RSS
 

Republica- 65 de ierni !

30 Dec

Astazi avem 65 de ierni de cand, pe nepusa masa si fara de voia noastra, a celor multi si muti din aceasta tara, s-a proclamat de catre bolsevici- de la noi si din afara noastra, de la Moscova, Republica, ca stat popular, al oamenilor muncii si nu al exploatatorilor si dusmanilor tarii( burghezi, mosieri, industriasi, bancheri, legionari, membrii partidelor istorice etc).

O mare fericire in ghilimele pentru toti!

I-am dat un sut Regelui, am facut un ” divort amiabil ” intre cel care era seful statului si noii stapani ai statului, bolsevicii romani, sustinuti, incurajati, sponsorizati si controlati de fratii de sange ideologic ai lui Lenin si Stalin.

Dupa sute de ani de monarhie , cu cele bune si cu cele rele ale ei ne desparteam , prin furt si fara de vointa populara de ea. De la Carol I monarhia a fost vectorul nostru de progres, de civilizatie si de apropiere de spatiul vestic si central european.

Cu noua stapanire si cu noua forma de organizare intram in salbaticia Estului si in afirmarea prostimii sovietice ca model de constructie a ianpoierii fata de restul Europei. am atins paragul de jos al suportabilitatii cu acest regim de teroare ideologica comunista pe tot parcursul celor 42 de ani de republica rosie!!

Ea ne-a adus necazul inversarii VALORILOR, a promovarii dosului social ca fata !!, a schimbarii axei de discernamant uman, a afirmarii fricii si terorii ca aer de baza in educatia celor vii si multi. A distrus totul si a cladit in minciuna si inselaciune o constructie mai mult decat fragila care s-a daramat rapid dupa decembrie 1989!

Poate atat trebuie sa fie importanta ei daca astazi nimeni si nimic nu spune de aceasta aniversare a republicii !! Fortele politice actuale, dupa un an de framantari inutile si mult costisitoare pentru popor, nu dau nicio importanta acestei clipe si nu am avut nicio manifestatie oficiala pana la aceasta ora dedicata |Republicii!! Ce rost ar avea, nu?

Poate nu ar fi rau ca pe parcursul anilor 2013 si 2014 sa se faca analize, discutii, informari asupra celor doua forme de guvernamant si poporul sa fie informat deplin cu binele si rau acestora si in alegerile din 2014 sa se ia in discutie care forma de stat este mai spre folosul cetatenilor in linistea lor, in folosul lor si in progresul neamului.

Multe lupte intestine inutile , multe fonduri aruncate spre o sminteala care nu a construit nimic si spre o pacoste care nu a adus decat pierderi si ineficienta generala !

Acum , dator fiind, sa aniversam acesti ani avem a ne intreba : incotro republica mareata vatra!

 

Leave a Reply