RSS
 

Profesori bine pregatiti !

21 Aug

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sustine ca anul acesta, ca urmare a rezultatelor de la titularizare, in clase vor intra doar cadrele didactice foarte bine pregatite si asteapta o schimbare de mentalitate, pe baza rezultatelor obtinute la examenul de bacalaureat.
( Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9875573-daniel-funeriu-acest-asigur-vor-intra-clase-doar-profesorii-bine-pregatiti.htm) .
E o afirmatie care daca ar fi realitate in majoritatea cazurilor am fi intro alta zona !!
Nu ?!
Cum sa fie asa ceva cand :
1. mediul universitar scoate pe banda , de cele mai multe ori , oameni de vocatie someri si nu profesori, indragostiti de oameni si apoi de meseria lor !
2. mediul universitar este putred de infectie si de boli daunatoare intregului sistem de educatie ??Vezi oameni care au titluri de profesori universitari etc. si sunt subtirei rau de tot sau sunt angajati polkitic pana la a fi cu grade de partid ! Nu poti face carte decat prin carte si nu poti fi un model decat daca totul are ca finalitatea munca , munca si onestitatea cladirii unei personalitati prin model personal si nu prin labintul mizeriei umane ! Acestea se simt si mereu te tradeaza si elevii , studentii te penalizaeaza pe masura !
3. Cum sa poti cuteza a avea profesori bine pregatiti cand ei sunt umiliti prin tratament discriminatoriu si pervers 1 I se spune ca educatia este prioritate nationala si i se da maracini si matraguna pe post de miere si cozonac ??
Cat vrei sa vezi binele realitatea sta in piata si in zilele in care el OMUL , biet profesor , trebuie sa traiasca si te intrebi : cu ce ?
4. Cand poti sa ai profesori bine pregatiti cand ei nu au bani pentru reviste , publicatii academice , carti dictionare etc pentru a fi in pas cu spiritul vremii ?!
Unde este preocu;parea , cui ?, de a-l orma continuu pe el , Dascalul atatot tinere lastare ale natiunii care maine trebuie sa fie cei care primesc simbolic truda miilor de ani de infaptuinte ale milioanelor de suflete care bat pentru romanism si Neam ? vorbe goale pe stmac gol , sau altfel spun , vorbe in vant cand numai pentru niste analiza , consult minor in aceast tara si nu in alta dai cat un salariu de profesor ??
Cu ce sa fii bine pregatit ? cand in facultate te-ai intretinut si mai faceai si un alt job pentru a putea sa iti platesti chiria , masa etc ?
5. iluzii desarte intro mare masa de politichie in care cel care este in segmentul educatie este privit ca trantor si nimic slujitor al unor odrasle de cele mai multe ori dezinteresate de actul de educatie daca totul acum se rezuma la bani , la avere , la masina , la apartament , la distractii si el ,bietul profesor , nu are de niciundele !
6. … Multe altele sunt de spus , dar ma opresc aici !
Nu poti spune vorbe mari cand realitatea unei tari este alta ?!
A fi om politic si a fi in pas cu vremea ta trebuie sa chibzuiesti la organicitatea realitatii si , daca poti , sa incerci sa o faci altfel cu mijloace materiale , financiare posibile !
Altfel …vorbe , vorbe …si vant primavaretec de sute de ani aducator de uscaciune >>>

 

Leave a Reply