RSS
 

Deficientele noastre

16 Oct

Daca o ducem din ce in ce mai prost in ultimii cincizeci de ani este meritul nostru in ghilimele si atunci cred ca ar trebui sa ne intrebam unde e cauza ?

Ma gandeam ca ultima si prima cauza sta in EDUCATIE .

Sa ma explic :

1.din familie – din ce in ce mai mult ea si-a pierdut esenta cresterii ijn morala obstii sanatoase a pruncilor ; o bruma de probleme animalice abia rezolvate si o suma de neputinte morale de chivernisit pentru a-l croi pe prunc in respectul semenilor si all muncii .
Se pierd ani buni in care i se schimba rostul individului aproape definitiv si aici este meritul culturii noastre de familie in care nici comunitatea si nici biserica nu prea fac mai nimic in crsterea valorii celor vii prin grija altoiului pentru a se inalta cum se cade spre soarele pacii si linistii sufletesti .

2.din comunitate – esti tratat ca un produs al nimanui si primesti importanta zero de a fi parte al unui organism viu care este locul in care te-ai nascut si te ridici la viata sociala .Aici nimeni nu se ingrijeste de suflet , ci in cel mai fericit caz de ceva nevoi ale trupului acoperite cu produse finale ale incercarii vietuirii animalice si nu a crea drum spre a fi tu in stare de rezolvarea nevoilor proprii.

3. din sistemul scolar – se tot incearca ceva , dar la final avem reforme de reforme si inceputuri de schimbare la inceputuri de schimabare si rezoltatul este in traseu nesigur de formare , un orizont limitat de asteptari in care familia nu mai are incredere si in care slujitorii scolii sunt de zeci de ani umiliti , marginalizati si stresati de la a fi Luminatorii unei natii .
Ce poti produce cu semeni implicati in educatie care nu au elementare conditii de viata personala satisfacute ?
Cum sa-i provoci spre ingrijirea sufletelor altora cand ale lor sunt facute varza ?
Intrebari grele la care natiunea si nu elementul politic ar trebui sa dea raspunsuri realiste pentru viitorul ei !
Fara de educatie sistemica pusa pe un fagas al normalitatii tratarii si implicarii lucrurile vor fi mereu alunecoase si duse spre ridicol !

LLL- educatia pe tot parcursul vietii – aici e simplu , nu o avem si nici nu stim inca bine cum se mananca si cum se rezolva aceasta .
Alt curs de formarea a puiului de om trebuie constientizat si adus in dezbaterea publica , dar acest fapt poate in viitor va avea valoare !

In concluzie , totul este perfect de prost cand nimic nu-i unde trebuie si cum trebuie !!

Daca nu vrem a vedea ca fara de educatie asezam constructii gigantice pe nisip si le vom pierde si totul va fi in zadar , atunci vai de cei care au legaturi la ochi si astupate urechile !!

Poate …++++

 

Leave a Reply