RSS
 

LX-La multi ani !

22 Iul

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a implinit 60 de ani. Ziua sa de nastere este doar una din cele trei sarbatori oficiale anuale ale sale.

Preafericitul Parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a fost sarbatorit, vineri, la Catedrala Patriarhala din Capitala, cu ocazia implinirii varstei de 60 de ani, la eveniment participand ierarhi, membri ai Sfantului Sinod, dar si oficialitati.

Zilele oficiale de aniversare a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel sunt: ziua de 30 septembrie, data intronizarii Preafericirii Sale in demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, precum si 17 si 18 decembrie, de sarbatoarea Sfantului Prooroc Daniel si a Sfantului Cuvios Daniil Sihastrul.

Patriarhul Romaniei s-a nascut in data de 22 iulie 1951 in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis. Este al treilea copil in familia invatatorului Alexie si Stela Ciobotea.​

( sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9519582-video-cum-sarbatorit-patriarhul-daniel-ziua-nastere-slujba-biserica-plina-credinciosi.htm ).

Din inima si eu ii spun La multi si fericiti ani !

Avem nevoie de un OM ca IPS Sa , cu mult angajament fata de Neam, Traditii si Ortodoxie.

A reusit sa schimbe mult fata Bisericii noastre , a luptat , si-l felicit pentru asta , dar mai are mult de realizat in fata crdinciosilor cu schimbarea imaginii ortodoxiei noastre prin cei care o slujesc .

Aici trebuie sa spuna ca nu poate merge la nesfarsit ideea ca a fi preot e o profesie ca oricare alta , ci o mesianica misiune.

Multi preoti sunt realizati la normele comuniste , nu au nimic de a face cu doctrina crestina , ci cu vremea in care ei traiesc si muncesc ca orice slujbas al statului.

Ceea ce este o rusine pentru ce este si trebuie sa fie Biserica Ortodoxa .

Mai trebuie sa fie mai vertical fata de Stapanire si sa apere cu vorbe , cu fapte si cu luarea de pozitie orice nenoricire  care vine asupra celor multi ai turmei sale .

Eu il apreciez si de aceea tin din suflet sa-i urez pastorie lunga , mult suflet spre marea Lui turma si toate ale Domnului sa fie cu El spre Binele nostru comun .

LA MULTI ANI !

 
 

Leave a Reply

 

 
 
  1. jrNo Gravatar

    11/08/2011 at 10:13 AM

    sanatate si viata lunga Managerului………..