RSS
 

ÎNALŢĂ-TE, omule !!!

24 Mar

Imi este dat in ultimele zile sa ma tot intreb de modul in care noi facem trecerea de la animalitate la educatie si tot observ ca multe ale noastre sunt nu spre inaltarea OMULUI, ci spre aducerea lui la a face ceea ce avem noi ca dat in societae si in gandire.

Avem o rostuire data de religie, cea mai apasatoare, care vine dintro asezare a noastra dincolo de ceea ce stim de IISUS.

Multe sunt dupa acceptarea crestinismului ca religie de stat in Imperiul roman de catre Constantin cel Mare. El ca un dibaci manipulatoriu de suflete a avut nevoie de aceasta forma de insufletire noua umana pentru scopurile sale si a reusit.

Biserica a castigat proprietati, a subjugat spirite, a adus vrerea sa in Cetate, a impus parerea lui Ambrozie ca toti suntem supusi Bisericii, batundu+si joc de imparat etc., a creat falsa parere ca aici, pe acest pamant nu putem fi ceea ce dorim decat in limitele credintei institutionalizate a crestinismului.

Apoi, a venit un ucenic al lui Ambrozie, mare episcop al Mediolanumului, numit AUGUSTIN, cel creator dupa 13 ani a lucrarii celebre ” Cetatea lui Dumnezeu ” si ne+a infranat la maximum avantul creator al spiritului uman , afirmand ca mereu si mereu Cetatea OMULUI nu poate fi decat inferioara si plina de rele , de amorteala a duhului si ca moartea noastra ne conduce sigur in cea mai stabila cetate , cea a lui Dumnezeu!!!!!!

Iata , ca in vremuri de cumpana , cand Roma era cucerita si batjiocorita de barbari in 410 , cand nu mai puteai fi tu in credinta mare a ridicarii tale ca om , el vine si ne ofera o himeraŞ ca o sa o ducem excelent , dar nu aici pe pamant , ci in noua cetate a Domnului!!!!!!!!!!!!

Ne taie Inaltarea, ne frange avantul, ne schilodeste actiunea, ne indreapta in ungherele dorite de cei manipulatorii si ne dau foc elanului, credintei in fortele proprii, in virtutea cea mare a indumnezeirii Fiintei, in Duhul Sfant al nostru ca putem, ca trebuie, aici si acum, sa fim fericiti si sa ne simtim bine in numele vietii care, acum, se desfasoara pentru noi, in noi, cu noi si mereu in interiorul nostru cel maret, asemenea unui templu inca necunoscut si nepatruns, de frica de a nu gresi sau pacatui.

Ne conduce el , Augustin si toata Biserica in zona lor, cu mirarile lor, incep sa ne vada ca posibila jertfa pentru ei!!!!

Biserica se ridica si incepe sa ucida OMUL in numele credintei, sa vada in cei necrestini dusmani si sa si ucida , sa faca cruciade si sa ceara OMULUI sa gandeasca ca EA, ca ei cei care impun doctrina, noua ideologie si sa nu dea frau liber gandului ca suntem diamante, ca suntem liberi sa gresim , sa fim fericiti sa traim , ca avem dreptul sa radem , sa fim bucurosi pentru noi, cu noi, pentru viata pe care aici o traim.

Incepe cea mai mare incorsetare a spiritului in asa zisa voie a Domnului
Unde este Indrazniti si veti cuceri lumea?

De doua mii de ani rostul venirii noii religii a mers pe ceea ce au vrut mai marii sa vada ca trebuie zilei: interese pentru bogatie si marire pentru ierarhii Bisericii, nestemate aici pentru soarele bogatiei lor si nu daruirea mintii celor mari ai Bisericii pentru spiritul inaltator al omului!!

Joaca lor trebuia sa fie pentru a gasi calea prin care omul sa aiba, aici, si nu alta parte , fericirea zilei, clipei , sa fi construit un sistem in care fiecare sa aiba sansa de a fi inaltat nu la biruri si impuneri , ci la fericirea proprie cu ajutorul semenilor lui si mai ales al Bisericii.

Scopul pentru care au luptat cei crestini pana la oficializarea cultului a fost infrant de alianta necorecta intre Imperiu si Biserica.

Interesele pamantene ale amandorura s-au unit si au dat prapadenia prezenta : ei cu ai lor si noi, cei multi cu fericirea in ceruri si aici, jale, chinuri si rasfat in sclavie!!

Dorinta a fost si este de a fi injugat creier si neputincios spirit de a te ridica la suprema ta putere pentru a crea, pentru a te inalta !!!

Sunt multe de zis, dar ma opresc aici, cu un mic indemn, adresat din suflet tuturor:
Inalta-te , Omule si fii bucuros ca esti, ca vezi soarele si Marea Lumina, ca tu poti fi cel care poti schimba lumea, pe tine si semenii in respectul tau si mai ales al semenilor tai!!

FII MANDRU si spera ca te poti ridica la menirea pentru care esti pe aici: sa fii lumina si sa te inalti mandru spre ea.

In tine este Lumina si tu emani Lumina ta in jur si capeti o aura sfanta prin trupeasca ta trecere in Bine, Frumos si Drept prin aceasta lume netrecatoare!

 

Leave a Reply