RSS
 

Felicitari premierului

15 Aug

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri,14 august 2013, ca este dispus sa-si asume raspunderea pentru suspendarea platii pensiilor tortionarilor comunisti, daca Parchetul incepe o actiune penala impotriva acestora, si i-a cerut ministrului Justitiei sa gaseasca o solutie juridica pentru rezolvarea problemei.

“Imi angajez eu raspunderea, cu dumneavoastra impreuna, cu tortionarii, daca avem orice fel de incepere de actiune penala din partea Parchetului sau un mic suport juridic, sa le suspendam plata pensiei pana se judeca procesul. Probabil ca o sa ne dea in judecata. Vorbiti si cu CSM si cu toti cei care ne mai pot sprijini.

Astia, marii anticomunisti care condamnau anticomunismul, vad ca i-au lasat pe tortionari foarte bine. Haideti sa luam noi masuri, care eram oameni tineri in ’89 si nefiind din acelasi sistem cu ei putem sa luam masuri”, i-a spus Ponta lui Cazanciuc, in sedinta Guvernului.

Totodata, premierul i-a cerut ministrului Justitiei ca, in afara de Consiliul Superior al Magistraturii, sa solicite un punct de vedere in acest sens de la Curtea Constitutionala si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. “Vreau sa gasim solutia. Nu pot sa cred ca nu exista nicio solutie juridica si doar ne uitam”, a mai spus Ponta.

Fara masuri dupa 24 de ani de la Revolutie. Vinovatii – “anticomunisti de mucava, ca domnul Basescu”

Premierul a declarat, marti seara, ca Guvernul isi “asuma riscul” de a emite o ordonanta de urgenta prin care pensiile speciale ale tortionarilor comunisti vor fi reduse, dar a precizat ca decizia nu poate fi luata in lipsa unui “suport” juridic din partea Parchetului.

“Pe baza unor constatari ale Parchetului pot sa intervin legislativ, pentru ca altfel nu am voie sa tai pensia cuiva, ca ma da in judecata si Curtea Constitutionala a spus ca nu am voie sa ma ating de pensia nimanui. In masura in care in care am un suport de la Parchet, nu mai astept hotarari judecatoresti, imediat, prin ordonanta de urgenta – daca nu marii anticomunisti de la televizor poate fac un proiect de lege, insa sunt anticomunisti din gura, daca nu o sa fac eu Guvernul o ordonanta si o sa reglementez acest lucru”, a spus Ponta, intr-o emisiune la Romania TV.

Seful Executivului considera “revoltator” faptul ca la 24 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989 nu s-a intamplat nimic in acest sens, desi actualul presedinte a condamnat comunismul in Parlament.

“Dupa ce am avut tot felul de anticomunisti de mucava, ca domnul Basescu, care condamna prin Parlament comunismul, nu s-a facut nimic. La 24 de ani, sa afle presa. Stia oare si Basescu cand condamna ca nu face nimic? Sau te pomenesti ca o sa spuna Guvernului sa se trezeasca! Si gandirea lor e identica”, a spus Ponta.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat, pe 30 iulie, Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale a fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, pentru omor deosebit de grav.

In 9 august, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a preluat de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, dosarul avand ca obiect denuntul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului impotriva tortionarului Alexandru Visinescu.

Parchetul instantei supreme a precizat ca dosarul a fost preluat avand in vedere complexitatea cauzei si volumul mare de activitati procesuale si procedurale ce urmeaza a fi efectuate in vederea solutionarii cu celeritate a acesteia.

Potrivit presedintelui executiv al IICCMER, Andrei Muraru, toti detinutii politici inchisi in timpul regimului comunist la Ramnicu Sarat “au fost torturati fizic si psihic ca urmare a deciziilor luate de comandantul penitenciarului”, Alexandru Visinescu fiind “responsabil din punct de vedere penal pentru decesele inregistrate la Ramnicu Sarat in timpul mandatului sau”.

Reprezentantii institutului au aratat ca, intre anii 1956 si 1963, la Ramnicu Sarat s-au inregistrat cinci cazuri de deces posibil de documentat (Ion Mihalache, Gheorghe Dobre, Gheorghe Placinteanu, Victor Radulescu Pogoneanu, Mihail Romniceanu), cauzate de: colaps cardio-vascular, insuficienta circulatorie cerebrala, hemoragie cerebrala sau afectiuni ale aparatului digestiv – ileus paralitic ireversibil – asa cum rezulta din procesele verbale de constatare a decesului, in documente fiind consemnate semnele vizibile ale malnutritiei.

De asemenea, IICCMER a depus la Parchet plangerile detinutilor legate de tratamentele primite, asa cum sunt consemnate de referatele supraveghetorilor (plangeri pentru care au primit zile de izolare), ca marturii ce contrazic documentele legate de vizitele medicale.

Potrivit IICCMER, Alexandru Visinescu este primul dintr-o lista cu 35 de angajati ai Directiei Generale a Penitenciarelor (DGP) care au exercitat functii in perioada 1950-1964. Persoanele investigate au varste cuprinse intre 81 si 99 de ani si locuiesc in Romania. Proiectul prin care sunt deconspirate faptele acestora este realizat de IICCMER in parteneriat cu Gandul.

Presedintele executiv al IICCMER a precizat ca in perioada urmatoare va fi prezentat cel de-al doilea caz investigat, respectiv cel al unei persoane care ar fi vinovata de moartea a peste 40 de detinuti, in citeva luni, alti 40 de supravietuitori fiind identificati.

http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-sunt-dispus-sa-mi-asum-raspunderea-pentru-suspendarea-pensiilor-tortionarilor-comunisti-1251534


Salut aceasta decizie!

Ca ea sa devina realitate, premierul are nevoie de multa hotarare si mai multa indarjire contra celor multi care sunt sistemul!

Este dovada ca mult nu mai este si Raul totalitar din trecutul nostru trebuie asumat, nu numai din vorbe ca in 2006, ci si din decizii legale ca toti cei care au facut crime contra umanitatii si oamenilor sa plateasca.

Vinovati erau acesti oameni pentru ca aveau alte idei, doctrine si ideologii democratice si nu doreau sa se supuna bolsevismului grosier, barbar si atotucigas de Libertate!

Ei au platit cu viata lor ideile cele generoase ale marii conditii umane, iar noi nu avem decenta dupa 24 de ani sa le redam , in istorie, o farama de inchinaciune si respect!

ISTORIA trebuie recladita in spiritul adevarului ca fara de libertate , OMUL este un animal poate mai umil decat o vietuitoare ierbivora!

 

Leave a Reply