RSS
 

S.U.E.

06 Sep

STATELE UNITE ALE EUROPEI ( S.U.E.)

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a facut apel la crearea “Statelor Unite ale Europei”, afirmand ca blocul comunitar are nevoie de o guvernare comuna, pentru a evita viitoare crize economice, transmite Reuters.

Gerhard Schroeder, un social-democrat care a condus Germania intre 1998 si 2005, a declarat duminica, intr-un interviu pentru Der Spiegel, ca liderii UE se insala daca se asteapta ca moneda unica sa traga singura blocul comunitar inainte.

“Actuala criza arata in mod clar ca nu putem avea o zona cu moneda comuna fara o politica fiscala, economica si sociala comuna”, a spus Schroeder.

“Va trebui sa cedam suveranitatea nationala”, a adaugat el.

“Din cadrul Comisiei Europene va trebui sa facem un guvern care va fi supervizat de Parlamentul European. Iar asta inseamna Statele Unite ale Europei”, a sustinut fostul cancelar german.

( sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-international-10027290-fostul-cancelar-german-gerhard-schroeder-vrea-infiintarea-statelor-unite-ale-europei.htm ).

Cred ca acesta este viitorul pentru a rezista batranul continent la marea criza economica contemporana si la dorinta Europei de a mai avea un cuvant de spus in concertul orchestrei lumii !
Cred ca si noua , romanil;or , ne va fi mult mai bine asa din toate punctele de vedere !
Cred ca solutia visata de aproape dintru inceput de zidarii liberi a deveni problema numarul unu a existentei Europei ca forta economica , militara , politica si culturala a lumii .

Reorganizarea federativa a societatii europene la nivel continental devine un subiect la ordinea zilei.

Concretizarea acestei conceptii chiar daca nu va reusi in timp scurt este benefica în intentia sa de stavilire a ascensiunii nationalismului, în apararea democratiilor , avand un sistem politic constitutional, va feri totusi continentul european, timp de un secol, de ravagiile unui razboi general, localizînd si anihilînd focarele potentiale, rezolvînd crizele ivite, prin actiunea concertata a membrilor ei, pe baza unor laborioase procese de negocieri.
Toti cei responsabili ar trebui sa lase orgoliile politice , nationaliste etc. si sa puna umarul la croirea acestui edificiu care se vede cu ochiul liber ca nu merge bine cum este acum organizat, adica un fel de strutocamila in care unii trag si altii trag clapa .Toti trebuie sa fie responsabili si sa-si asume valoarea propriilor identitati nationale, culturale , religioase etc .

 

Leave a Reply