RSS
 

Tinerete in alb si rosu

07 Mar

Astazi am urmarit un spectacol in care tineri frumosi – fete si baieti – imbracati in culori vii au dat un spectacol pentru cele care ne ofera viata.

Erau clipe in care albul si rosul erau impreuna si ma incantau.

Albul poate fi si ceea ce spunem: puritate, gingasie, dorinta de apropiere de Inalt , dar in alta perspectiva ma duce spre LUMINA, spre orbirea firii pamantesti si aplecarea spre Absolutul necuprinderii noastre in firea pamanteasca.
Poate ne-a fost dat pentru a ne cladi scara de valori incepand cu el : cel de Necuprins in priviri pamantesti, cel dat abisului din noi pentru a putea sa ne ridicam la cele care sunt de imbratisat si la cele care sunt de simtire si care au intransele lipsa patimii curgatoare din OM.
Poate era si l-am luat ca un dat pentru ca nu-l putem cuprinde cu mintea cea pamanteasca , a unui fir de huma care cata sa fie nu numai viu , ci si cu putere de a infranfe cel Neclintit si stanca in mersul nostru catre o tinta anume.
Poate nici nu este decat o inchipuire a noastra in relatie directa cu toata diversitatea de culori pe care o percepem ca o minunatie, ca o creatie a taramului luat din Raiul Ceresc.

Rosul este iubire, lupta, sange.Este o culoare in schimb, una iritanta si de multe ori apropiata de curentul de stanga din viata politica , adica de acei oameni care doresc schimbare radicala , multe si rapide reforme , daca se poate pe masuri la limita constitutionalitatii si legii pentru cei multi si neaparati de relele vietii neiertatoare.
Poate fi Viata , simbolul ei , este zvacnirea unui creat la dragostea Creatorului, este poate Efortul celui care doreste sa fii acum , aici si in aceste conditii.
Poate este descatusarea Creatorului si dorinta Lui de a primi , mereu si mereu fara de echivalenta in faptele noastre, in miscarea noastra care numai haotica nu poate fi !
Poate este putere, framantare de Eu launtric si mistuire permanenta spre a fi Tu si nu altul , sprea a da semenilor si nu tie Lumina Lui.De asta ne-a creat, nu?
Poate este intruparea unei decizii Supreme de a fi OMUL pe aceasta intindere care nu-si avea rostul fara de el si poate rosul sa fie intaiul creat, ADAMA care prin devenirea lui trebuia sa fie Altfel de vietuitoare si plin de farmec dumnezeiesc.

Frumusetea vine din clipa in care s-a decis ca lui ADAMA sa – se faca un semen , care sa poata avea o inchinare spre multiplicarea firii pamantesti si spre haosul devenirii celor care vor fi in numele pamantului de origine trecatori.

Eva=viata si poate si aplecare spre trecator si infinit in izgonirea din Rai.

Apropiind albul cu rosul am dat de Lumina si cu ea ne incaltam in acasta trecere la pornire si cu ea ne incheiem trecerea cu duhul care iese si se impreuneaza cu Absolutul din El.
Lumina astfel vazuta este si nu poate fi decat TINERETE!

De aceea, salut tineretea lor si Lumina Lumii!

 

Leave a Reply