RSS
 

Circumcizia copiilor

27 Iun

Circumcizia copiilor este considerata vatamare corporala

Decizie istorica in Germania: Circumcizia copiilor este considerata vatamare corporala
Circumcizia baietilor pe baza credintelor religioase este un “atac” si poate fi socotit vatamare corporala grava, a decis un tribunal german.

Tribunalul regional din Koln a hotarat, marti, ca “dreptul fundamental al copilului la integritate corporala cantareste mai greu decat drepturile fundamentale ale parintilor”. Decizia va stabili un precedent legal, scrie Al Jazeera.

“Libertatea religioasa a parintilor si dreptul lor de a-si educa copilul nu ar fi compromis intr-un mod inacceptabil daca acestia ar fi obligati sa astepte pana cand copilul poate decide singur sa fie circumcis”, si-a motivat instanta decizia.

Hotararea a fost luata in cazul unui doctor din Koln care a circumcis un baiat de patru ani, la cererea parintilor. La cateva zile dupa operatie, cum baiatul sangera puternic, a fost dus la spital. Procurorii l-au acuzat pe doctor de vatamare corporala grava.

Doctorul a fost achitat de un tribunal care a decis ca acesta a actionat legal, intrucat parintii si-au dat consimtamantul. La apel, insa, tribunalul regional l-a achitat pe doctor, dar din motive diferite.

Tribunalul regional a mentinut acuzatia de vatamare corporala grava, insa a decis ca medicul este nevinovat deoarece este prea multa confuzie in situatia legala a circumciziei.

“Trupul unui copil este ireparabil si permanent schimbat de circumcizie. Aceasta schimbare contravine intereselor copilului de a decide ulterior in viata cu privire la credintele sale religioase”, a explicat tribunalul.

Decizia a provocat scandalizarea comunitatii evreiesti din Germania, care o considera o interventie fara precedent in drepturile comunitatilor religioase.

Holm Putzke, expert in drept penal la Universitatea Passau, a apreciat insa ca decizia este “foarte importanta pentru doctori, deoarece pentru prima data au siguranta legala”.

“Spre deosebire de multi politicieni, tribunalul nu s-a lasat speriat de acuzatiile de antisemitism si intoleranta religioasa”, a mai spus Putzke.

Tribunalul a specificat ca circumcizia nu este ilegala daca este facuta din motive medicale.
(sursa:http://www.ziare.com/europa/germania/decizie-istorica-in-germania-circumcizia-copiilor-este-considerata-vatamare-corporala-1175429).

Mi se pare un lucru de luat in seama.
ne place sau nu, eu zic ca este corect sa nu atingem trupul omului decat cu acordul sau!!
Asa ca este posibila circumcizia numai cand el , cel impricinat, poate sa hotarasca singur!

Poate nu este intamplator ca aceasta dcizie apare in Germania !!

 

Leave a Reply