RSS
 

Archive for decembrie, 2012

Republica- 65 de ierni !

30 Dec

Astazi avem 65 de ierni de cand, pe nepusa masa si fara de voia noastra, a celor multi si muti din aceasta tara, s-a proclamat de catre bolsevici- de la noi si din afara noastra, de la Moscova, Republica, ca stat popular, al oamenilor muncii si nu al exploatatorilor si dusmanilor tarii( burghezi, mosieri, industriasi, bancheri, legionari, membrii partidelor istorice etc).

O mare fericire in ghilimele pentru toti!

I-am dat un sut Regelui, am facut un ” divort amiabil ” intre cel care era seful statului si noii stapani ai statului, bolsevicii romani, sustinuti, incurajati, sponsorizati si controlati de fratii de sange ideologic ai lui Lenin si Stalin.

Dupa sute de ani de monarhie , cu cele bune si cu cele rele ale ei ne desparteam , prin furt si fara de vointa populara de ea. De la Carol I monarhia a fost vectorul nostru de progres, de civilizatie si de apropiere de spatiul vestic si central european.

Cu noua stapanire si cu noua forma de organizare intram in salbaticia Estului si in afirmarea prostimii sovietice ca model de constructie a ianpoierii fata de restul Europei. am atins paragul de jos al suportabilitatii cu acest regim de teroare ideologica comunista pe tot parcursul celor 42 de ani de republica rosie!!

Ea ne-a adus necazul inversarii VALORILOR, a promovarii dosului social ca fata !!, a schimbarii axei de discernamant uman, a afirmarii fricii si terorii ca aer de baza in educatia celor vii si multi. A distrus totul si a cladit in minciuna si inselaciune o constructie mai mult decat fragila care s-a daramat rapid dupa decembrie 1989!

Poate atat trebuie sa fie importanta ei daca astazi nimeni si nimic nu spune de aceasta aniversare a republicii !! Fortele politice actuale, dupa un an de framantari inutile si mult costisitoare pentru popor, nu dau nicio importanta acestei clipe si nu am avut nicio manifestatie oficiala pana la aceasta ora dedicata |Republicii!! Ce rost ar avea, nu?

Poate nu ar fi rau ca pe parcursul anilor 2013 si 2014 sa se faca analize, discutii, informari asupra celor doua forme de guvernamant si poporul sa fie informat deplin cu binele si rau acestora si in alegerile din 2014 sa se ia in discutie care forma de stat este mai spre folosul cetatenilor in linistea lor, in folosul lor si in progresul neamului.

Multe lupte intestine inutile , multe fonduri aruncate spre o sminteala care nu a construit nimic si spre o pacoste care nu a adus decat pierderi si ineficienta generala !

Acum , dator fiind, sa aniversam acesti ani avem a ne intreba : incotro republica mareata vatra!

 

Boia si Romania ALTFEL(de ce ?)

27 Dec

Cu nerabdare am dorit a cumpara lucrarea profesorului meu de exceptie, Lucian BOIA, De ce
Romania altfel? si m-am apucat repede de citit.

De fapt, nu este greu a lectura aceasta carte de numai 126 de pagini cu totul , in format A5, tiparit la Editura Humanitas( unde altfel decat acolo unde a publicat cam toate celelalte lucrari!!)in conditii deosebite, avand pretul de 22 de lei.

Ca toate neamurile sunt diferite, ca ele au particularitatile lor, ca sunt creatii ale intalnirii oamenilor zonei cu mediul , cu alte identitati etnice etc. STIM , confirm ca este asa si profesorul nu face decat sa intareasca aceasta regula din istoria scrisa a popoarelor !!

Ce il face pe Boia sa creada ca suntem radicalii intalnirii cu nenormalitatea, cu Raul, cu excentricitatea unui spatiu care nu este , zice el , locuit de cine cred ei acum ca este ?

Cum mergi pe o carare a limpezimii mintii tale si te poti afunda in meandrele negarii/afirmarii a ceea ce crezi ca tu sti?

In ce profunzimi de cantec ale subconstientului poti fi sa rastalmacesti si sa inventezi orice, oricum, negand sau afirmand ceea ce place, poti sa crezi ca este sau ceea ce impresioneaza ratiunea momentului alcatuirii unei perspective in care nu intri sau in care nu poti crede sau in care nu poti fi decat derutat si in angoasa timpului pur decat subiectiv si plin de incertitudine si psihodramatic cu plecaciune catre ce?

E captivanta povestea prezentata cu perspectiva de adevar a autorului!!

Ce cred este ca o discutie serioasa ar trebui sa aiba loc pe la noi de cel putin o suta de ani despre temelii, despre fundament, despre o nastere a unei semintii si de aici la a fi pe valul intregii negatii nu e mult daca |RATIUNE| in modul este si simtamant marcant spre descoperirea unei carari care sa satisfaca drumul prezent al acestei masinarii care este statul de acum al celor care sunt cetateni romani!?!?

Boia deschide o cutie a Ratiunii si Intelepciunii care se doreste de multi sa fie inchisa si sa se taca !!

Boia provoaca si insaileaza un fir de amestec de nuante care mai de care mai abrupte in rezultate si in concluzii , cateodata desarte!!

Boia rupe zagazuri care nu mai pot fi inchise daca suntem vii si consideram ca a vem a ne intreba de toate si de tot!1

Boia uita ca totul in acest domeniu este sensibil si ca aduce un posibil sarpe pe o planta si nu pe un pom care este aproape uscata si oricum prost intretinuta !!

Ocultat sau nu, Boia provoaca si asaza un discurs pe muchie de cutit in care unii asteapta sa-l infinga in Idee si alti aspeata sa-l scape de sub obrocul romantic in care inca suntem cu buna/rea stiinta ?

Complexe de inferioritate au miliarde de oameni din cei vii si sute de tari si semintii actuale, intrebarea este: avem a ne speria de raul nostru sau a ne intrista de hazul nostru, de impresurarile noastre, de mitologiile noastre etc!! Poate DA, poate Ba !!

Un coleg al meu tot ne repeta ca a constata ceva, oricare lucru al evidentei imediate sau nu , poate sa o faca oricine si un soldat mai putin instruit, dar a oferi solutii, a crea o stare pozitiva si a merge spre autostrazi de vis intelectual este o menire a celor IMPLICATI in cetate , a celor care propun nu voia istoriei, ci implinirea ei prin actiune constienta spre urcarea multimilor la …cerul asezat al rostuirii care ne face sa fim inapoiati, nereusiti, neimpliniti, dereglati, rasturnati, supusi, neoriginali, cum spune autorul! sau inversul acestora !!

Oricum , Boia propune …noi ceilalti ar trebui sa avem o reactie!!
A strutului, a camilei, a leului sau …a OMULUI !!!

Multi ani , domnule profesor!!!!

 

Craciun in pace!

25 Dec

Acum la ceas de rânduită datină, dar şi de dreaptă cumpănă, în spiritul unei străvechi tradiţii creştine, fie ca magia colindului străbun să vă atingă sufletele cu emoţia unui nou început generat de naşterea lui Hristos . Primiţi din partea noastră urările de bine, de fericire şi împlinire, alături de un călduros:

La mulţi ani!

Crăciun Fericit!

 
 

Investirea noului guvern

21 Dec

In ziua de 21 decembrie 2012, dupa votul Parlamentului, exprimat prin 402 voturi pentru si 120 impotriva, de la 21.38 la 22.18 a avut loc ceremonialul depunerii juramantului noului cabinet Victor PONTA.

Sa-i fie de bun augur !

Este o perioada in care daca vor sti sa gestioneze eficient administrarea republicii in favoarea romanilor nu vor avea decat de castigat pentru ei ca partide, pentru ei ca persoane si Tara , in ansamblul ei.

Daca nu , s-ar putea sa trecem spre alte forme care ataca limitele bunului simt si ale democratiei si este mare pacat pentru cei morti, vii si viitori !!

 
 

O anume deschidere…

20 Dec

A sosit secerisul( Marcu, 4, 29)??
NU, fireste.
Rodul lumii s-a copt?
NU.
Se tot discuta despre sfarsitul lumii!!!!!!!
Care lume, aceasta fizica???
Care sfarsit, acesta pamantean??

Ma simt dator a aminti, ca avem texte care sa ne conduca la ceea ce dorim atat de mult sa fie !

Hristos spune in Luca, 12, 49: Foc am venit să arunc pe pământ şi cât aş vrea să fie acum aprins!

Iata:
I.Matei, 24, 45-51:

45. Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp?
46. Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând aşa.
47. Adevărat zic vouă că peste toate avuţiile sale o va pune.
48. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie,
49. Şi va începe să bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii,
50. Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua când nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l cunoaşte,
51. Şi o va tăia din dregătorie şi partea ei o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.

II.Luca, 12, 42-48:

42. Şi a zis Domnul: Cine este iconomul credincios şi înţelept pe care stăpânul îl va pune peste slugile sale, ca să le dea, la vreme, partea lor de grâu?
43. Fericită este sluga aceea pe care, venind stăpânul, o va găsi făcând aşa.
44. Adevărat vă spun că o va pune peste toate avuţiile sale.
45. Iar de va zice sluga aceea în inima sa: Stăpânul meu zăboveşte să vină, şi va începe să bată pe slugi şi pe slujnice, şi să mănânce, şi să bea şi să se îmbete,
46. Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua în care ea nu se aşteaptă şi în ceasul în care ea nu ştie şi o va tăia în două, iar partea ei va pune-o cu cei necredincioşi.
47. Iar sluga aceea care a ştiut voia stăpânului şi nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult.
48. Şi cea care n-a ştiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puţin. Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere.

III.Marcu, 13, 30-37:

30. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea.
31. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
32. Iar despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl.
33. Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme.
34. Este ca un om care a plecat în altă ţară şi, lăsându-şi casa, a dat puterea în mâna slugilor, dând fiecăruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit să vegheze.
35. Vegheaţi, dar, că nu ştiţi când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopţii, sau la cântatul cocoşilor, sau dimineaţa.
36. Ca nu cumva venind fără veste, să vă afle pe voi dormind.
37. Iar ceea ce zic vouă, zic tuturor: Privegheaţi!

IV.Matei,25, 1-13:

1. Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, care luând candelele lor, au ieşit în întâmpinarea mirelui.
2. Cinci însă dintre ele erau fără minte, iar cinci înţelepte.
3. Căci cele fără minte, luând candelele, n-au luat cu sine untdelemn.
4. Iar cele înţelepte au luat untdelemn în vase, odată cu candelele lor.
5. Dar mirele întârziind, au aţipit toate şi au adormit.
6. Iar la miezul nopţii s-a făcut strigare: Iată, mirele vine! Ieşiţi întru întâmpinarea lui!
7. Atunci s-au deşteptat toate acele fecioare şi au împodobit candelele lor.
8. Şi cele fără minte au zis către cele înţelepte: Daţi-ne din untdelemnul vostru, că se sting candelele noastre.
9. Dar cele înţelepte le-au răspuns, zicând: Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă şi nici vouă. Mai bine mergeţi la cei ce vând şi cumpăraţi pentru voi.
10. Deci plecând ele ca să cumpere, a venit mirele şi cele ce erau gata au intrat cu el la nuntă şi uşa s-a închis.
11. Iar mai pe urmă, au sosit şi celelalte fecioare, zicând: Doamne, Doamne, deschide-ne nouă.
12. Iar el, răspunzând, a zis: Adevărat zic vouă: Nu vă cunosc pe voi.
13. Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului.

Inchei cu dorinta data de la Hristos in Matei, 25,13:
13. Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului!!

Sa fim cu mila si cu bucurie ca suntem in aceasta LUME!

 

Procopseala victoriei!

12 Dec

Toate bune si frumoase!
S-a incheiat un an in care neasezarea a gasit la ea acasa toate formele cu putinta la nivel; social.
Am avut de toate cu mare grija de urmarit si cu mare teama de acceptat.
Acum vad pretutindeni in media o bucurie a victoriei in aceste alegeri!!

Istoric si uman , este corect si poate firesc!
Dar… adevarata istori a acestei bucurii acum incepe!!!
Cum?

Prin SERIOZITATEA INTELEGERII MESAJULUI TRANSMIS SI CU CARE S-A CASTIGAT !
Pot ei sa duca aceasta tara la ceea ce au promis?
Daca DA au toata cinstirea electoratului care s-a jertfit(a cata oara ?)pentru ideile exprimate pentru binele lui.
Daca NU o sa fie cea mai mare si distrugatoare prabusire a IDEII de democratie si de dreptate sociala !

Cred ca nimeni nu doreste aceasta din tara noastra!???

Sa revenim:
Cei care au castigat aceste alegeri au marea sansa sa arate poporului ca sunt cu osul spre BINELE NEAMULUI ROMANESC si spre rezolvarea DREPTATILOIR TARII, cum spunea Tudor la 1821!
Au Marele Drum de partea lor si Istoria cea mare a Romanismului daca se asaza, fara partinire si angoase, la a trudi si a gasi caile prin care poporul sa aiba de lucru, sa fie mai instarit, sa aiba un nivel de trai mai ridicat, sa dea increderea in ei, in cei mici si simpli, sa poata chema pe cei din afara la pamantul lor de obste.Daca fac asa prin faptele cele mari raman in rabojul maririi, iar daca Nu vai de biata Tara si de mersul ei in gol de mii de ani!

E o grea fapta de dus la limanul Fericirii sau Disperarii generale!

Nu vad bine viitorul, daca solidaritatea va fi spre UNII si Bucatele la ei si Oropsirea pe Talpa Tarii, cu necazuri, suspine si jale!!

Procopseala victoriei poate duce la haos general si la revolta de disperare a multimilor care nu o sa mai poata trai in glodul si tarana patimilor cele far*de sfarsit puse pe bietul OM nacajit!!!

Sa dea Domnul sa ma insel si Tarii sa-i fie BIne!

 
 

12.12.12/12.12.12

12 Dec

Traim si aceasta clipa de la Domnul!
Este ultima din acest secol sub forma aceasta pe cadranul ceasului din Mesopotamia pana astazi.

E ceva de magie si de extax !
De 6 ori 12 si de 6 ori 6 inmultit cu 2(impurul!).

Multa tensiune si poate mult mister al trecerii prin aceasta clipa/secunda a vietii.
Tuturor numai bine!

 

Alegeri 2012

11 Dec

In urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie, Uniunea Social Liberala a obtinut 273 mandate la Camera Deputatilor si 122 la Senat, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Central (BEC) marti seara. USL este urmata de Alianta Romania Dreapta, cu 56 mandate de deputat si 24 de senator. Partidul Poporului Dan Diaconescu a obtinut 47 de mandate de deputat si 21 de senator iar Uniunea Democrata Maghiara din Romania a obtinut 18 mandate de deputat si 9 de senator.

La Camera Deputatilor, cele patru formatiuni au obtinut in total 394 de mandate, la care se adauga 18 mandate pentru reprezentantii minoritatilor nationale.

Numarul total al senatorilor din viitorul parlament este de 176.

Numarul senatorilor si deputatilor din viitorul parlament este de 588.

In urma centralizarii proceselor verbale comunicate electronic de la circumscriptiile electorale judetene catre Biroul Electoral Central, cele 4 formatiuni care au trecut pragul electoral au obtinut:

Camera Deputatilor

USL – 4.344.288 voturi valabil exprimate reprezentand 58,63%
ARD – 1.223.189 voturi, 16,50%
PPDD – 1.036.730 voturi, 13,99%
UDMR – 380.656 voturi, 5,13%

Senat

USL – 4.457.526 voturi reprezentand 60,10%
ARD – 1.239.318 voturi, 16,70%
PPDD – 1.086.822 voturi, 14,65%
UDMR – 388.528 voturi, 5,23%

 

Plangi de bucurie, Romanie!

01 Dec

Omul are o PATRIE, una singura si poate avea de-a lungul vietii sale multe tari, teritorii unde sa-si desfasoare activitatea dupa principiul roman: acolo unde imi este bine , acolo este tara mea!

IDENTITATEA este o bucurie numai in masura in care trezirea constiintei de Neam vine o data cu clipa in care traiesti.

Cele trei culori ne vin din istorie, dar ele se construiesc mental ca sfinte pentru acest neam numai daca in clipele traite te intalnesti cu sufletul cel mare al nostru, simti ceva in plus , esti atins secunda de secunda de frumusetea spiritului nostru romanesc!

Implinirea si multumirea ta nu poate veni decat dintro sensibilitate a ta care este data de intrepatrunderile de esenta ale romanismului, ca dat supus mereu adancirii si largirii cu fiecare noua nastere a unui nou roman.

Tot ce-i romanesc nu piere !!cum zice cantecul numai daca cei care sunt romani cred si mai ales lupta pentru aceasta .

E simplu, dar e greu!! E la fel cum simplu este sa fii CRESTIN , dar suporta multe ,multe actiuni de Iluminare, de asezare a fiecaruia intrun rost de Celdesus stiut!

Regele nostru,Mihai I, ne spunea ca :” Nu vad Romania de astazi ca o mostenire de la parintii nostri,ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri”!, poate asa este pentru partea a doua a frazei, dar fara de parinti nu este educatie pe care sa o poti da la randu-ne copiilor nostri.

Si fara de clipa prezenta care nu exista decat vremelnic nu poti cladi trecutul sigur al nazuintei de a fi TU cu alte ganduri si cu alte simtaminte, sentimente etc.

Cred ca fiecare clipa, fiecare timp scurt sau de lunga durata isi reinventeaza cu perceptiile sale, cu reprezentarile sale , cu sufletul cel viu al tuturor celor vii PATRIA SA, modul LUI de a vedea identitatea sa!

Totul este o chestiune ASUMATA de tine, de cel care tinzi pentru ca vrei la aceasta identitate si nu la alta . A vorbi de o singura viziune a identitatii romanesti este deja o pierdere din vedere ca suntem indreptatiti sa avem viziunile noatre despre ceea ce numim Neamul romanesc, sa avem trairile noastre , cu bunele si cu relele lor, ca trebuie sa fie voci cat mai multe in care sa fim un cor renumit si armonic.

Este o aberatie si o viziune ingusta , mica , totalitara si meschina ca despre patrie, despre neamul tau toti sa fim o voce , a cui?

Cine imi da mie taria ca cel care imi da tonul la ansamblul corului nostru este cel care ma reprezinta cu adevarat ,este cel care imi aduce bucuria implinirii fiintei mele tainice, este cel care reprezinta interesele mari, pe termen lung ale Binelui de Neam, este cel care poate sa ma intoarca si sa-mi mutileze simtamantul sau puterea identitatii mele ???

Sutem puternici daca avem VOCI puternice, daca nu suntem OI multiplicate la infinit de cei care au bate pentru a conduce turmele de oi, suntem tari daca unirea noastra vine din simtirea launtrica a patriei mele si nu de la flasneta unui muribund, suntem de neclintit cand asezam la constructie ADEVARUL nostru prin mii de fire ale vietilor celor care sunt vii la monentul chemarii!

Plangi de bucurie , Romanie ca mereu au fost fii de-ai tai care s-au jertfit pentru ca tu sa fii, pentru ca tu sa existi , pentru ca umilinta de a fi sa aiba taria de a face lucru asezat!

Oamenii ei, romanii, trebuie sa creada ca pot fi ceea ce doresc ei, ca pot visa, ca pot face lucruri marete cand exista iubirea patriei spre ei , cand exista iubirea lor catre patria lor.

Tara frumoasa, plina cu surprize si minunatii la tot pasul, arhaica in aranjamentele ei zilnice , descoperita zilnic de noi cei de aici dar si de cei de dincolo, din orice parte,
NU CRED ca TE MERITAM in prinosul minunatei tale firi!!!

La multi si binemeritati ani in Onoare, Demnitate si Glorie strabuna si prezenta !