RSS
 

PILVAX-restaurant maghiar-BV

19 Mar

Aflat sambata, 16 martie in Brasov cu putintica treaba si prinzandu-ma orele 16.00 fara a lua pranzul , am cautat cu sotia un loc in care nu am mai fost si am intalnit pe strada michael WEISS, la numarul 16 un restaurant maghiar si am luat decizia sa intram si sa ne potolim foamea.

La parter era plin, niciun loc liber si in nemultumirea noastra abia ivita am avut placerea sa ne intampine o domnisoara ospatarita care ne-a spus ca au locuri la subsol.Daca acceptam, ea cu placere ne conduce.

Zis si facut!
Am iesit afara din restaurant, am mers pe un culoar inchis din incinta aceluiasi locas, am coborat 18 trepte si apoi am zarit locurile libere. Singurele!!
Am gasit aici trei mese pline cu oaspeti si mai era un loc cu trei scaune liber.

Aici ne-am asezat.
Am primit repede lista de bauturi si lista de bucate.Am vorbit cu un ospatar simpatic si foarte politicos ca dorim o masa ungureasca cu toate ale lor.Am intrebat ce ne ofera?

Ne-a spus ca nu e rau a servi o supam de gaina cu taitei de casa si un gulas . Sotia acestea le-a comandat. Eu am cerut o ciorba de burta cu tot al ei, mujdei, smantana si ardei iute si apoi, muschi de porc OVARY. Am comandat si doua salate de sfecla rosie.

Am cerut o palinca de pere si un vin bun , unguresc.El mi-a recomandat un vin rosu din zona Eger-ului si asa am decis.

ca desert, am luat doua VARGABELES, taitei cu branza de vaci si sos dulce.Si doua ape plate si paine de casa.

imediat au venit bauturile si un pahar pentru a degusta vinul , care , gustandu-l , mi-a placut.

Supa si ciorba au fost aduse in castroane mari avand cantitati duble fata de ceea ce stim .Supam delicioasa iar ciorba avea un gust diferit fata de cea de la noi.era altfel si excelent realizataa, avand un miros placut si un gust bun.bucatile de burta mari , multe si bune. Am baut palinca cu miere si din pere si nu i-am simtit taria din cauza dulcetii si a aromei.

tot am mancat cu multa pofta si ma gandeam daca mai pot servi felul doi!

la venirea lui, am avut surpriza unor portii tot asa de mari , iar calitatea deosebita! Incet si cu multe discutii pentru placerea timpului petrecut impreuna am reusit sa terminam si felul doi.

Asa ca desertul l-am cerut la pachet si imediat s-a rezolvat.

Am cerut ceva informatii despre locatie :

În centrul vechi al Braşovului se află mica noastră cârciumă. Marele vis al unei mici familii. Tocmai din acest motiv am dori să creăm o atmosferă cât se poate de familială pentru acele câteva clipe pe care le petreceţi la noi. Numele localului nostru este inspirat din numele cafenelei renumite din Budapesta care, încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, îşi tot primeşte musafirii. În vremea când s-a deschis, oaspeţii care veneau, găseau întotdeauna feţe cunoscute în local. Acelaşi lucru îl dorim şi noi, astfel vă aşteptăm cu drag, să ne faceţi o vizită. Petreceţi-vă deci, alături de noi, momente plăcute cu familia, copii, nepoţii sau prietenii!Mâncărurile noastre au fost inspirate din renumita bucătărie ungurească şi ardeleană. Nu lipseşte gulaşul, în diferitele lui forme, supa de peşte, muşchiul preparat în diferite feluri, să nu mai vorbim de supa de gâină a bunicii, şi mult aşteptaţii gomboţi cu prune… Puteţi totodată încerca şi specialitatea casei, supa delicioasă a bucătarului nostru, Zoli bácsi, supa Pilvax. Asa este pe site-ul restaurantului: www. pilvax.ro

S-a deschis relativ recent in vara anului trecut.

Patronul este un ungur:domnul Imre GABOR , cei din local sunt toti unguri si bucatarul la fel.

Pe pereti sunt pictate trei picturi cu imagini ce reprezinta scene din mijlocul unei podgorii, vita de vie, sticle, butoaie etc. toate pe un galben inchis de toamna.

I-am sugerat unei ospatarite cu care am discutat ceva timp ca macar o pictura putea fi cu vita de vie vara, cand e verde si altfel , in vigoarea sa si ar avea ceva mai mult legatura cu un sfesnic din incapere care era cu trei lumanari verzi!

Nu de alta dar verde este si culoarea iubita de maghiari!
Grupul sanitar este discret, mic, lumina se deschide automat la intrarea in cabina !

Plata a 160 de lei pentru acest dejun este suficinta cu inalta calitate a produselor!

Oamenii sunt incantatori si deosebit de amabili, vorbeau cu noi intro romana corecta si ne dadeau sfaturile calm , cu multa placere si asezati spre a ne multumi si nu in dorinta de a scapa repede de noi.

Nu am sesizat nicio secunda ca ar fi un inconvenient ca suntem romani si ca toti cei din jurul nostru vorbeau maghiara si ospatarii cu ei la fel!

Eu cu dragoste va invit in Brasov cand ajungeti , in centrul vechi al orasului , foarte aproape de Casa Sfatului, sa intrati in acest locas mic si elegant, care o sa va incante!!

Pofta buna !

 
 

Leave a Reply

 

 
 
 1. andreiNo Gravatar

  28/03/2013 at 6:04 PM

  Si cam cati profesorii isi permit sa achite nota?

   
 2. BARBESCUNo Gravatar

  10/02/2014 at 4:37 PM

  SUNT INPRESIONAT DE COMENTARIU. AS DORI SA CONSULT SI EVENTUALA LISTA SI PRETURI. DORESC SA STIU DACA REZERVAREA SE PLATESTE

   
 3. Aurel SoareNo Gravatar

  11/02/2014 at 4:45 PM

  buna ziua,

  eu am fost un client si nimic mai mult.
  nu reprezint interesele restaurantului.
  Nu se plateste pentru rezervare.