RSS
 

O comunitate de idealuri

28 Sep

Asa ar trebui sa fie educatia din Romania:o comunitate de idealuri!!

Si nu este asa pentru ca de 24 de ani nu avem un proiect de educatie solid, competent si care sa priveasca spre viitor!!

” România are nevoie de resurse umane bine pregătite, de o tânără generație căreia spiritul de elită și competitivitatea să îi ghideze evoluția viitoare.

Globalizarea economică și culturală ne obligă zilnic la un efort educațional suplimentar.

Acest lucru se poate realiza prin adaptarea ofertei educaționale în raport cu cererile reale de pe piața muncii actuale, dar, mai ales, viitoare.

Oferta educațională …trebuie să fie adaptată cerințelor pieții muncii.

De aceea,…segmentul educatie al societatii romanesti are și obligația față de societate de a intui dezvoltările viitoare și de a forma tineri încrezători în puterea lor de a schimba România, tineri care să-și asume curajos acest salt în viitor.

Dar e greu cu saracie si cu resurse minimale, aproape de disperare si nefolositoare motivatiei muncii!!!

Idealurile unei noi societati nu pot fi transmise decat cu credinta si cu sufletul impacat si din acest punct de vedere lucrurile au scapat de sub control din 2009 cu taierea brutala a salariilor, a oricaror drepturi salariare care motivau performanta, aplecarea spre creativitate, spre nou etc.

“împreună trăim într-o comunitate de idealuri și de valori care ne inspiră alegerile și acțiunile.”

Împreună avem așteptări mari de la o Românie a cărei voce trebuie să conteze, tot mai mult, în lume și este șansa noastră să facem această voce cât mai bine auzită.

Susane Kastner, membru al Bundestagului din mai 1989, din partea SPD, şefa grupului parlamentar germano-român şi şefa Forumului Germano-Român a declarat recent ca :

“educaţia zace în România în sărăcie şi mi-aş dori ca pentru educaţie să se facă mai mult, inclusiv în beneficiul economiei şi al relaţiilor economice.” http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/deutsche-welle-educatia-din-romania-zace-in-saracie-187023.html

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14546&_PRID=lazi

E greu sa pricepi si sa rezolvi cand esti la guvernare!!!

 

Leave a Reply