RSS
 

Archive for ianuarie 20th, 2012

Copiii cu 3 parinti

20 Ian

Copiii cu gene de la 3 parinti se vor naste nu mai departe de 2014, anunta presa britanica, tara in care Guvernul a anuntat o consultare publica legat de schimbarea legii, astfel incat tehnica ce presupune un astfel de rezultat sa intre in legalitate.

Scopul implementarii tehnicii este acela de a se eradica bolile la care este predispus, din punct de vedere genetic, copilul, relateaza Daily Mail.

Procedura implica recoltarea de ADN sanatos din ovulul mamei, ori inainte ori dupa fertilizare, si transferarea acestuia in ovulul donat de o alta femeie. Acesta este apoi implantat mamei. Copilul va avea astfel material genetic de la mama, tata si donator, de la cel din urma nemostenind insa caracteristicile.

Tehnica a lansat insa discutii in contradictoriu, criticii acesteia spunand ca astfel vor creati “copii hibrid”. In plus, nici nu se cunoaste riscul la care sunt supuse generatiile viitoare.

Printre bolile care ar putea fi astfel evitate se numara orbirea, surzenia, problemele de inima, de rinichi si dementa timpurie. Multi dintre cei afectati mor inainte de ajunge la maturitate. Prin urmare, daca aceste predispoztii ar fi anulate, multe vieti ar fi salvate.

Cel care se afla in spatele atestei tehnici este profesorul Doug Turnbull, de la Universitatea Newcastle, care este de parere ca primii bebelusi cu gene de la 3 parinti se vor naste in 2 sau 3 ani.

Transferul de ADN a fost pana acum testat pe mai multe specii de animale, printre care si primatele, insa niciodata pe oameni.

http://www.ziare.com/magazin/adn/copiii-cu-gene-de-la-3-parinti-se-nasc-in-doi-ani-1146090

O fi bine?
O fi rau?
Eu zic ca nu avem voie sa intervenim acolo unde altii au responsabilitati!!
Noi suntem din vointa altora si aici e cheia ?
Cine sunt ei ?
MISTERUL exista !!