RSS
 

Morala si educatia

01 Dec

Cred ca de ziua noastra trebuie sa ne indreptam gandurile spre calea cea dreapta a recladirii neamului in vremuri de grea cumpana !
Nu cred ca o alta cale exista decat sa croim o educatie in marea reforma care se tot anunta si in pasi mici se tot face ; sa legam strans etca vietii omului simplu ca si cel complex de un set de valori care sa fie acceptate de toti si respectate de toti .

Educatie fara morala bine intemeiata si fara de principii etice solide nu face doi bani si nu foloseste nimanui.

In acest sens cred ca un mare deserviciu au realizat slujitorii Bisericii pentru ca si-au batut joc de marea sansa pe care Statul nou democratic le-a dat-o de a fi in scoala de dupa Decembrie 1989 si nu au facut nimic in temeiul Marii credinte , in dragostea de semeni si in IUBIREA aproapelui .

Au fost si sunt si ei profesori , au intrat in mare anonimat cu noi , toti ceilalti , si au compromis Ideea de dragoste , de iubire , de solidaritate , de cinste , de fraternitate cu cel de langa tine .

Nici mai marii Bisericii nu au stiut de aceasta mare oportunitate ce li s-a dat si nu au pus ca prim mesaj revolutia pe care ei trebuiau sa o faca in scoli prin exemplul personal .
S-a compromis si Ea intrun mediu care era deja .

Ceea ce a iesit vedem cu totii si ne intristeaza !!!

Pe mine foarte mult si parca nu mai vad sansa de recladire a dragostei fata de copiii Tarii si de respect al tuturor in fata Bisericii Jertfa, a Bisericii model , a Bisericii iertatoare dar Drepte …

Sanse ar fi daca acum s-ar croi un curriculum al realitatii vremii , ancorat in piata muncii mondiale si nationale , cu aplecare fata de traditii si respect fata de Neam in care omul real sa aiba intaietatea celui ideal , in care dezvoltarea de abilitati , de anumite deprinderi reale si folositoare sa fie chezasul unei culturi a muncii si a respectului fata de lucrul bine facut , in care respectul de sine sa fie cultivat si incurajat in acord cu respectul fata de semenii nostri vazuti si nevazuti .

Cu totii sa fim antrenati in munca si in rigoarea ei fara de care orice semintie a lumii ar pieri sau s-ar distruge lent .

Acest mesaj este unul al daruirii si al deschiderii fata de un amplu dialog al cailor necesare de a fi in lumea mondializata si complexa in care tinerii isi desfasoara viata si traiul de zi cu zi si in care ei , prietenii nostri , sa vina la scoala ca o casa prietenoasa a lor , sa faca studii de caz din orice e posibil sa invete , sa simuleze situatii deferite prin care sa-si ascuta minte si sa vada drumurile morale si drepte de urmat .

Asta doresc acestei tari in ceas de mare sarbatoare

La multi ani , Romania !

 

Leave a Reply