicată familia regală spaniolă, un avocat care încearcă să-l aducă în faţa justiției pe fostul director al Fondului Monetar International, Rodrigo Rato, pentru falimentul băncii “Bankia” sau un alt avocat care denunță de 18 ani încontinuu abuzurile companiilor de electricitate.

Conform calculelor făcute de economiștii partidului, marile firme spaniole sunt vinovate de evaziuni fiscale de peste 30 de miliarde de euro, sumă care în opinia lor ar putea să pună capăt actualei crize economice.

http://www.rfi.ro/articol-stiri-politica-44845-indignatii-spanioli-au-facut-partid

 
 

Consternat. FN – I loc! – Grav!!!

10 Oct

Tara lui Liberte!Egalite!Fraternite! a ajuns, chiar daca este intentie de vot!, si la acest infect rezultat!

Poate nimic nu este intamplator, nu?

Poate ca de mult vocea celor multi, cetatenii Frantei cu adevarat stapanii propriilor destine, nu mai este auzita si acum se doreste o intoarcere acuta, grava, radicala la suflu cel mult dat de sanchilotii revolutiei.

Poate este un semnal pentru mai marii UE ca altfel trebuie sa stea directia de a decide in institutiile cele mari ale federatiei unionale inca nedusa la bun sfarsit.

Poate glasul maselor ca asa nu se mai poate sa fie auzit.

Dar cum sa se intample asa cand avem o conducere de stanga in Franta si rezultatul tendintei de vot este acesta!

Constenat.

Locul I sa fie dat de Frontul National!!

Grav.

Istoria nu se invata si greselile mici dese ne indreapta spre mari erori publice la nivel european.

Cei mari sunt din ce in ce mai mici cand este vorba de a vedea VOINTA cetatenilor si isi inchipuie ca ceea ce ei gandesc si actioneaza, multimile trebuie sa aplauze!!!

Din pacate lucrurile, dupa 2008, nu au cum sa mai stea asa!!!

Iata stirea:

Le FN premier parti de France ? Selon un sondage publié mercredi 9 octobre par “Le Nouvel Observateur”, le parti de Marine Le Pen est en tête des intentions de vote pour les élections européennes de 2014, avec 24% des voix. Henri Weber, député européen du Parti Socialiste depuis 2004, s’inquiète de la montée de l’extrême droite et de l’abstention, et esquisse quelques pistes quant à la stratégie que devrait adopter le Parti Socialiste pour contrer cette montée en puissance. Interview.

Un sondage donne le Front national en tête aux élections européennes avec 24% des voix. Que vous inspirent ces résultats ?

- Cela dénote deux choses : tout d’abord, le succès de la stratégie de recentrage apparent de Marine Le Pen, qui s’éloigne de l’extrême droite de son père, liée aux idéologies des années 1930 et 1940 et au colonialisme. Débarrassée de tout ce fatras, elle s’empare, en les dénaturant, de certains des thèmes de ses adversaires, qu’ils soient de droite ou de gauche, de la défense de la laïcité à la retraite à 60 ans. Et cette stratégie semble porter ses fruits. D’autre part, je pense qu’elle gagne aussi des points car, étant au gouvernement, la gauche souffre du désamour de son électorat.

Il y aurait donc une part de responsabilité du gouvernement dans cette percée de l’extrême droite ?

- Contrairement à ce qui se dit parfois, ce gouvernement est très actif. Mais face à la situation dont il a hérité, il doit parfois prendre des mesures impopulaires. La politique de redressement des comptes publics et de relance de la croissance nécessite une action parfois douloureuse, comme l’augmentation de certains impôts. Mais la politique menée est conçue dans un souci de justice, et je pense qu’il fallait le faire pour que le pays ne s’enfonce pas davantage dans la crise. Evidemment cela suscite des mécontentements, qui profitaient traditionnellement à la droite. Mais vu l’état actuel de l’UMP, c’est l’extrême droite qui en bénéficie. La montée du FN tient aussi pour une bonne part à la démobilisation des électeurs de gauche, qui fait dangereusement monter l’abstention.

Les élections européennes sont justement des élections où l’abstention est traditionnellement forte. Comment comptez-vous mobiliser les électeurs ?

- Avec nos propositions pour l’Europe. Par exemple, nous voulons lutter plus efficacement contre le chômage des jeunes. Les moyens existent, avec notamment la “garantie jeunesse” dotée de 8 milliards d’euros, qui vise à ce que tous les jeunes de 25 ans se voient proposer un emploi, une formation, un apprentissage ou un stage dans les quatre mois qui suivent leur sortie de l’enseignement. Ce sont des moyens que l’on peut amplifier, le chômage est le cancer de l’Europe. Nous proposons également une relance par l’investissement, notamment pour la transition écologique, une nouvelle politique industrielle et une agriculture repensée. Par ailleurs, il faut lutter plus efficacement contre l’évasion fiscale, qui représenterait, selon la Commission, près de 1.000 milliards par an en Europe. Imaginez si nous en récupérions ne serait-ce que le tiers…

Et pour contrer la montée de l’extrême droite ?

- Il faut démantibuler son programme. Pour moi, le FN est un front anti-national. Si on sort de l’euro, on se dirigera vers le scénario argentin, avec une dévaluation du franc retrouvé en l’espace de quelques mois. Cela aurait des conséquences dramatiques sur le coût de la dette publique, monétisée en euros. De même, si on dresse de hautes barrières douanières, nos partenaires en feront autant et nous nous exposerons à des mesures de rétorsion, également dramatiques pour notre économie. Il est très facile de montrer que le programme du FN, s’il était appliqué, nous mènerait droit à un désastre économique. Mais on ne le fait pas suffisamment. Le Front national est le parti du malheur de la France et du malheur de l’Europe.

Beaucoup attribuent la montée des partis nationalistes et eurosceptiques à un déficit démocratique de l’Union Européenne…

- Je pense effectivement qu’il faut aller vers une démocratisation des institutions européennes. Depuis le traité de Lisbonne, il est acté que le prochain président de la commission européenne sera élu au suffrage universel indirect, par les membres du Parlement. Dans cette perspective, chaque parti européen présentera son programme et son candidat pour la présidence de la commission. Il y aura des débats à la télévision, où les candidats à la présidence seront présentés et discuteront de leurs programmes. Pour la première fois, les électeurs européens pourront se faire une idée des différentes visions pour l’Europe. Le Parti Socialiste a choisi de soutenir Martin Schulz, président du Parlement européen, membre du Parti social-démocrate allemand, et député européen depuis plus de 20 ans. Nous pensons qu’il a toutes les qualités nécessaires pour mener une efficace campagne continentale.

La percée de ces partis est loin d’être circonscrite à la France, quelles seraient les conséquences d’une entrée massive de l’extrême droite au Parlement européen ?

- Le Parlement européen est une institution qui marche à la négociation et aux compromis. L’arrivée massive de partis eurosceptiques pourrait tout mettre en péril. Jusqu’à présent, les eurodéputés FN n’ont rien fait, et se contentent pour la plupart de toucher leurs émoluments. Mais s’ils venaient à être plus nombreux, ils pourraient constituer une importante force de blocage, et peut-être paralyser le Parlement. C’est d’autant plus inquiétant qu’il s’agit du seul organe européen directement élu par les citoyens, ce qui lui confère une forte légitimité démocratique.

http://tempsreel.nouvelobs.com/politique/20131010.OBS0684/le-fn-est-le-parti-du-malheur-de-la-france-et-de-l-europe.html