RSS
 

Jucu-Nokia-Asa e-n tenis !

29 Sep

BOMBA in media romaneasca de astazi :

Fabrica de la Jucu se inchide definitiv in 2011, confirma si Nokia intr-un comunicat oficial. Informatia a fost publicata de HotNews.ro si alte publicatii locale pe baza unor surse din companie. Comunicatul Nokia arata ca inchiderea fabricii din Jucu va afecta 2.200 de oameni. Compania motiveaza inchiderea prin nevoia de “optimizare a proceselor de productie, care va da prioritate fabricilor din Asia ce ofera beneficii mai mari, din punct de vedere al proximitatii si capacitatilor de productie”.
( sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-10265038-sedinta-toti-cei-1-900-angajati-nokia-romania-care-viitorul-investitiei-jucu.htm ).

E corect ?
Mediatic : DA. Si atat.
In rest, trebuie sa intelegem ca suntem intro economie globala , ca totul are la baza piata libera , ca cererea si oferta mondiala sunt cele care decid anumite fluctuatii economice .
NU estre o problema politica , nu are aface cu Romania .

De ce a pierdut Nokia teren in lupta cu Apple, cat de rapid a decazut si ce controverse a starnit fabrica de la Cluj ?

Nokia avea lumea la picioare acum cativa ani cand numele companiei era sinonim cu telefoanele mobile rezistente si moderne. Finlandezii au refuzat insa progresul, nu au intuit cat de mult vor creste telefoanele inteligente si nici nu au venit cu un sistem de operare care sa tina pasul cu vremurile.
Asta este ?!

Noi nu ar trebui sa fim dependenti de giganti , nu ar trebui sa ne ploconim lor , ci guvernul acestei tari ar trebui sa incurajeze de 22 de ani mica initiativa , afacerile de familie , micile companii private romanesti , intrun tot : capitalul autohton!!
Nu am facut asa si tragem ponoasele ?!>!

Unde este initiativa noastra de a fi ceva particular in lumea afacerilor, unde este dezvoltarea unor ferme agricole moderne , unde sunt investitiile noastre in elementele de infrastructura care sa antreneje altele in servicii etc ??

Praf in ochi si pulbere de astru !

Nu am cautat in tot acest timp sa ne sprijinim pe noi si sa luam capital strain in favoarea dezvoltarii interesului nostru caparte a interesului european ?

Am jonglat pe altii si am picat in propria noastra plasa a neputintei de a oferi o cale demna unui neam oropsit de vremuri si de elite politice !

Ne-am indoit pana nu ne mai putem indrepta si incercam sa vedem lumea taras considerand ca este cel mai mare bine sa fii la firul ierbii si ne-am inselat ?

Avem si noi cei multi vina ca am fost pulbere si nu piatra pentru cei care ne decid soarta si viata ?!

 

Leave a Reply

 

 
 
 1. GANDURI BUNE TUTUROR

  05/10/2011 at 1:38 AM

  ROMANILOR…

  ………………….

   
 2. Cicero LimbereaNo Gravatar

  05/10/2011 at 3:34 PM

  Inchiderea Nokiei are de-a face mai putin cu Romania in sine si mai mult cu luptele corporative intre giganti: anume Apple cu iPhone au scos Nokia de pe piata ca si Samsung. Au devenit cea mai capitalizata companie de pe bursa americana fiind evaluata la 350 miliarde dolari. Este clar ca s-a dat si un bobarnac subtil programatorilor romani care nu au reusit sa se compare cu programatorii de la Apple. Acum Apple se bate direct cu japonezii, aprecierera Yenului ca moneda cu 50% in 2 ani prin mijloace mai mul sau mai putin ortodoxe facand ca un potential parteneriat China-SUA sa falimenteze Japonia in urmatorii 4 ani.

  Ma bucur sa va recitesc!