RSS
 

Orexina

05 Oct

Cercetatorii au descoperit un hormon care poate face grasimea din corp sa fie arsa mai repede, astfel incat obezitatea poate fi combatuta extrem de usor. Numele acestuia este orexina, iar acesta nu este prezent in cazul persoanelor ce au probleme cu greutatea.

El face ca grasimea sa se transforme in energie, un proces care in cazul obezitatii nu mai are loc. Studiile pe soareci facute de cei de la Institutul de Cercetari Medicale din Florida au ajutat la descoperirea acestei substante produse de creier. Majoritatea pastilelor actuale folosite pentru slabit vor sa reduca apetitul, dar cele noi, bazate pe orexina, vor schimba felul in care grasimea este procesata de organism, relateaza Daily Mail .

“Studiul nostru poate demonstra de ce unele persoane au probleme cu greutatea, desi nu mananca in exces”, spune dr. Devanjan Sikder, coordonatorul proiectului. “Fara acest hormon, soarecii, ca si oamenii, sunt practic programati sa devina obezi”.

Din aceasta cauza a crescut semnificativ numarul persoanelor care fac diabet, boli de inima, infarct, atac cerebral si chiar anumite tipuri de cancer, toate acestea ducand la o calitate redusa a vietii si, in final, la pierderea ei.
( Sursa :http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/produse-slabit/a-fost-descoperit-hormonul-care-topeste-grasimea-1125133 ).

Un fapt ce ar trebui sa ne bucure si sa conduca la sintetizarea rapida a acestui horman pentru a ajuta miliarde de oameni .

Si totusi…

Joaca cu diamantele omului numite hormoni nu e decat periculoasa daca cercetatorii nu fac toate posibilele consecinte ale administrarii unui astfel de antidot al obezitatii.
Felicitari celor care au o astfel de preocupare utila pentru omenire !

 

Leave a Reply