RSS
 

Viitorul nu ai cum sa il stii !

19 Iun

Sigur lucrurile nu sunt ceea ce par a fi !

Sigur nu suntem noi cei care acum vedem prapastia in care oricand putem fi !

Sigur vocile raului sunt mereu cu noi la ceas de dimineata , de seara !

Sigur viata nu ne ofera decat acele clipe pe care noi dorim sa le avem !

Sigur cunoastem  sau credem ca stim prezentul !

Nimic nu este decat in inchipuirile noastre ca adevarat , pentru ca in viata a avea mai multe perspective , a cauta sa vezi mai multe cai de a actiona este o dovada de intelepciune si deseori ducem lipsa de ea , nu pentru ca nu am aveaua , ci pentru ca nimicurile vietii ne imping la animalitate si nu la filozofare .

Suntem pana acum mereu la un inceput de drum care nu are sfarsit , in cautari de spatii care nu exista si in definiri de cararui care nu duc nicaieri !

Tare mi-e teama ca mereu incepem o constructie statala noua pentru care nu suntem pregatiti si nu putem sa o finalizam , nici macar onorabil !

Nu  suntem cu inceputul !

Nu avem responsabilitatea clipei in care Dumnezeu ne-a dat sansa sa putem croi altfel acest stat !

Daca stau bine a ma gandi am avut inceputuri de bun augur in 1848, 1859 , 1866 , 1918 , si 1989 pe care nu am stiut sa le gestionam cum trebuie , in favoarea ridicarii celor multi la ordine , la cultura , la actiune !

Suntem pe un drum al pierderii din decembrie 1989 pana acum !

Nu am croit acel stat care minimal sa fie asemenea Europei !

Sau nu s-a dorit decat o modificare a esicherului politic de suprafata si in rest tot Rasaritul sa conduca , sa manipuleze , sa rastalmaceasca acest neam in fel si chip ca in ultimii douasute de ani de istorie !

Cred ca nu se doreste Binele , sa ne curatim si sa ne vedem rosturile noastre statale si intrepatrunderile institutionale cu Europa !

Cred ca multe ar fi fost altfel daca nu croiam prost inceputul , daca nu mergeam pe o cale pe care si astazi spunem ca e buna , daca nu cladeam politicieni care nu au in fisa postului BINELE COMUN , ci in cel mai  fericit caz , binele lor , si in cel mai rau caz , binele celor pe care ii slujesc si in care poporul nostru nu se regaseste !

Unde sunt campaniile de curatate a neamului de tradatori , de informatori , de nomenclaturisti , de oameni care slujesc strainilor fara de lege , unde sunt clipele de aleasa solidaritate a lumii cu manifestarile noastre de Libertate , de dorinta de mai bine si de apropiere de Europa !

Scrum sunt toate astazi …

Apa murdara la un rau care are astupat izvorul …

Jertfa amara pe un drum care nu cauta a redestepta pe cei multi si a ii aduce la fericirea  propriilor dorinti , ci umilinte si umilinte , degradari si linsaj, micsorari de entuziasm si delasari de fapte , iscodiri de nemernicii satanice pentru a fi un  neam cu nepace ,  cu nesiguranta si nesupunere la dreapta tocmire a unui scaun al dreptatii romanesti pentru a carui jertfa  milioane de romani au crezut si s-au sacrificat ?

De ce ?

Unde este dorinta de a face Bine neconditionat celor care suntem cetateni ai aceste patrii  milenare ?

Unde este clasa politica care sa ma slujeasca , sa-mi fie si mie bine acum , aici  si cu munca mea , necersind nimanui nimic , decat sa ma creada demn sa fiu OM , considerat Fiinta cu drepturi de a fi fericit pe acest pamant in care cred ca cei de demult au murit ca mie si semenilor mei sa-mi fie bine si sa ma pot bucura de jertfa lor , pentru a intrezari clipa aducerii permanente aminte ca altii au contribuit la fericirea mea si ca eu trebuie sa fac asemenea lor pentru copiii mei si pentru nepotii si cei care vor veni dupa mine !

TOCMIRE proasta la tot avem a constata , pentru  ca nimic nu s-a dorit a se cladi solid , ca totul a fost politicianism si joc murdar de glezne , de praf in ochii supusi ai unui popor de oropsiti si de saraciti intru dorinta de a fi si el bagat in seama celor pe care tot el,  cu credinta de mai bine , i-a ridicat la rangul de mai marii obstilor si ei si-au luat-o in cap considerandu-se stapanii lor si cei care pot decide  spre raul celor multi .

Impasul de acum este Ignatul lor .

Nu se mai poate merge pe multe carari in care nici una nu este a adevarului celor care doresc fericirea  acum a lor , in care cei multi sa aiba izbanda clipei pe care o traiesc !

Ei , noi , cei care suntem , pentru ca vii fiind,  alta cale nu avem , dorim curatenie de vara si generala si indreptarea tarii spre noi cu orice risc !

Viitorul nu ai cum sa il stii , dar daca accepti de douazeci de ani un prezent ticalos s-ar putea sa-l banui si sa nu vezi nicio perspectiva in favoarea noastra , a  acelor cetateni care avem dragoste de tara si dorinta de a ne simti bine , de a fi fericiti  in ograda proprie , in a fi oameni cu toate ale noastre , bune si rele , de a avea credinta ca cei care ne reprezinta muncesc spre binele nostru pentru ca sunt pe taxele si  impozitele noastre acolo …ca altfel de ce sunt ???…de ce zic ca ne reprezinta …de ce ii trimitem in acele institutii in care sunt ???

Sa nu dea Dumnezeu ca cei multi sa inceapa iar a gandi ca la 1848, 1918, 1944, 1989  ca Raul ne vine iara si iara si mereu o sa ne gaseasca nepregatiti !

Pregateste-te : Viitorul nu ai cum sa il stii  !!!!

 
1 Comment

Posted in Personale

 

Leave a Reply

 

 
 
  1. jrNo Gravatar

    28/06/2011 at 8:33 AM

    dar trecutul, oare il stim??? despre abdicarea regelui, nici-un cuvant? Are presedintele dreptate sau nu?