RSS
 

Archive for iulie, 2012

Aducerea aminte!

22 Iul

‘Aducerea aminte” este pentru noi toti o incercare de a fi in intemeierea noastra ca fiinte.
Ea poate fi o forma de ARHIVARE a “realului” asa cum fiecare il avem in memoria personala .

Propria actualitate a “aducerii aminte” este OMUL RECENT, initiat in portretul de grup al lumii in care fiecare considera ca traieste, ca este, ca tinde sa devina.

A onora tineretea “aducerii aminte” este o forma de a descoperi permanent o alta Lume Noua in fiecare zi si clipa a devenirii trupesti si sufletesti.

Experimentul de “aducere aminte” este eminamente subiectiv si necesita aplecare spre imaginar si spre toate formele de recapitulare a fiintei noastre in sensul fagaduintei cu cele date de Dumnezeu.

Bunaoara, farmecul constructei “aducerii aminte” este perpetuarea curiozitatii, a exercitiilor spirituale, a nasterii unor umbre ale inchipuirii personale imbibate cu o contemplare a viziunii date de trairile cotidiene.

Mimetismul, revelatia unei sechestrari in constiinta si subconstientul personal, sarguinta preschimbarii prezentului cu fictiunea, straduinta unui “a vedea” cu dorinta conservarii unei clipe de prezent – toate acestea ne conduc la abordari diferite pentru o uimire sensibila pe care nu dorim a o pierde.

Certitudinea lui “aducerea aminte” este legitimitatea inchipuirilor, a inceputurilor si sfarsiturilor uitate, a negocierii permanente a zecilor de imaginarii pe care le avem fata de un fapt, eveniment cotidian, marunt sau maret, istoric.

Ce poate fi mai frumos decat a vedea “aducerea aminte” ca un “trecut de rezerva” si ca posibil drum al creatiei realitatii vii, desfasurate in Trecerea Mare catre Cel Necuprins!

Identitati sociale efemere se ridica la rangul de epifanii, la verdicte neamanate de o indoiala a gandirii, de framantari necesare pentru a nu canoniza ceea ce ne inchipuim ” a fi” din o ruptura a “LUI”.

Exilarea in rigiditatea unei viziuni ce se doreste ADEVARUL te animalizeaza, te abrutizeaza si iti confera statutul de subspecie a lui homo sapiens sapiens recens.

Oricum, nimic nu poate fi gratis cand se pune problema lui “a gandi”, in perspectiva individuala si a restaura o prezenta, o actiune, o miscare transformatoare umana .

“Aducerea aminte” este un posibil seismograf al epocii, al grupurilor careia ii aparti( etnic, religios, cultural etc.), este o mica hartie de turnesol care ne da aciditatea sau baza unei posibile visari despre o stare, despre un trecut, despre o prezenta.

Silentios, a visa, a fi creator de poezie, a plasmui pe baza a ceea ce tu sau altii au imaginat a fi REALITATEA lor, a obsesiei lor, este a restaura o prezenta a lui A FI in modalitatea specifica mintii si gandirii mele, o acreditare a unui curs pe care eu il presupun adevarat, o plasmuire a volatilei imagini in care eu m-am usurat gasind “adevaruri” de mine protejate cu amanuntele date de palpabilul meu traseu existential.

Asa recladesc o lume printro incumetare a raspunderii recladirii unui presupus real.

Poezia, basmul, fictiunea, visarea, rememorarea sunt surorile si fratii lui CLIO, care, salvator, crede ca aduce liniste unei furtuni de neoprit a necuprinsei minti a omului.

 

Harababura inutila

13 Iul

Stau si tot vad, aud si nu cutez a ma intrista ca in aceasta viata totul este trecator si nimicnicia omului este data de limitele lui!

Stirile din ultimele saptamani imi dau senzatia ca tot ceea ce Kafka a imaginat are substanta in Fiinta noastra.

Sintem la un capat de drum in care mirosul democratiei trebuie sa dispara cu oamenii lui si trebuie sa se iveasca zorii adevaratei alcatuiri democratice a statului nostru.

Avem a vedea ca oamenii politici care s-au tot perindat dupa decembrie 1989 prin romania nu au cutezat a invata ca totul emana de la popor , ca suveranitatea poporului este Regula de temelie a democratiei si minciuna si reaua credinta in dezvoltarea unei alcatuiri in stare de a multumii multimile sarace, nevoiase intelectual si neputincioase economic nu sunt si proaste si ca trebuie tratate cu respect si cu inchinaciunea celui care traieste pe spinarea umilului popor.

Suntem la o borna de aducere aminte ca asa nu se mai poate si ca o curatenie generala trebuie realizata intoate partidele si in toate constructile asa zise democratice !

Aici vina cea mare este a guvernantilor care nu au dorit sa renasca JUSTITIA si sa fie cea care sa slujeasca poporul , dreptatea si nu pe cei care conduc tara vremelnic !

A reforma justitia , a curati -o de raul bolsevic din lege si din oameni este linia numarul unu a zilei.

De ce nu dorin curte cu jurati??

Nu convine celor care sunt in fruntea bucatelor din mii si mii de motive !!

Totul mi se pare a fi o harababura inutila , intretinuta cu CAP su cu multe INTERESE de toti laolalta care ne conduc spre IAD de 23 de ani !

Pe sufletul sa fie tot Rau care acum este pe noi , pe toti cei care stam a crede ca va fi si BINE pentru prostime!!

OARE???