RSS
 

Umilinte de doi ani!

06 Mai

Astazi se implinesc doi ani de zile de cand inteleptii nostri la nivel politic au realizat ca cea mai buna masura este sa ne ia din retributii/salarii/leafa/solda/veniturile proprii.

Un lucru e clar : cea mai mare prostie din toata istoria noastra moderna a fost infaptuita cu zambet pe buze si ipocrizie fata de un popor care a fost umilit si batjocorit de regimuri legionare si bolsevice timp de 49 de ani si nu cred ca cineva in istorie la noi acasa isi mai permite sa taie ceea ce nu este de drept sa faca : implinirea unor nevoi minime, primare ale unor oameni umiliti, umiliti de aproape 80 de ani !!

totul mi se pare ca ar fi CORECT daca intalneam la clasa politica o directie de AUSTERITATE maxima si efort urias de a scoate tara din m,area criza!!!
Dar, aceste lucruri au fost …vise…visuri…aburi si jecmaneala !

Ei in bani multi , pe cai si huzur si peste 75% din popor fara a rezolva probleme elementare de viata !??
Corect este ???

Ce elita politica nationala sacrifica numai marea masa a cetatenilor ei fara sa vedem efortul comun si al lor la marea strangere a curelei ??

EI trebuiau sa fi fost primii care sa treaca la salarii decente , la a nu mai ridica sumele forfetare etc., la a munci , zi si noapte , pentru ridicarea tarii si la cresterea consumului tuturor si la iesirea din criza prin munca , munca si mare seriozitate in folosirea banului public !

Dar, basne si basme …

Nimic din toate acestea nu au fost.De ce ??

Nu poti umili si sa te lauzi ca bine faci inaintea lui dumnezeu !!
Nu e drept !
Nu poti gasi o alta cale, sa te dai la o parte !
Faci concesii si manari in dauna natiunii necajite – iti dai demisia etc.

Nu stiu daca trebuie sa ma bucur la veste de acum ca ne vor da 8% din ceea ce trebuia sa primim de un an jumatate inapoi di ceea ce era la nostru !
Sunt multe neclaritati pe care cei care au informatiile nu ni le zic in gura mare?!

Cred ca poporul este suveran si ca grija pentru adevar trebuie sa fie prioritatea numarul unu intro democratie !

Cei care ne conduc sunt cei care de fapt ne slujesc pe noi care suntem stapanii acestei tari si cetatenii care cu milioane de fire formam statul , care este al nostru si atat!!!

Sper ca voi trai sa vad ca merita sa fim sacrificati noi , cei multi si ca a noastra clasa politica , oricare si oricand sa fie in direct cu poporul ei si9 sa accepte sacrificiul cel mare la ea acasa mai mult si mai deplin decat al umilitului popor !

Plang cand vad ca se ridica forte dezastruoase politic care au in denumirea lor poporul si care sunt un real pericol si atentat la spiritul si la esenta democratiei care cauta de douazeci si trei de ani sa se ridice si tot nu poate in deplinatetea ei.
A!
O mica observatie :
Banca Nationala se vaita ca e greu sa dai inapoi ce s-a luat din salariile oamenilor!!
Auzi prostie!
Unde este spiritul ei NATIONAL din titlul ce-l are??
Ea , prin guvernatorul ei , platit din banii umilitilor, nu trebuia sa aiba liniste si trebuia sa propuna elitei politice inca din 1.1.2011 sa se revina la salariile decente de 150-200 de euro, cele mai mici din Europa, asa cum s-a zis in clipa in care , fara sa ne intrebe nimeni s-au taiat cu mult entuziasm !
Ea trebuia sa incurajeze consumul si sa propuna o politica monetara si bancara in favoarea celor care sunt statul, sa sperie bancile profitoare si sa fie cu interesul multimilor care formeaza natiunea care sustine titlul de Banca Nationala .
Daca nu este asa, atunci sa aiba o alta denumire si sa caute a ne prosti in continuare cu marele sau efort pentru a mentine stabilitatea tarii etc. cu rate ale dobanzii de doua , trei ori mai mari ca la cei care sunt in UE etc!!!! si sa scoata mari profituri altii dupa spinarea cetatenilor romani!???

Rusine!
Sper ca am increderea ca sa fiu credincios celor pe care ii respect si ii iubesc si care sunt concetatenii mei , multimea care o salut si o respect pentru ca a putut sa fie plina se eroism si de intelegere la o situatie la care unii s-au lafait in huzurul functiilor date de alegatorii multi …

 

Leave a Reply

 

 
 
 1. georgeNo Gravatar

  08/05/2012 at 10:05 AM

  daca nu era banca nationala si guvernatorul ei, demult eram in faliment, iar leul era un capitol in cartile de istorie! atata vreme cat spiritul national, masa populatiei se rezuma la a se lamenta pe internet sau alte locuri, manifestandu-se activ doar in a ocolii taxele si impozitele si cautand noi mijloace de a pacalii statul, cred ca ne meritam soarta. nu de discursuri are nevoie tara, ci de actiune

   
 2. Aurel SoareNo Gravatar

  08/05/2012 at 3:32 PM

  e o parere!
  oricum am fi ca popor meritam mai mult din partea Bancii Nationale.Poate o alta viziune la aceasta institutie nu ar strica si nu e rau sa fie si un alt OM, ca sigur ar avea alte perspective de rezolvare a situatiilor de tip criza etc decat cel care a muncit timp de 23 de ani aici .e o umila parere a unui cetatean responsabil cu semnul de mirare!!