RSS
 

Plangi de bucurie, Romanie!

01 Dec

Omul are o PATRIE, una singura si poate avea de-a lungul vietii sale multe tari, teritorii unde sa-si desfasoare activitatea dupa principiul roman: acolo unde imi este bine , acolo este tara mea!

IDENTITATEA este o bucurie numai in masura in care trezirea constiintei de Neam vine o data cu clipa in care traiesti.

Cele trei culori ne vin din istorie, dar ele se construiesc mental ca sfinte pentru acest neam numai daca in clipele traite te intalnesti cu sufletul cel mare al nostru, simti ceva in plus , esti atins secunda de secunda de frumusetea spiritului nostru romanesc!

Implinirea si multumirea ta nu poate veni decat dintro sensibilitate a ta care este data de intrepatrunderile de esenta ale romanismului, ca dat supus mereu adancirii si largirii cu fiecare noua nastere a unui nou roman.

Tot ce-i romanesc nu piere !!cum zice cantecul numai daca cei care sunt romani cred si mai ales lupta pentru aceasta .

E simplu, dar e greu!! E la fel cum simplu este sa fii CRESTIN , dar suporta multe ,multe actiuni de Iluminare, de asezare a fiecaruia intrun rost de Celdesus stiut!

Regele nostru,Mihai I, ne spunea ca :” Nu vad Romania de astazi ca o mostenire de la parintii nostri,ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri”!, poate asa este pentru partea a doua a frazei, dar fara de parinti nu este educatie pe care sa o poti da la randu-ne copiilor nostri.

Si fara de clipa prezenta care nu exista decat vremelnic nu poti cladi trecutul sigur al nazuintei de a fi TU cu alte ganduri si cu alte simtaminte, sentimente etc.

Cred ca fiecare clipa, fiecare timp scurt sau de lunga durata isi reinventeaza cu perceptiile sale, cu reprezentarile sale , cu sufletul cel viu al tuturor celor vii PATRIA SA, modul LUI de a vedea identitatea sa!

Totul este o chestiune ASUMATA de tine, de cel care tinzi pentru ca vrei la aceasta identitate si nu la alta . A vorbi de o singura viziune a identitatii romanesti este deja o pierdere din vedere ca suntem indreptatiti sa avem viziunile noatre despre ceea ce numim Neamul romanesc, sa avem trairile noastre , cu bunele si cu relele lor, ca trebuie sa fie voci cat mai multe in care sa fim un cor renumit si armonic.

Este o aberatie si o viziune ingusta , mica , totalitara si meschina ca despre patrie, despre neamul tau toti sa fim o voce , a cui?

Cine imi da mie taria ca cel care imi da tonul la ansamblul corului nostru este cel care ma reprezinta cu adevarat ,este cel care imi aduce bucuria implinirii fiintei mele tainice, este cel care reprezinta interesele mari, pe termen lung ale Binelui de Neam, este cel care poate sa ma intoarca si sa-mi mutileze simtamantul sau puterea identitatii mele ???

Sutem puternici daca avem VOCI puternice, daca nu suntem OI multiplicate la infinit de cei care au bate pentru a conduce turmele de oi, suntem tari daca unirea noastra vine din simtirea launtrica a patriei mele si nu de la flasneta unui muribund, suntem de neclintit cand asezam la constructie ADEVARUL nostru prin mii de fire ale vietilor celor care sunt vii la monentul chemarii!

Plangi de bucurie , Romanie ca mereu au fost fii de-ai tai care s-au jertfit pentru ca tu sa fii, pentru ca tu sa existi , pentru ca umilinta de a fi sa aiba taria de a face lucru asezat!

Oamenii ei, romanii, trebuie sa creada ca pot fi ceea ce doresc ei, ca pot visa, ca pot face lucruri marete cand exista iubirea patriei spre ei , cand exista iubirea lor catre patria lor.

Tara frumoasa, plina cu surprize si minunatii la tot pasul, arhaica in aranjamentele ei zilnice , descoperita zilnic de noi cei de aici dar si de cei de dincolo, din orice parte,
NU CRED ca TE MERITAM in prinosul minunatei tale firi!!!

La multi si binemeritati ani in Onoare, Demnitate si Glorie strabuna si prezenta !

 

Leave a Reply