RSS
 

NOIR- rafinament la Piatra Neamt!

07 Sep

Profitând că anul şcolar s-a amânat cu o săptămână, am plecat întro mică excursie spre marile noastre lăcaşuri de cult ortodoxe din zona ţinutului Neamţ. Marţi, seara, pe la 21.00, am ajuns în Piatra Neamţ. După cazarea la Hotel Central, fuga după ceva de potolit foamea.

Pe strada care ducea spre centrul oraşului nu ne-a mulţumit nimic. Dornici de plăcerea oferită de cină am apelat la o familie care ieşiseră cu cel mic la plimbare. Dacă doriţi să mâncaţi bine să mergeţi la NOIR. Este un restaurant renumit! Prima la stânga de la sensul giratoriu, apoi 15 minute de mers şi gata !

Aşa am făcut.Am foşti bucuroşi când am întâlnit pe unii stâlpi un mic panou cu indicarea drumului spre restaurant. La o nouă intersecţie, după 600-700 de metri de mers, am dat spre dreapta şi el se ascundea în stânga după un restaurant cu terasă.

Discret, cu o firmă luminoasă roşie, apărea şi se prezenta RESTAURANTUL NOIR.

E prima dată când pe blogul meu scriu despre un astfel de locaş, dar este de datoria mea să informez despre acele lucruri minunate care mai sunt încă în ţara mea! Nu am niciun interes, nu cunosc pe nimeni de aici, nu am fost plătit sau altele de acest gen. Doresc a spune celor care vor trece, merge prin Piatra Neamţ ca merită sa câştige o oră din viaţa lor trecând pragul acestui restaurant.

Am întrebat pe tânăra ospătăriţă cine sunt patronii şi mi-a spus ca sunt mai mulţi asociaţi. Deasemenea, cine este bucătarul , ce studii are şi mi-a întărit convingerea că e ceva special- este irlandez !

Despre cum arată-http://www.restaurantnoir.ro/, turul virtual-http://www.restaurantnoir.ro/tur/tur-virtual.html şi vă spune TOTUL.

Modern, simplu prin soluţiile de design, ingenios prin mobilier, deschis fascinaţiei de nonculoare si lumini discrete de noapte şi rafinament.

Conceput de Nuca studio, alias Robert Marin, Ramona Macarie si Mirela Nitu.
“Designul Noir combina elemente clasice cu cele moderne si incanta prin forme geometrice indraznete. O autentica dispunere a artei, luminilor si culorilor intr-un stil inconfundabil.”

Piercingul aplicat lemnului si venele reliefate formeaza in intuneric dune negre ce reamintesc de puterea incredibila a naturii ce parca imbratiseaza spatiul principal cu mese. Iar vizitatorii nu sunt niciodata prea departe de natura si “muntii tarii”. Lemnul moale este acoperit cu un strat negru lucios, iar banda orizontala este convingatoare, ajutand la estompa liniei dintre texturile naturale si elementele de decor artificiale. (http://www.deluxe-lifestyle.ro/landing.php?url=/articole/noir-sau-luxul-lucrurilor-obisnuite.php?IDcategorie=294).

Cu şerveţele negre, cu lumină discretă dintro lampă individuală, cu o muzică lentă, dornică de a te ajuta la o relazare binemeritată, NOIr începea să-şi dezvăluie din farmece. Am comandat rapid şi am avut a discuta până la venirea prăzii.

Şi când colo!

Puiul meu NORMANDE- piept de pui în sos de nuci şi gorgonzola, sos Worchestershire, cu cartofi cu rozmarin la cuptor, era o operă de artă , iar hopewell noodles al soţiei era o construcţie gastronomică ieşită din tipare, adică- paste chinezeşti de orez, cu şuviţe de pui, legume şi sos de soia. Totul având mult bun gust.

Când papilele noastre gustative au întâlnit minunile culinare a răsărit marea satisfacţie a unor lucruri plăcute, mărunte, dar esenţiale vieţii – plăcerea de a fi acum, acolo şi a fi copleşiţi de admirabilele feluri de mâncare.

Cu Leffe brună ! a mers şi mai bine.AAA!!!
Pe MENU nu au trecute Vinuri şi aşa am fost nevoit să beau bere. Spre finalul serii, când ne străduiam să alegem desertul am întrebat dacă nu au vinuri şi la răspunsul afirmativ am protestat că era dorinţa mea de a bea la asemenea fel ceva vin!
Degeaba! Data viitoare!

Desertul- tort de ciocolată neagră cu o cupă de îngheţată -delicios, senzaţii puternice, plăcute, arome incântătoare!

Totul cu mult bun gust, cu o servire ireproşabilă, cu o clientelă aleasă, plăcută, de lux chiar, poate şi datorată orei destul de târzii în care noi am fost acolo.

Grupul sanitar de expoziţie, plăcut arhitectural, culori de pastel, cu o dotare ultra modernă!

Restaurantul este o oază dintrun oraş încântător şi plin de surprize la clişeul meu faţă de Moldova. Am găsit un oraş plin de viaţă, de oameni plăcuţi, cu ţinute moderne, cu tineri frumoşi şi bine îmbrăcaţi.

Sincer, mi-a plăcut mult şi a fost o încântare să fiu acolo în cele două zile ale şederii mele pe meleaguri nemţene.

Felicitări patronilor restaurantului NOIR, nu renunţati la calitate, la înaltul rafinament pentru nimic în lume !

Încântător!

Sănătate!

Tuturor turiştilor!
Când treceţi prin Piatra nu ocoliti NOIR !!

 
 

Leave a Reply

 

 
 
  1. CosticaNo Gravatar

    01/11/2012 at 6:51 PM

    Bucatarul este roman !