RSS
 

Archive for ianuarie 24th, 2012

Unirea:un vis !

24 Ian

Suntem intro zi a istoriei draga mie care este un final si un inceput pentru consolidarea laolalta a provinciilor Neamului romanesc.

Doresc in schimb a vorbi despre unirea de semeni si despre cat de greu este sa comunici sentimente , ganduri, credinte desarte sau perene celor cu care intri in contact mai tot timpul si mai ales catde greu este sa asculti pe ceilalti si sa fii cu ei UNA.
De ce ?

Cred ca din simplul motiv ca suntem disperati de izolati, ca suntem ingrozitori de singuri inlauntru nostru si nu avem cu noi pe cel care ne-a dat viata si care ne si are in grija Lui.

Izolarea vine din launtrul fiintei noastre egoiste, din durerea de a fi noi, fiecare, un Zeu lui si daca se poate altora, de a cuceri exteriorul lumii plina de nefaste si efemere pierderi de vreme.

Ne e frica de un dialog cu ego-ul nostru, cu noi ca fiinte trecatoare, cu cel care sta la panda si vrea sa ne spuna ca vremea trece si face din noi perdantii cei mari ai Timpului care ne-a fost dat spre implinirea sufleteasca a noastra si nu spre a cauta sa ne impovaram se griji materiale: casa, masa, masina, mobila, mancare, bautura etc.

Suntem toti muritorii UNA si UNUL , suntem fiecare din cei sapte miliarde din cel care a fost prototipul si intamplator unii l-au numit ADAMA , adica ” pamant “( din ebraica ).

DE CE nu am putea sa ne unim si sa fim UNUL, avem aceleasi interese de a fi , aceleasi sensuri ale vietii, suntem supusi la aceleasi legi implacabile ale vietii si mortii si totusi suntem inmiit de inraiti unii cu altii , dorind CE???

Pe cand unirea tuturor pentru binele fiecaruia !