RSS
 

Baloane de săpun!

09 Dec

Realitatea e data , e de la altii , unii ii spun Creator si toate ale noastre sunt in cautatrea unei realitati a fiecaruia.
Nu este o realitate , unica si cu toate ale ei date noua , pentru toti !

Fiecare dintre noi suntem o lume mereu nouă, cu alte forme, interacțiuni, calități și evenimente, în funcție de acele legi naturale pe care omul le descoperă și le folosește pentru a extrage efecte din agregatul Universului.

De aici putem lesne vedea ca nu există o singură variantă de realitate, există atâtea lumi diferite cauzal câte tipuri de legi fundamentale și derivate extrage mintea curioasă din experiența și din resursele imaginative proprii.

Realitatea este la fiecare in capul lui si merge spore a celor multi ancorata in valorile sociale ale multimii careia ii apartii, din care faci parte ca mental , ca ierarhie si clasificare a lucrurilor, a obiectelor si a semenilor .

De aceea suntem, siguri a spune ca nu există un singur tip de individ, se poate spune că sunt miliarde, fiecare curios în felul său propriu, fiecare acceptând și respingând alte lucruri, fiecare dorind altă variantă de sine sau una imprevizibilă a semenului său, pentru a se simți în siguranță sau în pericol, pentru a se satisface și împlini.

Prin curiozitate omul intră într-un anume uman și tot prin curiozitate îl părăsește în favoarea altuia, iar procesul umanizării și reumanizării este infinit, la fel ca și frontierele curiozității.
Toate sunt baloane de sapun si toate au ca scop o reflectare in parametrii proprii a ceea ce percepem , a ceea ce ne imaginam despre ceea ce vedem , auzim , pipaim , mirosim etc.

Suntem sclavii simturilor si a acestui mod de a gandi in parametri culturali restransi la mediul cultural si de civilizatie din care facem parte.

Curiozitatea nu are morala si de aceea pe unii ii face sa nascoceasca multe lucruri si pe altii sa isi toane semenii , pe unii ii conduce spre noi cunostinte , iar pe altii spre framantarea urii.

Curiozitatea este o planta mica si delicata care are nevoie , in afara de stimulare, mai ales de LIBERTATE !
(A.Einstein ).

P.S. Este al 666 articol/postare a mea pe blog.
Sa fie intrun ceas bun !

 

Leave a Reply