RSS
 

Archive for octombrie, 2011

MIHAI I – 30 !- 13 !

26 Oct

Ieri , la implinirea varstei de 90 de ani Mihai I a fost in Parlamentul REPUBLICII .
A stat 30 de minute , de la 10.08 la 10.38 , timp in care a tinut si un discurs catre Natiune si alesii ei de 13 minute , de la 10.18 la 10.31.( toate pe ora de vara a tarii ).

Iata discursul , cred ca ultimul in acest cadru !:

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,

Sunt mai bine de saizeci de ani de cand m-am adresat ultima oara natiunii romane de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie si cu speranta invitatia reprezentantilor legitimi ai poporului.

Prima noastra datorie astazi este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru independenta si libertatile noastre, in toate razboaiele pe care a trebuit sa le ducem si in evenimentele din Decembrie 1989, care au daramat dictatura comunista. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru.

Ultimii douazeci de ani au adus democratie, libertati si un inceput de prosperitate. Oamenii calatoresc, isi implinesc visele si incearca sa-si consolideze familia si viata, spre binele generatiilor viitoare. Romania a evoluat mult in ultimele doua decenii.

Mersul Romaniei europene de astazi are ca fundament existenta Parlamentului. Drumul nostru ireversibil catre Uniunea Europeana si NATO nu ar fi fost posibil fara actiunea, intru libertate si democratie, a Legislativului romanesc de dupa anul 1989.

Dar politica este o sabie cu doua taisuri. Ea garanteaza democratia si libertatile, daca este practicata in respectul legii si al institutiilor. Politica poate insa aduce prejudicii cetateanului, daca este aplicata in dispretul eticii, personalizand puterea si nesocotind rostul primordial al institutiilor Statului.

Multe domenii din viata romaneasca, gospodarite competent si liber, au reusit sa mearga mai departe, in ciuda crizei economice: micii intreprinzatori si companiile mijlocii, tinerii si profesorii din universitati, licee si scoli, cei din agricultura.

Incearca sa-si faca datoria oamenii de arta, militarii, diplomatii si functionarii publici, desi sunt puternic incercati de lipsa banilor si descurajati institutional. Isi fac datoria fata de tara institutii precum Academia Romana si Banca Nationala, desi vremurile de astazi nu au respectul cuvenit fata de ierarhia valorilor din societatea romanesca.

Sunt mahnit ca, dupa doua decenii de revenire la democrarie, oamenii batrani si cei bolnavi sunt nevoiti sa treaca prin situatii injositoare.

Romania are nevoie de infrastructura. Autostrazile, porturile si aeroporturile moderne sunt parte din forta noastra, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Scoala este si va fi o piatra de temelie a societatii.

Regina si cu mine, alaturi de Familia noastra, vom continua sa facem ceea ce am facut intotdeauna: vom sustine interesele fundamentale ale Romaniei, continuitatea si traditiile tarii noastre.

Nu m-as putea adresa natiunii fara a vorbi despre Familia Regala si despre importanta ei in viata tarii. Coroana regala nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unica a independentei, suveranitatii si unitatii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, in continuitatea lui istorica, si a Natiunii, in devenirea ei. Coroana a consolidat Romania prin loialitate, curaj, respect, seriozitate si modestie.

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,

Institutiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci si de etica, simt al datoriei. Iubirea de tara si competenta sunt criteriile principale ale vietii publice. Aveti incredere in democratie, in rostul institutiilor si in regulile lor!

Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos.

In anul 1989, in ajutorul Romaniei s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adaugat sacrificiului tinerilor de a inlatura o tiranie cu efect distrugator asupra fiintei natiunii. A sosit momentul, dupa douazeci de ani, sa avem un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile romanesti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.

Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul. Uniti intre noi si cu vecinii si fratii nostri, sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati.

Am servit natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente, unele fericite si multe nefericite. Dupa 84 de ani de cand am devenit Rege, pot spune fara ezitare natiunii romane:

Cele mai importante lucruri de dobandit, dupa libertate si democratie, sunt identitatea si demnitatea. Elita romaneasca are aici o mare raspundere.

Democratia trebuie sa imbogateasca arta carmuirii, nu sa o saraceasca. Romania, ca si toate tarile din Europa, are nevoie de carmuitori respectati si priceputi.

Nu trebuie niciodata uitati romanii si pamanturile romanesti care ne-au fost luate, ca urmare a impartirilor Europei in sfere de influenta. Este dreptul lor sa decida daca vor sa traiasca in tara noastra sau daca vor sa ramana separati.

Europa de astazi este un continent in care popoarele si pamanturile nu se schimba ca rezultat al deciziilor politicienilor. Juramantul meu a fost facut si continua sa fie valabil pentru toti romanii. Ei sunt toti parte a natiunii noastre si asa vor ramane totdeauna.

Sta doar in puterea noastra sa facem tara statornica, prospera si admirata in lume.

Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Mihai R.

Multi au spus multe despre textul acestui discurs !
Cred ca se putea si altfel !
In primul rand sa fie si o multumire LUI pentru darul varstei pe care l-a facut regelui !

Sunt multe de spus pro si contra ?!

Un lucru e cert ca ne-am comportat putin civilizat si am avut mari retineri la o clipa a reconcilierii !

Culmea cei care l-au improscat cu noroi acum l-au primit cu osanale !

Dar nu trebuie sa fim uimiti pentru ca si Mesia a fost cam la fel tratat !

Timpul ne va ierta sau NU si acest fapt va da valoare acestui eveniment de acum .
Este cu prisosinta un crez al meu ca altfel ar fi aratat Romania daca aveam un rege si altfel ne-am fi activat Neamul cu un echilibru dinastic .
dar acestea sunt vorbe …si ei , cei de acum , ne-au coplesit si ne-au indreptat spre binele vremii de astazi .

LA MULTI ANI , Maiestate !

 

Deficientele noastre

16 Oct

Daca o ducem din ce in ce mai prost in ultimii cincizeci de ani este meritul nostru in ghilimele si atunci cred ca ar trebui sa ne intrebam unde e cauza ?

Ma gandeam ca ultima si prima cauza sta in EDUCATIE .

Sa ma explic :

1.din familie – din ce in ce mai mult ea si-a pierdut esenta cresterii ijn morala obstii sanatoase a pruncilor ; o bruma de probleme animalice abia rezolvate si o suma de neputinte morale de chivernisit pentru a-l croi pe prunc in respectul semenilor si all muncii .
Se pierd ani buni in care i se schimba rostul individului aproape definitiv si aici este meritul culturii noastre de familie in care nici comunitatea si nici biserica nu prea fac mai nimic in crsterea valorii celor vii prin grija altoiului pentru a se inalta cum se cade spre soarele pacii si linistii sufletesti .

2.din comunitate – esti tratat ca un produs al nimanui si primesti importanta zero de a fi parte al unui organism viu care este locul in care te-ai nascut si te ridici la viata sociala .Aici nimeni nu se ingrijeste de suflet , ci in cel mai fericit caz de ceva nevoi ale trupului acoperite cu produse finale ale incercarii vietuirii animalice si nu a crea drum spre a fi tu in stare de rezolvarea nevoilor proprii.

3. din sistemul scolar – se tot incearca ceva , dar la final avem reforme de reforme si inceputuri de schimbare la inceputuri de schimabare si rezoltatul este in traseu nesigur de formare , un orizont limitat de asteptari in care familia nu mai are incredere si in care slujitorii scolii sunt de zeci de ani umiliti , marginalizati si stresati de la a fi Luminatorii unei natii .
Ce poti produce cu semeni implicati in educatie care nu au elementare conditii de viata personala satisfacute ?
Cum sa-i provoci spre ingrijirea sufletelor altora cand ale lor sunt facute varza ?
Intrebari grele la care natiunea si nu elementul politic ar trebui sa dea raspunsuri realiste pentru viitorul ei !
Fara de educatie sistemica pusa pe un fagas al normalitatii tratarii si implicarii lucrurile vor fi mereu alunecoase si duse spre ridicol !

LLL- educatia pe tot parcursul vietii – aici e simplu , nu o avem si nici nu stim inca bine cum se mananca si cum se rezolva aceasta .
Alt curs de formarea a puiului de om trebuie constientizat si adus in dezbaterea publica , dar acest fapt poate in viitor va avea valoare !

In concluzie , totul este perfect de prost cand nimic nu-i unde trebuie si cum trebuie !!

Daca nu vrem a vedea ca fara de educatie asezam constructii gigantice pe nisip si le vom pierde si totul va fi in zadar , atunci vai de cei care au legaturi la ochi si astupate urechile !!

Poate …++++

 

+ Un MODEL de OM

12 Oct

Astazi ne-a parasit un OM , un MODEL al devenirii umane , un ins care se poate identifica cu marele crez al democratiei , un personaj al istoriei care a patimit 17 ani in inchisorile comuniste , care a avut puterea politica in mana in Romania postdecembrista si care a cauta pacea sociala si consolidarea partidului in care a crezut din 1936 si pana acum .

Nu avem spre ce sa privim ca reper moral prea mult in aceasta tara impanzita de retele nemorale in care acest patriarh al democratiei abia isi gasea un loc .

Suntem in descrestere de modele , suntem in suferinta celor care nu-si gasesc stalpii valorilor normale pe care sa le aparam , in care sa credem si in care sa traim .

EL era un astfel de STALP al onoarei , al demnitatii si al respectului fiintei umane .

Nu si-a tradat csamarazii , nu a turnat pe nimeni , nu a dat fraul liber rauluii din noi pentru a-i fi lui bine .

Am toata stima si respectul fata de un mare Om de o conduita care este greu de urmat si care imi poate fi model si exemplu de a trai in modestie si decenta morala cum nu prea se vede prin jur .

A crezut in PNT-CD si a facut atat cat a putut sa nu fie distrus , dar varsta si puterile lui trupesti nu l-a ajutat pentru a intarii acest partid care acum are trei capete si care nu merita o asemenea soarta !

Viata lui Ion Diaconescu, marcata de destinul PNT

Ion Diaconescu a avut o viata marcata de destinul PNT, partid pe care l-a urmat indiferent daca formatiunea s-a aflat la putere, in opozitie, in ilegalitate sau in anonimatul de dupa anul 2000, scrie Mediafax.

Ion Diaconescu s-a nascut la 25 august 1917, in comuna Botesti, judetul Arges. A fost inginer si om politic national-taranist, presedinte al PNT-CD, presedinte al CDR si presedinte al Camerei Deputatilor.

Nepot pe linie materna al lui Ion Mihalache, Diaconescu a intrat in Partidul National Taranesc inca din 1936, in organizatia de tineret a partidului, unde a fost membru al Biroului Central (1944-1947).

Dupa absolvirea Facultatii de Electromecanica a Institutului Politehnic din Bucuresti (1942), Diaconescu a lucrat ca referent tehnic in cadrul Ministerului Economiei Nationale pana in 1947, cand a fost epurat. Arestat la 1 decembrie 1947, prins in valul de arestari ale liderilor PNT, Diaconescu a fost detinut politic timp de 17 ani (1947 – 1964).

Dupa eliberarea din inchisoare, a lucrat ca inginer la intreprinderea Ascensorul Bucuresti, pana in 1980, continuand sa tina legatura cu fosti fruntasi taranisti, intre care se afla si Corneliu Coposu.

In zilele Revolutiei din decembrie 1989 participa la relansarea partidului, semnand Apelul pentru intrarea PNT in legalitate (22 decembrie 1989), alaturi de alti fosti membri.

Il secondeaza pe Corneliu Coposu la conducerea partidului (ca prim-vicepresedinte, ianuarie 1990 – noiembrie 1995), iar dupa moartea acestuia preia presedintia (12 noiembrie 1995 – 27 noiembrie 2000).

Diaconescu a fost presedinte al CDR (1996 – 2000), dupa alegerea lui Emil Constantinescu in functia de presedinte al tarii.

De asemenea, Diaconescu a fost presedinte al Camerei Deputatilor (27 noiembrie 1996 – 15 decembrie 2000), intr-o perioada dificila, in care PNTCD a fost figura centrala intr-o coalitie de guvernare larga si eterogena.

Partidul s-a erodat electoral foarte puternic in perioada de guvernare, caracterizata prin dispute acute si lungi in coalitia aflata la putere. Perioada a coincis si cu o criza economica, astfel incat, la finele perioadei de guvernare, formatiunea nu a mai atins pragul electoral. Ca partid neparlamentar, PNTCD a intrat intr-un con de umbra, presarat cu rabufniri publice periodice ale scandalurilor dintre diverse factiuni.

Diaconescu a demisionat din functia de presedinte al PNTCD la 27 noiembrie 2000, ulterior fiind ales presedinte de onoare, in 21 ianuarie 2001.

In lunga sa cariera parlamentara – membru CPUN (februarie-mai 1990), deputat de Bucuresti (1990 si 2000) – Diaconescu a sustinut programul partidului de anulare a consecintelor regimului comunist.

Diaconescu a militat pentru restituirea in integrum a proprietatilor, revenirea la monarhie, lustrarea fostelor cadre ale PCR, reforma morala prin Biserica, privatizare.

In perioada detentiei politice, la fel ca si dupa eliberare, i-a fost apreciata, potrivit analistilor, moralitatea precum si atitudinea de necooperare cu autoritatile comuniste. Dupa 1989, Diaconescu a fost vazut ca un politician cu o atitudine democrata si anticomunista.

De asemenea, potrivit analistilor vietii politice postcomuniste, statura morala a lui Diaconescu a intrecut-o pe cea de om politic, pentru ca acesta nu a reusit sa mentina partidul in viata politica intr-un context politic dificil.

In unul dintre ultimele interviuri acordate presei, Ion Diaconescu spunea ca este crescut in spiritul vechii democratii, iar adversarii politici nu ii sunt dusmani de moarte, ci oameni cu care poate vorbi, lucra. De altfel, el mentiona ca a ramas in relatii bune cu Ion Iliescu, in sensul ca se felicita de sarbatori.

De asemenea, el spunea ca Traian Basescu ar putea ajuta PNTCD sa reintre in normalitate.

“Imi vin mereu in minte cuvintele lui Maniu (fondatorul PNT), care, intalnindu-se pe un coridor din inchisoare cu Coposu (n.r. – care fusese secretarul lui, pe vremea cand conducea PNT), i-a spus: “Cornele, sa nu lasati partidul sa moara”. Lupta si suferintele noastre reprezinta un capital moral urias, pagini din istoria acestei tari. Ganditi-va ca atatea personalitati marcante – Maniu, Mihalache (n.r. – unchiul sau) si multi altii – au murit in puscarie, in chinuri, pentru PNT. Cand compar puscaria in care ne-au chinuit pe noi cu cele actuale, astea de azi sunt un fel de pension. Puscariile comuniste au fost chinurile de pe lume. Atata suferinta… Sigur ca PNT are un capital si-i pacat ca se pierde”, afirma Diaconescu.

Ion Diaconescu si-a publicat memoriile in volumele “Temnita -destinul generatiei noastre” (1998), “Dupa temnita” (2003) si “Dupa Revolutie” (2003).
( sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10388682-murit-fostul-lider-pntcd-ion-diaconescu.htm ).

” Personalitate marcantă a vieţii politice româneşti şi lider al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Ion Diaconescu va rămane în istorie ca om politic cu un rol important în procesul de democratizare a României. A luptat pentru crezul său şi a acţionat în spiritul valorilor democratice în momente dificile ale istoriei noastre recente.

Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi va rămâne un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti. ”
( Sursa :http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13216&_PRID=lazi ).

A reprezentat NORMALITATEA, a fast Om , a cutezat sa traiasca cinstit fara a face pact cu bolsevismul pe care nu l-a inghitit toata viata , dar a stiut sa intre politicos in dialog cu toti reprezentantii ciumei rosii din tara .
Si aici poate fi un reper.

Dumnezeu să-l odihnească in pace !

 
 

Shoah -LXX

11 Oct

MESAJUL
preşedintelui României adresat cu ocazia comemorării a
„70 de ani de la începerea deportării evreilor
din România în Transnistria”
- Bucureşti, 11 octombrie 2011 -
Ziua Holocaustului în România a fost instituită pentru rememorarea suferinţelor evreilor care, alături de alte minorităţi etnice, în special romi, au fost supuşi unor persecuţii sistematice în perioada 1933-1945. Ziua de astăzi este, de aceea, una a amintirii, a asumării unei pagini de istorie tristă, petrecută în România cu doar 70 de ani în urmă – începerea deportării evreilor din România în Transnistria.

Închisorile politice, lagărele de muncă forţată şi de exterminare, distrugerea fiinţei umane prin tortură şi supraveghere continuă, deportările, toate acestea dau imaginea cutremurătoare a suferinţei teribile îndurate de poporul evreu şi de alte comunităţi etnice, precum cea romă, în timpul Holocaustului.

Având în vedere bogăţia şi originalitatea moştenirii culturale a comunităţii evreilor din România, precum şi contribuţia sa la constituirea culturii şi civilizaţiei româneşti, sunt convins că metoda eficientă pentru promovarea dialogului este mai buna cunoaştere a istoriei şi asumarea trecutului. Aşa cum ne aminteşte şi profesorul Elie Wiesel, dacă pentru cei care au murit este prea târziu, „nu este şi pentru copiii lor – şi ai noştri”.
Ceremonia de astăzi este o comemorare a celor sacrificaţi în numele unei ideologii totalitare. Totodată, este şi o celebrare a vieţii, a celor care, în pofida încercărilor, au dovedit puterea de a supravieţui şi de a lupta pentru idealuri universale: libertatea şi demnitatea fiinţei umane.

Toate acestea obligă la un demers de durată şi recomandă promovarea unei culturi a dialogului şi a convieţuirii într-un spirit de respect, încredere şi solidaritate. Această viziune a stat la baza unei întregi serii de măsuri de readucere în memorie a suferinţelor îndurate de comunitatea evreilor din România: inaugurarea unui Memorial al Victimelor Holocaustului, iniţierea unor programe educaţionale dedicate studierii Holocaustului sau publicarea unor manuale dedicate istoriei evreilor şi Holocaustului.

Doresc să mă folosesc de acest prilej pentru a-mi exprima încă o dată profunda compasiune şi regretul cel mai sincer faţă de durerea îndurată de evreii din România în prima jumătate a secolului trecut şi hotărârea fermă de a împiedica repetarea unor astfel de atrocităţi pe teritoriul ţării noastre.

Traian BĂSESCU

Preşedintele României

Departamentul de Comunicare Publică
11 Octombrie 2011
( sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13215&_PRID=lazi ).
O zi de comemorare , o clipa in istoria noastra de aducere aminte !
Nu trebuie uitat RAU care il producem constient in moimente dramatice ale istoriei si de care am dori sa nu ne amintim sau sa nu fim in centru critilor generale !
Dar alta cale cred ca nu exista ?!?

Suntem macar datori cu o pioasa amintire si omagiu pentru suflete nevinovate si distruse intro clipa dintro dementa politica la care , din pacate , au aderat multi si astzi unii inca o sustin .
este spre raul lor si spre dramatismul nostru !

Fie ca astfel de momente sa nu se mai repete si sa privim in viitor cerul lasat de creator cu ochii limpezi si nevinovati ai copilului care doreste Marea Iubire de semeni !

 

Pacalici si NOI !

11 Oct

Cand eram mic era un joc de carti numit Pacalici !

Acum nu stiu daca mai exista , dar avea talcul lui !

Si in educatie el putea fi folosit etc…

Ce doresc a spune este ca sesisez ca din ce in ce mai mult , ROMANII nu mai pot fi pacaliti, ca cei care sunt la carmuire nu mai pot fi si cei care , prin manipulare , pot impune ideile lor multimilor !

Ca intrun fel sau altul , Romania de astazi nu mai este tara in care ai ei cetateni sunt in proprietatea institutiilor statului , ca nea Ion , Gheorghe etc. , chiar daca sunt cum sunt , si nu este cazul de a dezvolta aici , au inceput a se trezi si a vedea ca NU se mai poate asa !

Ca totul sau nimic au granita de bun simt in care hotia si specula si nebunul simt nu fac casa buna cu dorinta de a fi OM al acestui timp si ca orice s-ar spune pacaliciul , cred eu , nu mai este in cei multi. ci la cei care ne conduc , din orice partid si din orice structura de conducere a acestei tari .

Vedem , simtim si suntem nevoiti animalic sa constatam ca asa nu se mai poate !

Avem demnitatea minima umana sa avem pareri , sa fim cu o perspectiva in favoarea noastra , sa ancoram clipele din viata care nu stim cat este in realitate si sa nu dam dreptul nimanui sa ne cladeasca ceea ce a mai ramas din ea dupa Bunul lor plac !

Pacaliciul devine din ce in ce mai mult cei care sunt cam degeaba in fata noastra , cei care nu-si pun tot ce au mai bun in favoarea construirii DEMNITATII acestui NEAN ROMANESC !

SIGUR, cei multi au constatat ca in alta parte este mesajul care sa construiasca , ca in alta dimensiune si nu in cea politica trebuie sa se increada , ca suntem pierduti daca am tot continua asa si ca mai avem o snsa de a FI daca eliminam pacaliciul din noi si vedem vremea in care traim in nuantele divertatii si frumesetii unicitatii vietii umane pe acest colt de RAI !

Noi am putut fi pacaliti de nisate pacalici politici dar cred ca acum vremea a inceput sa treaca si totul trebuie sa ia o alta cale : a seriozitatii, a realitatii si a adevaruluim , care , chiar daca nu tine de foame , el poate CLADI, intemeia si consolida o natie , un popor , o colectivitate !!

 

Orexina

05 Oct

Cercetatorii au descoperit un hormon care poate face grasimea din corp sa fie arsa mai repede, astfel incat obezitatea poate fi combatuta extrem de usor. Numele acestuia este orexina, iar acesta nu este prezent in cazul persoanelor ce au probleme cu greutatea.

El face ca grasimea sa se transforme in energie, un proces care in cazul obezitatii nu mai are loc. Studiile pe soareci facute de cei de la Institutul de Cercetari Medicale din Florida au ajutat la descoperirea acestei substante produse de creier. Majoritatea pastilelor actuale folosite pentru slabit vor sa reduca apetitul, dar cele noi, bazate pe orexina, vor schimba felul in care grasimea este procesata de organism, relateaza Daily Mail .

“Studiul nostru poate demonstra de ce unele persoane au probleme cu greutatea, desi nu mananca in exces”, spune dr. Devanjan Sikder, coordonatorul proiectului. “Fara acest hormon, soarecii, ca si oamenii, sunt practic programati sa devina obezi”.

Din aceasta cauza a crescut semnificativ numarul persoanelor care fac diabet, boli de inima, infarct, atac cerebral si chiar anumite tipuri de cancer, toate acestea ducand la o calitate redusa a vietii si, in final, la pierderea ei.
( Sursa :http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/produse-slabit/a-fost-descoperit-hormonul-care-topeste-grasimea-1125133 ).

Un fapt ce ar trebui sa ne bucure si sa conduca la sintetizarea rapida a acestui horman pentru a ajuta miliarde de oameni .

Si totusi…

Joaca cu diamantele omului numite hormoni nu e decat periculoasa daca cercetatorii nu fac toate posibilele consecinte ale administrarii unui astfel de antidot al obezitatii.
Felicitari celor care au o astfel de preocupare utila pentru omenire !