RSS
 

Litecoin

16 Iun

Piata monedelor virtuale are o noua vedeta, Litecoin, care atrage atentia investitorilor si incepe sa fie preferata monedei Bitcoin, fiind la fel de sigura, dar mai usor de folosit.

Cele doua monede virtuale sunt similare, fiind descentralizate, ceea ce inseamna ca nu au legatura in niciun fel cu nicio banca mare, fiind independente. Iar, spre deosebire de dolari, de exemplu, Bitcoin si Litecoin vor ajunge, la un moment dat, la o anumita suma finita, unde vor si ramane, fara sa existe fluctuatii in furnizare.

Astfel, circulatia Bitcoin va fi limitata la 21 de milioane de unitati, iar a Litecoin la 84 de milioane.

Litecoin, noua vedeta pe aceasta piata, poate fi considerata in raport cu Bitcoin cum este argintul fata de aur: se tranzactioneaza la preturi mai mici, dar exista o cantitate (suma) mai mare.

Litecoin castiga popularitate mai ales datorita diferentelor fata de Bitcoin: dureaza doar 2,5 minute pentru a procesa tranzactii cu aceasta moneda virtuala, fata de pana la 10 minute cu Bitcoin.

Cum functioneaza

Litecoin (LTC) a aparut in 2011. Principala diferenta, pe langa viteza de tranzactionare si volum, este algoritmul cu ajutorul caruia functioneaza, relateaza Coin Desk.

Sistemul de tranzactionare al Litecoin este mai bine adaptat la computerele dotate cu procesoare traditionale, spre deosebire de Bitcoin.

In prezent, este mai greu pentru investitor sa obtina Litecoin, principala piata pe care este disponibila aceasta metoda fiind BTC-E, din Rusia. Pentru a transfera bani catre BTC-E, investitorii trebuie sa utilizeze un intermediar, aceste servicii fiind destul de scumpe.

Pe de alta parte, schimbul dintre Bitcoin pe Litecoin a devenit destul de popular. Astfel, daca apar probleme sau erori cu Bitcoin, sora mai mica poate functiona independent, intr-o retea separata de tipul peer-to-peer.

Pe masura ce Litecoin se extinde, si aceasta moneda virtuala va fi la fel de usor de procurat ca si Bitcoin, potrivit specialistilor.

Datorita algoritmului sau, este foarte dificil de replicat sau furat o moneda virtuala Litecoin. Tehnologia pentru acest lucru ar avea nevoie de o capacitate de memorie uriasa, procesul falsficarii fiind, astfel, extrem de scump.

In prezent, o moneda Litecoin valoreaza in jur de 2,37 de dolari, iar una Bitcoin 108 dolari. Insa, din cauza volatilitatii mari din piata Bitcoin, daca va doriti sa investiti in monede virtuale, Litecoin ar putea fi o alegere mai buna.

http://www.ziare.com/bani/stiri-financiare/litecoin-cum-puteti-investi-in-sora-mai-mica-a-bitcoin-1241123

 

Leave a Reply