RSS
 

Suie-te pe munte, OMULE !

25 Mar

Ma tot gandesc ca tot ceea ce stim din crestinism ca este moment esential s-a primit pe MUNTE, la inaltime unde omul trebuie sa ajunga, sa se straduie sa fie pentru a se implini.

De aici, Dumnezeu a vorbit lui Moise, i-a dat Tablele Legii, de pe munte a vorbit IIsus oamenilor prin predica sa, aducand cu ea Noua Lege , de pe munte avem Adevarul vietii noastre si Frumusetea implinirilor Creatorului!

Suie-te pe munte si increde-te in Dumnezeul creatiei toate si poti avea imaginea Desavarsirii!

Suie-te pe munte si cauta spre varful inaltator al lui si priveste spre inalt si multumeste ca esti Cerului si creatorului lui!

Suie-te pe munte si cauta Rugul Aprins , gaseste-l si asculta framantarea lui poate auzi glasul noii faceri umane si noii credinte in minunatul suflet al omului celui nou!

Suie-te pe munte si simte prezenta slavei, puterii si desavarsirii Creatorului !!

Suie-te pe munte si cauta-i si gaseste-i pe Avraam, pe Moise, pe Ilie, pe Iisus si stai de vorba cu ei , marturiseste-te lor si afla-le gandul si cuvantul cel ziditor de noi fapte pentru toti cei de astazi!!

Suie-te pe munte si incepe sa fii bun , bland si apropiat de Natura caruia ii apartii si esti!!

Suie-te pe munte si nu sta ingenunchi , ci priveste drepte spre Rasarit si spre Apus, spre Miazazi si spre Miazanoapte si implineste-te in toate ale tale, omule!

MUntele este al FERICIRILOR, al SCHIMBARILOR NOASTRE LA FATA , este al nadejdii ca PUTEM, ca trebuie sa schimbam in noi totul si apoi in semenii nostri!!

Muntele nu trebuie sa fie si Golgota noastra, nu trebuie sa ne ingenunchieze, nu este neputinta noastra , ci el este avantul nostru, elanul nostru, ivirea cea noua a noastra, biruinta noastra!!

„Omule, suie-te pe un munte înalt, ca să vesteşti Sionului vestea cea bună.”

„Doamne, cine va locui pe muntele Tău cel sfânt?”

„De la capătul pământului strig către Tine cu inima mâhnită şi zic: Du-mă pe stânca, pe care n-o pot atinge, căci este prea înaltă pentru mine. Cei ce se încred în Domnul sfânt sunt ca Muntele Sionului, care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie.”

„Domnul Dumnezeu este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor şi mă face să merg pe înălţimile mele.”

„Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce veşti bune, care vestesc pacea, care vestesc mântuirea; picioarele celui ce zice Sionului: Dumnezeul tău împărăţeşte!”

În vremea aceea va picura must din munţi şi va curge lapte din dealuri şi toate pâraiele lui Iuda vor fi pline cu apă.
Munţii vor aduce pacea poporului, ca urmare a dreptăţii lui Dumnezeu.
Şi îngerul m-a dus în Duhul pe un munte înalt şi mi-a arătat cetatea sfântă – Ierusalimul, care se coboară din cer, de la Dumnezeu.
În ziua aceea picioarele Mielului vor sta pe un munte, numit Muntele Măslinilor, care este în faţa Ierusalimului. Muntele Măslinilor se va despica în două la mijloc şi se va face o vale foarte frumoasă şi mare. Şi iată că mielul stătea pe Muntele Sionului şi împreună cu El stăteau 144.000, care aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său.

„Doamne, cine va locui pe muntele Tău cel înalt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu…” Psalmul 15

„Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi suie-te pe un munte înalt, ca să vesteşti Sionului vestea cea bună!”.

Oare, putem gasi MUNTELE inimii nostre si sa traim in aerul acela curat si binemirositor???

 

Leave a Reply