RSS
 

Multumesc, MUNTENEGRU !

25 Iun

De duminica ma tot infior la drama pe care o suporta cei 47 de romani care erau turisti in circuit si se aflau pe plaiurile Muntenegrului!

Sunt clipe de cosmar din care vedem sigur cat de trecatori suntem si ce mandat de vremelnicie avem pe aici!

Unii, mai multi, parca 29, au scapat de raul suprem; altii, 18, sunt spre ceruri, intro intalnire tainica cu cel care ne da intarea in lumea Lui.

ce doresc a scrie cu ale mele limitate forte este marea SOLIDARITATE umana pe care muntenegrenii au dovedit-o fata de semenii lor, fata de clipa neagra care s-a abatut spre cetatenii nostri nevinovati.\

Am avut lacrimi de tristete la moartea acestor nefericiti plini de ghinion si lacrimi la miile de gesturi care se simt, care se vad, care se arata firesti, de omenie, de apropiere, de a te ajuta cu ceva de care poate depinde o viata, un destin, un suflet.

Cu sutele, oamenii de acolo au stat la coada sa doneze sange pentru cei care aveau nevoi, cu zecile si-au riscat vietile intrand in prapastia neagra sa scoata viii, sa aduca speranta, sa dea o mana de sprijin celor care erau vremelnic neputinciosi.

Acte omenesti simple, normale, firesti dar ele fiind intro vreme de haos si dezastru moral aproape ca le percepi ca nastrusnicii, ca exceptii si ca acte de eroism.

Au toata stima mea pentru mobilizarea acestei tarisoare mici si puternice pentru a pune plapandul sau umar la ajutorarea unor frati romani.

Autoritatile au intervenit cum nu credeam vreodata ca ar putea sa o faca, s-au silit sa dea sprijinul lor unor semeni apropiati, dar la mare necaz si intristare.

Jos palaria si plecaciune fara de margini pentru tot acest popor!

Iubesc fratii cand sunt frati si oamenii de omenie , dar stau si ma intreb daca acestea erau petrecute intro alta zona cum ar fi fost, din cele apropiate noua? Poate mai bine, poate mai rau!!

Si ale noastre autoritati s-au intrecut pe sine si au dau dovada de responsabilitate si solidaritate1

Parca asa ma simt mandru ca sunt roman, ca are cineva grija de mine, chiar daca la mare necaz!!!

As dori celor cere ne conduc sa vada ca raul acesta este urias in Neamul nostru , ca suntem mai toti pe prapastie, ca tara nu produce, ca noi nu muncim zi de zi si ceas de ceas pentru bucuria noastra si fericirea tuturor, ca mai nimeni nu-i satisfacut de ceea ce primeste in raport cu ceea ce face, ca stimularea celor cu initiativa e mica, ca alterarea valorilor deschise, democratice este vizibila etc.

Poate pentru cei putini si mai mult de 19 milioane o sa se miste tot asa de exemplar si o sa aduca o VIZIUNE strategica de munca, munca si bogatie pentru fiecare.

altfel , stanga nu-i diferita de dreapta si …

Celor raniti, Dumnezeu sa va apere si sa va insanatositi repede!
Muntenegreni aveti tot onorul, stima si plecaciunea mea!

 

Leave a Reply