RSS
 

Stalin- moartea fiicei lui !

29 Noi

A murit fiica lui Stalin , Svetlana Allilueva ( Lana Peters ).

Nu a avut parte de noroc. O mama nevrotica, chinuita, care s-a sinucis cand Svetlana avea doar sase ani, in noiembrie 1932. Un tata despre care avea sa scrie peste ani ca a fost un monstru (care insa a iubit-o in felul sau posesiv, brutal si tiranic), un frate alcoolic si depravat. O familie devastata de efectele catastrofice ale Marii Terori. Casatorii condamnate de parintele sau. In familia lui Djugasvili nu era loc pentru evrei. A crescut intr-un univers dominat de tacere si spaima. Voia sa studieze literatura, Stalin a obligat-o sa urmeze cursuri la Facultatea de Istorie. Multi dintre cei mai buni prieteni au fost deportati, unii au disparut in Gulag. Doi unchi ucisi: Stanislav Redens si Aliosa Svanidze. In copilarie, era atasata de Nikolai Buharin, era ca o sora cu fiica acestuia, numita tot Svetlana. Buharin a fost executat in martie 1938, Stalin a tinut pana la moarte in sertarul biroului sau scrisorile celui numit de Lenin “copilul preferat al Partidului”. Din casatoria efemera (a treia) cu Iuri Jdanov, fiul despotului ideologic, s-a nascut o fiica. Iubea poezia rusa, a fost o imensa ironie sa devina nora (chiar postuma) a celui care a atacat-o infam, in1946,pe Anna Ahmatova. Ekaterina Jdanova traieste, se pare, in peninsula Kamceatka. Doctorul Iosif Morozov, fiul din a doua casatorie, a murit acum cativa ani.

Dupa moartea tiranului, a devenit persona non grata, doar Anastas Mikoian si Nikita Hrusciov isi mai aminteau ca exista. Avea amici in intelighentia rusa, intre cei numiti de istoricul Vladislav Zubok “Copiii lui Jivago”. Printre acestia, disidentul Andrei Siniavski. A fugit in Vest in 1967, a publicat “Douazeci de scrisori catre un prieten”, s-a casatorit cu asistentul celebrului arhitect Frank Lloyd Wright, au avut o fiica, a divortat. S-a intors in URSS, a denuntat Vestul dupe ce stigmatizase coruptia si crimele comuniste. A revenit in Statele Unite, se spune ca nu rezista sa stea locului mai mult decat doi ani. A trecut prin crize religioase, a ajuns in final in statul Wisconsin, traind in solitudine ultimii ani. “Voi ramane pe veci prizoniera politica a numelui tatalui meu” (я всегда буду политическим заключенным имени моего отца), declara Svetlana. A murit uitata de lume si de istorie, s-a stins asemeni frunzelor vestede de toamna de la Cimitirul Novodevicie unde este inmormantata mama sa.

( sursa: http://www.contributors.ro/global-europa/nenorocirea-de-a-fi-fiica-lui-stalin-a-incetat-din-viata-svetlana-allilueva-lana-peters/).

Ce este in viata aceasta /
Porti o cruce si de cele mai multe ori nici nu sti de ce si mai ales cum trebuie ea dusa !
S-a nascut un prunc si fiind intro familie de criminali a trebuit sa fie adusa la constienta faptei si sa poarte greutatea acestora , de care nu poate fi responsabila ?!!

Si totusi …

Vrei nu vrei ea si nu alta este fiica celui mai mare criminal al istoriei secolului al XX-lea si ce poate face ?
De fapt , ce putea face /

NIMIC !!!

Suntem la voia sortii si a destinului si multe nu avem a schimba pentru ca nu putem sau nu avem incotro !
Crestineste ar trebui sa-i spunem , fara a judeca , Dumnezeu sa o odihneasca in pacea LUI !

La marea intalnire _ o fi oare ? , cu cei indreptatiti si cu micul tatal ei , ce o fi ?
ce o zice ? i
incotro va merge ?
de ce trebuie sa fie intro parte sau alta ??

grea misie !!

Nu as dori nimanui o asemenea revedere cu ….intristarea !!!

 

Leave a Reply