RSS
 

Ruina unui inceput

03 Iul

BACALAUREAT 2011 !!

Peste tot media au trambitat dezastrul invatamantului, peste tot toti si toate fac concluziile unui sistem care este de mult in colaps .

NIMENI nu doreste adevarul ??

Unii cred ca el este acum !, cu aceste rezultate de bac !

Se insala amarnic !

Ele sunt mult mai profunde si relele merg spre ruina !+

Este abia ruina unui inceput firav in care trebuie sa recunoastem ca am contribuit toti cu lasitatea noastra de multi ani , din vremuri comuniste !

Suntem intro scarba generalizata in care forta de munca de la stat nu se mai regaseste , in care si prostul si desteptul primesc salarii egale si mizere , pentru ca atat poate statul !

Iata ca acum incepem sa vedem ca atat poate si lefegiul statului ?

Ca la o asemenea plata au venit in sistemul de educatie numai cei care au acceptat mizeria crunta a dezastrului , care te scoate de la a fi OM !

Si atunci de unde rezultate ?

Avem noi o grila pentru a performa in invatamant ?

Avem noi un standard pentru a arata tuturor unde este nemunca , lenea , nesimtirea , reaua vointa si  unde este abnegatia , spiritul de intelectual , elita  etc ?

NU !!

Aceata clasa politica cladita pe saracirea milioanelor si indobitocirea a zeci de milioane si-a pus problema ca totul este o pacaleala ? ca totul este un joc de glezne  in care cel care nu se simte om , nu se simte liber pentru ca este sclav banului , bancilor , statului nu poate face educatie unor tineri decat de ceva lei , asa cum ii primeste ?

Si-a pus cineva intrebarea ca peste tot este asa : o scarba generala ca el exista , o angoasa ca el e om , o aspra judecare ca exista aici si nu aiurea ?

NU ?

Am fost si suntem tratati ca neputinciosi si plecati sistemului.

RAU !

Acum se vede ce a cladit in cei saizeci de ani clasa politica , pentru ca tot ea este !

Un dezastru si o nemernicie a lucrului bine facut !

A asezat nonvaloare la rangul de valoare ,a  pus incultul la rang de om de afaceri sau politic , a mutat centrul de referinta pe nonvalori decat spre ordine , disciplina si munca , munca si munca si spre adevarata valoare .

Tinerii nu mai vad in munca la patrat cheia sucsesului , ci in furtisaj, in mantuiala si in inselarea colegului  etc . si acestea sunt relele cele mari ale societatii !

Bacul din acest an ar putea  asa sa supere si sa se revina la minciuna si mai mare care sa stea cu imparatul la masa !

Sau s-ar putea sa fie inceputul spre normalitate in care nimeni , fara de efort prelungit si munca de zi cu zi sa nu iasa in fata si sa prospere .

O sa traim si o sa vedem !!??

 
2 Comments

Posted in Personale

 

Leave a Reply

 

 
 
 1. TiberiuNo Gravatar

  04/07/2011 at 10:30 AM

  Din pacate raman doar vorbele…

   
 2. jrNo Gravatar

  07/07/2011 at 7:40 AM

  Good teachers are costly, bud bad teachers cost more……..cand statul nu plateste profesorii, cu siguranta copiii sunt cei care vor plati….