RSS
 

Descurcareala!

28 Aug

E o forma a intrarii proaste a unui capitalism intro periferie europeana, la noi in ograda!

Descurcareala de zi cu zi, de ceas cu ceas ne-a condus la brambureala prezenta in fiecare actiune, in fiecare institutie si indraznesc a spune si in fiecare suflet mic din cele trecatoarea de pe meleagurile mioritice!

E in fel de a aduce istetimea prost inteleasa la micile suflete, de unde transformarea unora din cei care au reusit putintel in COCALARI, in fiestecine lipsit de umbra bunului respect fata de valorile generale ale unei societati democratice.

Ba ,in ultimul timp, observ ca acest lucru ne conduce si destinele tarii, o atitudine de “s epoate orcum”, se poate si asa, este bine asa pentru ca zicem noi, nu vedem unde gresim ca totul este din gandirea noastra etc.

O aplecare spre limita a ceea ce este serios di intemeiat: BUNUL SIMT al omului, in general, al speciei noastre in particular.

Nu poti cladi solid ceva decat in respectul celui de langa tine , in placerea lui satisfacandu-i o dorinta, o cerinta, o necesitate, o asteptare, imediata sau mai indepartata!

A fi in taisul cutitului cu mersul, cu atitudinea ta fata de semeni, de societate, de comunitatea caruia ii apartii, a fi la limita legii in care traiesti si actionezi, a incalca zilnic tot ceea ce trebuie asezat in respect si valoare a capatat acum drumul imperial al descurcaretuluicotidian!

S-a ajuns ca este considerat PROST, lipsit de realism, acel individ care mai cred in repect, in valori, in asezare linistita a vietii, in neinselarea celor de langa tine pentru binele tau!

acest drum este al pierzaniei, al desnadejdii,al destructurarii unui organism comunitar alcatuit cu jertfe de cateva sute de ani.

Dar, nimeni acum , aici, nu propune calea cea dreapta de indreptare, de urmare pentru a rezista, pentru a fi si intrun viitor al nostru!

Ce-o fi peste 50 sau 90 de ani, peste 3-4 generatii?

O sa vedem!!

 

Leave a Reply