RSS
 

Cultura lui ” i “

02 Ian

Rabinul-sef al Marii Britanii, Lord Sacks, l-a acuzat pe Steve Jobs, co-fondatorul Apple, ca a creat o cultura bazata pe consum.

Lord Sacks a mentionat ca litera “i” din numele produselor de la Apple este modalitatea perfecta de a promova egoismul, scrie Daily Mail.

“Societatea consumista a fost creata de Steve Jobs, cel care a coborat de pe munte cu doua tablete, iPad si iPad 2, iar acum avem o cultura a lui iPod, iPhone, iPad, i, i, i.

Cand o lume intreaga se invarte in jurul lui ‘i’ (‘eu’ – n.r.), este logic ca oamenii nu o duc prea bine“, a spus Lord Sacks, facand o paralela intre tabletele Apple si Tablele Legii cu care Moise a coborat de pe Muntele Sinai.

Rabinul-sef a mai adaugat faptul ca publicitatea are un singur scop, acela de a face consumatorii sa-si doreasca lucruri pe care nu si le pot permite, in loc sa fie recunoscatori pentru ceea ce au. El a mai avertizat ca o societate dominata de egoism nu poate dura prea mult.
( sursa: https://theologhia.wordpress.com/2011/11/22/un-rabin-despre-cultura-lui-i-a-lui-steve-jobs/).

Parca ceva adevar este si nu putem a zice decat ca o reflectie corecta ar trebui sa aiba si aceasta idee despre omul zilelor noastre, nu ?

 

Leave a Reply