RSS
 

Ineficienta – vacanta mare!

15 Apr

Daca stam sa calculam, in cei 12 ani de scoala preuniversitara, avem pentru fiecare an scolar cate 3 luni de vacanta de vara.

De aici, rezulta ca la fiecare 4 ani avem un an intreg calendaristic pe care copiii il pierd, ma refer la instructia institutionalizata si sustinuta din bani publici.

Asta face ca la fiecare ciclu, primar, gimnazial si liceal, sa avem cate un an de pauza si per total avem trei ani calendaristici liberi de contract cu statul, cu organismul public de educatie pentru copii.

Eu zic ca este o pierdere imensa de resurse si in acelasi timp de mari posibilitati de a crea o valoare adaugata la nivel comunitar general.

La asa tara saraca nu cred ca este bine si nu cred ca ne permitem!!

Sau poate …ne permitem daca am ajuns la fundul sacului privind modul in care educatia ajuta comunitatea la redresarea ei, la revigorarea spiritului antreprenorial etc.

Poate ar trebui regandit demersul actului de educatie in favoarea unor activitati de genul saptamana altfel pe luni intregi etc.

Poate rostul nostru in privinta educatiei ar trebui redirectionat spre programe care sa conduca la civilitate, la spirit civic si la apropiere de valorile europene de care ducem lipsa .

Poate nu ar fi rau a discuta daca avem asa de multe resurse demne de a fi irosite si intro parte si in cealalta !!

Nu mai discut problema celor care lucreaza in acest domeniu, ca devin subiectiv la maximum!!

 

Leave a Reply