RSS
 

Anchilozare si prostie la ARHIVELE Nationale!!

16 Apr

Mai zilele trecute am poposit , eu si sotia, pentru documentare la Arhivele Nationale, Bucuresti.

Prima data am venit aici acum 38 de ani.Mediul imi este cunoscut etc.
Am intrat in sala inainte de studiu si am dat peste trei persoane daca nu acre si pline de plictiseala si rautate cum rar mi-a fost dat sa vad .Erau obosite si cu o rautate in limbajul sec si fara de rost incat imi venea sa plec si sa nu ma mai intorc niciodata .Dar aveam nevoie de informatiile din documentele vremii si numai aici ele sunt .

Sunt multe de povestit dar nu cred ca doare mai mult decat :
am facut rost de cele care imi erau necesare si am dorit copii dupa unle acte .De aici a inceput melodrama .Trebuie sa te duci la un oficiu al Postei Romane .Am fost la unul apropiat : coada ca la balamuc.In fata mea un chinez care primise doua amenzi pentru depasirea limitei din actele de sedere in romania etc.Am p-latit intrun cont al Arhivelor prin com-pletarea unui mandat postal , nu cu scris negru , ci rosu, aveti grija !! mi-a zis oficianta.
Cu 45 de minute lipsa !!a ! si sotia a mai fost si la fel a patit!!
m-am intors .Numai acrituri si lipsa de tot si de toate .
sefa de aici, banuiesc ca celelate cereau de la ea aprobare , o tinerica , cu ifose, si care abia stotea niste cuvinte greu de digerat, ca de exemplu: aveti 19 pagini de xeroxat ?sa le vad eu .
sunt fata verso? Eu: DA.Atunci ati gresit?De Ce ? pentru ca aveti dublu!!
NU pentru ca asa am calculat pagini si nu file !!??
etc. etc.

Nu putem sa va dam documente decat pana la ora 10.00 ca apoi avem alte treburi cu mutatul .Eu: nu cred , am venit din provincie pentru studiu si nu scrie nimic pe siteul institutiei!!
O sa vedem etc.
Auzi tupeu !sa fiu la mana lor cand ar trebui sa am tot respectul ca vin sa studiez si ca nu bat campii sau restaurantele etc.

Nu puteti sa stati alaturi de sotie : asa ca eu am primit numarul 1 si sotia 17 in sala de studiu .
Alta aberatie si prostie la rang de mistocareala !!
Dar nu, asa a fost !!

Cum poate cineva din conducerea acestei institutii centrale sa tolereze asa ceva !???
Eu nu cred ca pot fi invocate nu stiu ce legi financiare etc cand cineva vine la tine si doreste studiu si alte servicii il trimiti 2 ore la Posta si sa completez e etc. pentru ce toate acestea??

Ne rad si curcile stimabile domn Dobrincu sau Nagy , directorii acestei institutii centrale si strainii cu ce impresie pot pleca de aici , ca eu ca roman m-am tulburat si m-am intristat de mizeria in care se actioneaza.

Orice privat obliga sa zambeasca si sa-l serveasca pe clientiul care a venit la firma la cel mai inalt nivel si aici , la stat, suntem tratati ca specii in curs de reeducare sau asa ne trebuie daca dorim date despre trecut!!!
Trecutul nostru , pe banii nostri , publici si nu pe cheltuiala domnisoarei care abia poate terminase o facultate de istorie si pe unde ??
si nu stie ca este greu sa-ti pastrezi un loc de munca etc.

Rusine si dezonoare pentru Arhivele Nationale in anul domini 2012.

 

Leave a Reply